Czyż by kolejne włamanie tym razem na jednegop z blogów?
Back to Archiwum Eltena#41 magmar
Co nie zmienia faktu, że można temu blogowi przypisać w pewnym sensie rolę edukacyjną.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#42 AXM04
Co nie zmienia faktu, że całą tą dyskusję można zakończyć na tym etapie. Zamiast dalej powtarzać to co każdy czytający ten wontek i rozumny człowiek wie. .
-- (magmar):
Co nie zmienia faktu, że można temu blogowi przypisać w pewnym sensie rolę edukacyjną.
--
#43 magmar
Co nie zmienia faktu, że było włamanie i nikt się nie poczuwa, bo po co, trzeba doszukać się pozytywu, bo nic innego nie pozostało.
-- (AXM04):
Co nie zmienia faktu, że całą tą dyskusję można zakończyć na tym etapie. Zamiast dalej powtarzać to co każdy czytający ten wontek i rozumny człowiek wie. .
-- (magmar):
--
--
#44 Zuzler
A kto się ma poczuwać, jedyną osobą, która powinna, jest sama autorka bloga, a jakoś jej z miejsca nawet nie widać. :D
#45 magmar
Autor pomysłu również.
#46 balteam
Fajnie, Pajper niedodawaj czasem kiedyś logowania się kontem google na youtubowego eltena, bo jak komuś ktoś się włamie na konto, to ty będziesz odpowiedzialny, a przynajmniej powinieneś się poczuwać do tego.
#47 djdenismusic
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy wordpress oferuje w ogóle coś takiego jak 2fa?
#48 magmar
Nie wiem, co to takiego, pamiętaj, że wszyscy musieliśmy przejść na WP i nie zostaliśmy wyposażeni w odpowiednie narzędzia.
#49 djdenismusic
Dwuetapowe logowanie. Coś jak w google czy na facebooku.
#50 Paulinux
Myślę że ten link znaleziony w necie w 5 sekund powinien zakończyć tę płodną w moje wnioski personalne dyskusję.
https://www.infor.pl/prawo/prawo-karne/przestepstwa-komputerowe/5442947,Wlamanie-sie-na-cudze-konto-w-mediach-spolecznosciowych.html
#51 daszekmdn
Tak, oferuje jako wtyczka.
Widzę, że wątek został wyczyszczony. Ciekawe, czy ktośw końcu wyciągnie konsekfencje w obec pieniaczy.