Problem z ładowaniem lub baterią w dyktafonie Olympus ls20.
Back to Baterie i ładowanie.#1 Gosia12345
Witajcie. Posiadam dyktafon firmy Olympus.
Mam z nim problem, bo po podłączeniu do ładowarki jest zasilany i działa, a kiedy po kilku godzinach go odłączę to przestaje działać.
Co mam w tym przypadku zrobić.
Dodam jeszcze, że przez kkilka lat nie był używany.
Potrzebuję pomocy.
#2 pates
zepsuty akumulator
#3 DJGraco
Dokłądnie, może sprawdź jaki to akumulator i możę uda się kupić w internecie.
#4 Gosia12345
Ok. :(. Powiedzcie mi ile kosztuje taki akumulator. Przecież ja dobrze użytkowałam ten sprzęt. Jak to mogło się zepsuć.
#5 DJGraco
Oh niewiem, podaj model tego Olympusa to się sprawdzi
#6 pates
dokładnie, bez modelu nic nie zrobimy, ale prawdopodobnie cykle się wyczerpały.
#7 Gosia12345
Nie pamiętam dokładnie modelu, ale mogę wam opisać jak wygląda.
Jest duży, ma dwa wyświetlacze, jeden LCD, a drugi mniejszy, dwa mikrofony na samej gurze po lewej i po prawej stronie, na bocznej ściance po prawej stronie jest zamekane wejście na kartę pamięci, na dolnej ściance jest zamekane wejście na ładowarkę i na inne wejście, po prawej stronie czyli na bocznej ściance jest przycisk do kamerki, a po lewej ściance jest przycisk do włączenia urządzenia, na środku gurnej ścianki urządzenia jest kamerka pomiędzy mikrofonami.
Tak więc nie pamiętam numeru modelu. Może ten opis wam pomoże rozwiązać mój problem.
#8 Gosia12345
Zapomniałam dodać, że pod wyświetlaczami są przyciski nawigacyjne pod nimi są przyciski do kamerki, przycisk do usuwania plików i po lewej stronie przycisk do zatrzymywania nagrywania i po prawej stronie jest przycisk nagrywania.
#9 denis333
W takim razie to jakiś aparat cyfrowy a nie dyktafon. Postaraj się o dokładny model. inaczej ci nie pomożemy.
#10 Lowca_Androidow
Denis nie, to najprawdopodobniej jest Olympus LS20, jest to dyktafon cyfrowy wyosażony w kamerę full HD
https://www.fotopolis.pl/newsy-sprzetowe/aparaty-fotograficzne/11218-olympus-ls-20m-rejestrator-dzwieku-z-kamera-full-hd
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#11 denis333
O. O tym to ja nie słyszałem. Widziałeś to może w akcji?
#12 Lowca_Androidow
Nie, zastanawiałem się kiedyś nad kupnem, ale z braku środków nic z tego nie wyszło, a zanim dostałem dofinansowanie stwierdziłem, że już zbyt słabo widzę, aby się tym bawić i odpuściłem i zakupiłem DM-5 z którego byłem bardzo zadowolony, z paroma mankamentami i licząc na poprawę w DM-7 zakupiłem tenże i jakież było moje rozczarowanie :)
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#13 Gosia12345
Być może to jest ten model. Dokładnie nie wiem bo instrukcję zostawiłam w dommu.
Ten dyktafon dostałam z dofinansowania do tego był jeszcze Autolektor Lajt.
Zapytam się kogoś widzącego czy na urządzeniu jest gdzieś napis z nazwą tego modelu dyktafonu.
#14 Lowca_Androidow
Jeśli na samym dyktafonie nie będzie to na pewno model będzie pod baterią.
#15 Gosia12345
Już wam podaję model dyktafonu.
Olympus Cor LS20 M
#16 Lowca_Androidow
Nie wiem czy to dokładnie to samo co potrzebujesz, ale zawsze możesz się tam doypytać.
https://allegro.pl/olympus-ls-20m-pcm-ls-20m-bateria-akumulator-i5435023994.html
Warto by było, aby kotś widzący popatrzył na model bateryjki, ona też ma swoje oznaczenia i jak nie do modelu to odpowiedni akumulator można kupić po jego symbolu.
#17 Gosia12345
No ok. Patrzyliśmy tylko na model z zewnątrz urządzenia, a na baterię nie patrzyliśmy. Czy to opłaca się kupować nową baterię? Może to wina ładowarki bo nawet ładowarka się nie nagrzewa podczas zasilania, a powinna.
#18 Lowca_Androidow
Jeśli nie ma co ładować to się nie nagrzewa.
Trudno stwierdzić tak na oko.
Ale skoro dyktafon dziaa po podłączeniu ładowarki to znaczy, że najprawdopodobniej jest sprawna.
Olympus powinien się ładować również przez USB, sprawdź po podłaczeniu kabla USB czy się naładuje, czy da się go uruchomić po podłaczeniu do komputera przez kabel USB.
#19 Gosia12345
Dobrze. Ok. Sprubuję.
#20 Gosia12345
No normalnie nie wierzę. Po podłączeniu do komputera chyba ładuje się. Odłączyłam go i włączyłam urządzenie i działa.
To pewnie coś z ładowarką jednak?