EltenLink

Księga pochwał 03.23-12.23

Back to Wątki archiwalne

#181 misiek

Przyjaźń jest często wiele ważniejsza niż miłość, czy związek małżeński.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-04-21 02:26

#182 Agata.d

Obudziłam się o piątej trzydzieści. I nawet się wyspałam!.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-04-21 06:34

#183 daszekmdn

Święte słowa.
Ale w związku można też być jednocześnie w przyjaźni.
-- (misiek):

--

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edited 2023-04-21 08:56

#184 DJGraco

Ja też uwielbiam zapach skoszonej trawy i na niego akuratnie mam uczulenia.

2023-04-21 08:56

#185 daszekmdn

Fajny dzień był wczoraj. :)
A dzisiaj nie jest tak dobry, ale dzięki temu, że nieco się pomęczę, jutrzejszy będzie zajebisty.
Nie chce mi się siedzieć 6 godzin w pociągu, no ale perspektywa zimnego piwka na słońcu na tarasie i grillowanej kełbasy wygrała z moim zmęczeniem.

2023-04-21 08:58

#186 tomecki

Co znaczy, że przyjaźń jest ważniejsza? jak to porównać?

2023-04-21 09:24

#187 Zuzler

Borze szumiący, wreszcie się wyspałam!

2023-04-21 10:15

#188 misiek

Oczywiście i nie neguję tego, a w ręcz pochwalam.
-- (daszekmdn):
Święte słowa.
Ale w związku można też być jednocześnie w przyjaźni.
-- (misiek):

--

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-04-21 17:21

#189 misiek

Przyjaciel często lepiej cię zrozumie niż małżonek po latach. Przyjacielowi powierzysz więcej swoich tajemnic, a związek to po latach potrafi się wypalić, a ludzie są ze sobą tylko po to aby być. Nie mówię, że to reguła, bo jak jusz tu Daszek napisał o związkach i przyjaźni jednocześnie co pochwalam jak najbardziej.
-- (tomecki):
Co znaczy, że przyjaźń jest ważniejsza? jak to porównać?

--

2023-04-21 17:25

#190 Paulinux

Ja też, ale musiałam na to poświęcić cały dzień xDDD

Happy hacking
2023-04-21 18:16

#191 djsenter

Ten tydzień był wymagający, ale produktywny i to właśnie lubię :)
Takie słodziudkie momenty spełnienia i zadowolenia z życia trzeba doceniać i na nich się skupiać.

Senter San
2023-04-21 18:57

#192 Agata.d

Fajny weekend majowy mi się szykuje, dostałam sporo wolnego na początek miesiąca. Spodziewałam się, że będę miała wolne do czwartego li i jedynie, a tu niespodzianka, dopiero szustego idę do pracy. W prawdzie jeszcze nie wiem co zrobię z tą majóweczką, opcji jest kilka, ale i tak się cieszę bardzo. Oby tylko jeszcze pogoda dopisała, zwłaszcza wtedy, gdy zdecyduje się pojechać do domku rodzinnego. Niestety ta opcja jest zależna trochę od tego, czy uda mi się namówić kogoś do podwiezienia mnie z Łodzi na moją wiochę, bo w sobotę busy nie kursują, a piątek pracujący.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-04-21 23:03

#193 Kuba999

Czyli już nie mam dziewczyny, no i może dobrze, bo nie chcemy się ciągle kłócić, tylko jeden taki chłopak ciągle mi gada, Znajdź sobie dziewczynę musisz sobie ją znaleźć, trochę się tym nie przejmuję, nie mam tej dziewczyny i jakoś dobrze mi jest mam koleżanki przyjaciółki, a tak z dziewczyną To jeszcze nie ten czas, Poczekam sobie i może dopiero wtedy uda mi się coś zdziałać.

2023-04-22 09:37

#194 DJGraco

Dokładnie nie przejmuj sięgadaniem innych musisz mieć dziewczynę blablabla. Taka jest prawda, że nie ma sensu szukać na siłę. Ja też puki co partnerki żadnej nie mam i na razie puki co to to mi nie przeszkadza. I nie szukam na siłę.

2023-04-22 09:41

#195 Kuba999

Ja miałem chyba trzy albo z cztery dziewczyny, kończyło się nasze związki kłótniami, o byle co, a to jedna na drugą nagadywała żeby ze mną zerwała, i tak dalej a to ta dziewczyna miała do mnie pretensje o byle co, więc nie mam dziewczyny chyba mi z tym dobrze, nie chcę mieć dziewczyny jak na razie wolę mieć tak jak jest, tylko że z pierwszą dziewczyną, byłem rok, no trochę szkoda zerwać gdy jest się już rok, ze wszystkimi się dziewczynami Pogodziłem, nie jesteśmy parą, ale jesteśmy przyjaciółmi, Tak jak z każdą dziewczyną, no Poza jedną, bo z taką dziewczyną to się nie da pogodzić, do tego potrzeba miesięcy, albo i lat, bo jej nic nie przemówi do rozsądku.

2023-04-22 09:51

#196 daszekmdn

Zbyt młody jesteś na love story. I nie piszę tego ironicznie czy złośliwie. W tym wieku najczęściej tak jest więc się nie przejmuj :D.

2023-04-22 10:12

#197 papierek

Nie ważniejsza, tylko inna. Człowiek do życia potrzebuje tego i tego.
Partner/ka, małżonek/ka służą, że ak to brzydko ujmę do czego innego, przyjaciel do czego innego.
Są rzeczy, o których rozmawiam jedynie z przyjaciółmi, a są inne, o których rozmawiam tylko z dziewczyną. Wśród przyjaciół nawet przecież każdy ma inne funkcje w naszym życiu i inaczej spędzamy czas, o czym innym można się pozwierzać.

-- (misiek):

--

po co mi sygnatura?
2023-04-22 10:37

#198 MarOlk

IPA z Miłosławia. Całkiem dobra, choć bezalkoholowa.

2023-04-22 16:41

#199 Zuzler

Jak zwykle ostatnio, rozgotowałam pyzy z mięsem. Aktualnie to, co postanowiłam zrobić, żeby je jakoś odratować całkiem miło zaczyna pachnieć.

2023-04-22 16:42

#200 misiek

Dokładnie tak
-- (papierek):
Nie ważniejsza, tylko inna. Człowiek do życia potrzebuje tego i tego.
Partner/ka, małżonek/ka służą, że ak to brzydko ujmę do czego innego, przyjaciel do czego innego.
Są rzeczy, o których rozmawiam jedynie z przyjaciółmi, a są inne, o których rozmawiam tylko z dziewczyną. Wśród przyjaciół nawet przecież każdy ma inne funkcje w naszym życiu i inaczej spędzamy czas, o czym innym można się pozwierzać.

-- (misiek):

--

--

2023-04-22 17:25