Inne(Dyskusja ogólna)

Wpadki w stacjach radiowych.

Started by Puszkin 47 posts last post 5 years ago Page 1 of 3

Kiedyś to w Esce mieli dużo fajnych wpadek, jak coś się źle przełączyło, albo dosył z Amosa padł, to tak fajnie
czkało. :D

Nie pamiętam już czy to na Esce czy na radiostacji, ale czasami zdarzało się tak, że coś tam się zacięło
i nie było przez dobre pół godziny głosu ani niczego. Albo w nocy- jedna piosenka zapętlała się przez
kilka godzin do rana.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Raczej w Esce, tam kiedyś tego było duuużo, szczególnie w wersjach sieciowych, Warszawka i większe raczej
były ok, choć i tam kwiatki się zdarzały.

Ja miałem do czynienia z łódzką, krakowską i poznańską, i chyba na wszystkich były takie kfiatki. Sporadyczne,
bo sporadyczne, ale się zdarzały.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Jeszcze kiedyś jak byłem mały- na jakiejś najprawdopodobniej lokalnej stacji puścili przegrywaną i ewidentnie
zjechaną kasetę, która na dodatek skończyła się w trakcie piosenki. Byłem wtedy mega zdziwiony, bo pierwszy
i jak do tej pory ostatni raz spotkałem się z takim czymś w radiu.

W Poznańskiej to w nocy Kolędy potrafili puszczać w wakacje :D.

Serio- no tego to jeszcze nie słyszałem. A polskie czy zagraniczne?

Polskie, polskie, ale to było w wakacje 2009. Teraz trudno uświadczyć wpadki w tym radiu, a szkoda. We
wrocławskiej kiedyś, ktoś się zapomniał tańczyli poloneza w programie, poczym tego pliku nie usunęli
i co kilka hitów polonez w nocy leciał. :D

No a ile było wpadek dziennikarskich. I to się zawsze może zdarzyć niezależnie w jakim radio
Слава Україні! Sława Ukraini!

A może ktoś kojarzy- kiedyś po necie krążyło takie nagranie jak gościu prowadził wiadomości ewidentnie
po kilku głębszych? Praktycznie przez całe nagranie jąkał się, bełgotał i seplenił. Nagranie rozpoczynało
się od słów- minęła siudma i od dwótonowego jingielka zapewne na jakimś syntezatorze symulującym fortepian.
Jeśli to nie był fake to z jakiego radia pochodziło to nagranie?

#11 1 like

Mam to nagranie gdzieś na dysku i było chyba autentyczne.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Witam. W tym wątku będziemy rozmawiać o wpadkach radiowych.
Dzisiaj w tyfloradiu była taka wpadka. Jest sobie audycja o głośnikach na rękę, i nagle zrobiła się cisza, i włączyła się audycja o konferencji recha for the blind z 2012. I po jakimś czasie znowu była audycja o głośnikach.
Pozdrawiam.

#13 1 like

To lepiej na głosowym, żeby nagrania prezentować ;)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie nagrywałem tego niestety.

#15 1 like

Na tę wpadkę trafiłam, można powiedzieć, przypadkiem, przy okazji czytania pewnej autobiografii. WKlejam fragment tekstu:

Polskie Radio wdarło się w moją egzystencję w sposób urozmaicony. Pomijam już takie rzeczy, jak wypowiedź spikera: „Przy fortepianie
leży Jefeld” oraz znacznie piękniejszą: „Trwa mać… przepraszam. Mać trwa… BARDZO
państwa przepraszam… MA TRWAĆ!”
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Yutube chuczał o tej wpadce Pani podającej serwis informacyjny w jedynce gubiono się w domysłach co się mogło staćhttps://www.youtube.com/watch?v=i1NG5Wh0w7A
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

A taaaak Wredny, znaaaam to

Słynna wpadka w radiowej trójce. Niepomontowana taśma oidczas serwisu, jakaś kur... padła. Pamiętam jeszcze wpadkę w radiu zett leci sobie piosenka, na jej tle słychać gdzie się kur.... szwędasz pw piz... jeb.... mać potem wchodzi normalny program.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Ahaaaaaa, ta z trójki znam,
Ale z radia zet nie, szkoda, że nagranianie ma.

Właśnie- są jakieś tego nagrania?