iphone

Icloud nie synchronizuje się z VDR

Started by magmar 16 posts last post 3 years ago

WItajcie,
Gdzie może pojawić się przyczyna, ze wszystkim innym Icloud się synchronizuje tylko nie z VDR.
Włączyłam VDR synchronizację biblioteki i nie pomogło.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Transcription

Witajcie, powiem Wam o co chodzi. Jeżeli w jednej wiadomości się nie zmieszczę, to zrobię to w dwóch. Mamy VDR otwarte w telefonie, czyli teoretycznie powinno działać. Teoretycznie powinno działać. Wchodzę sobie w systemowy folder i mamy następujące foldery. Testowy to był taki folder testowy, że po prostu stworzyłam, żeby zobaczyć czy się synchronizuje w komputerze i na telefonie i się synchronizuje. Dokładnie. I nie ma tutaj żadnych folderów bibliotecznych. Nie chciałam... chociaż w plikach te foldery biblioteczne są. Mogę zresztą to nawet pokazać, ale to w następnej wiadomości. And, and, and.

Transcription

Dobrze, jesteśmy teraz w plikach. No właśnie, czyli tutaj jest reader, a w komputerze tego readera nie było. I testowy też jest. Dokładnie, czyli GarageBand i tak dalej jest zsynchronizowany, czyli wszystkie inne foldery są, a ta biblioteka nie jest po prostu widziana, więc po prostu nie wiem o co chodzi. Oczywiście jestem zalogowana, pobrałam Instalkę ze sklepu Windows i wszystko teoretycznie powinno zadziałać, jednak w praktyce nie działa. Powiedzcie mi ludzie mądrzejsi ode mnie o co w tym chodzi.

No ale jak synchronizowac to pomiędzy dwoma telefonami. O to chodzi?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Nie, między telefonem, a windowsem.
Wrzucasz do Iclouda książki z pozycji WIndowsa i VDR to jest w stanie znaleźć.

Ale nie ma VDR na Windowsa przecież?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

VDr nie, ale jego pliki i foldery łączą się z chmurą.
Czy Icloud traktuje to osobno?

On tworzy swoj older.Ale jak chcesz wrzucac ksiazki to mozesz, zinstaluj iCloud na Windowsie

Ale tak zrobiłam.
Posłuchaj proszę nagrania.
Pobrałam Iclouda ze sklepu dla WIndows.

Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale aplikacje od Apple z Windowsstore miały problemy swego czasu. Samo Apple radziło pobierać bezpośrednio z ich strony.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Tak Miśku, ale mnie tam przerzuciła strona APple'a.

Faktycznie teraz przenosi na Windowsstore.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

mi terz nie działa z ciekawości sprawdziłem

Transcription

Witam, ja też instalowałem outcloud'a na dżindołd'a i próbowałem książkę zrzucać za pomocą komputera, żeby outcloud'em przechodziło na iPhone'a, no i nic to u mnie nie dało. Ja to robiłem nawet pół roku temu, nie będę to teraz instalował, bo ja jeżdżę z tej Matmar, bo ja słuchałem nagrania, to jednak tak samo jak u mnie było. No to jednak dalej to samo. Ja proponuję, żeby książki zrzucać na Dreadbox'a, to jest najlepiej działa. Czyli zarejestrować Dreadbox'a. No i ładnie z nich randzuje. Tam można pobierać Dreadbox'a, jak ten, tego folder'u. A outcloud'a to po prostu trzeba wyrzucić. Tego Windows'a, bo jest też użyteczny. Tyle z mojego dotyczy ceny. Ja to wyrzuciłem oczywiście i korzystam z Dreadbox'a. Pozdrawiam.

Na iClaud się nie znam, ale do wrzucania książek na VDR używam z powodzeniem dysku Google. Dysk Google jest dostępny na komputerze jako osobny dysk i łatwo na niego coś wrzucić. Z poziomu VDR można się podłączyć i pobierać.

Aż dziwne na Iphonie 13 mini działa bez zarzutu.
Z 12 mini był problem.