EltenLink

mozilla firefox problem i pytanie.

Back to Problemy z oprogramowaniem

#1 rafalko112

Witajcie. Miałem sobie wersje sr mozilli bo ta najnowsza mi się zacina. Knto nie wieży mogę osobiście na remote pokazać. Bo są tacy którzy mówią. Aaaale co wy chcecie! Przecież działa jest ok! Ale do żeczy. Otuż niestety samoistnie z aktualizowała mi się ta głupia mozilla i niestety niechce działać. Pokazuuje nvda np. Mozilla firefox okno żadnych opcji żadnych googli nic. Jak to zrobić by zablokować możliwość aktualizacji mozilli. Proszę o pomoc. Nawet chomikuj nie mogę otwierać. Mam coprawda google chrome ale jednego pliku ta przeglądarka otworzyć nie chce. Proszę o pomoc.

radio plays is super
2018-09-19 20:31

#2 nuno69

Zainstaluj NVDA 2018.3 RC2/.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-09-19 20:50

#3 rafalko112

A myślisz że z jakiego czytnika ekranu ja korzystam przyjacielu? hehe niezłe zainstaluj nvda ależ ja właśnie z niego korzystam. Mojemu koledze też tak się dzieje a ma nvda

radio plays is super
2018-09-19 21:06

#4 mojsior

ja polecam jeżeli już koniecznie chcesz używać mozilli przeglądarkę basylisk, to przeglądarka bazująca na silniku geanna który był używany w starszym firefoksie.
Co ciekawe przeglądarka obsługuje wszystkie najnowsze standardy, jest rozwijana nieustannie oraz jest open source.
Istotne jest to że działają w niej starsze rozszerzenia typu webvisum.
W porównaniu do najnowszego firefoksa jest dużo szybsza.
Osobiście uważam, że firefoks to przegląądarka której dobre dni już mineły bezpowrotnie.
Polecam używanie tej przeglądarki zamiast standardowego firefoksa.
U mnie na pierwszym miejscu jest chrome który z nvda radzi sobie naprawdę dobrze

2018-09-19 21:10

#5 nuno69

Oj nie Rafale, ja mowilem o aktuualizacji

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-09-19 22:27

#6 rafalko112

Ależ przyjacielu mój najmilszy ja zaktualizowałem nvda wczoraj zaledwie. I nic nie pomogło. Przecież nie turbował bym was gdyby nie było potrzeby prawda? Ps. Sorki za spam.

radio plays is super
2018-09-20 09:53

#7 nuno69

A skąd ja miałem to wiedzieć? Wiem, że był problem z FF

2018-09-20 10:00

#8 rafalko112

Oczywiście że maszprawo tego nie wiedzieć ja pytam przyjaciele jak temu zaradzić. Mało tego firefox niegada mi po polsku tylko jakieś malubo pffail i coś takiego.

radio plays is super
2018-09-20 13:34

#9 denis333

Wydaje mi się, że prolem leży po stronie instalacji jakichś zewnętrznych syfiących pasków narzędziowych. W sumie mógł bym to sprawdzić po remote.

2018-09-20 15:04

#10 daszekmdn

Lub po stronie Mozilli. Sypie się z dostępnościa może u nich.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-09-20 15:17

#11 denis333

Ja instalowałem przed chwilą i wszystko działa jak należy.

2018-09-20 15:23

#12 rafalko112

No mi nie działa. Miałem wersję sr bo tam działało webvisum i nagle mi się z aktualizowała przeglądarka i zaczęła do mnie w jakimś języku mówić.

radio plays is super
2018-09-20 17:16

#13 Puszkin

Polecam przeglądarkę Basilisk.
@Mojsior: już napisał co trzeba, więc nic nie dodam poza tym, że sam używam i działa to to fajnie.
Aktualnie u mnie na pierwszym miejscu, jak chodzi o używanie.

2018-09-20 18:57

#14 nuno69

Ale tam jest jakaś jazda podobno z tym pływającym kursorem. Pewnie poza tym jeszcze dziedziczy to jakieś bugi starego Firefoxa.

2018-09-20 19:48

#15 Puszkin

Ja nie mam problemów z pływającym kursorem, ale jeśli wskażesz mi jakąś stronkę, na której kursor pływa, to chętnie porównam jak to chodzi w różnych przeglądarkach.

2018-09-20 20:25

#16 nuno69

Puszkin, nie wiem, tak mówił pan Michał Dziwisz w TP.

2018-09-21 10:00

#17 mojsior

pan michał dziwisz jako podstawową przeglądarkę używa chrome a skoro basilisk jest rozwijany to być może bugi poprawiają starszy jest tylko silnik który jest lepszy niż ten najnowszy

2018-09-21 10:02

#18 nuno69

Tak, ale oni mówili o tym Basilisku wtedy, dlatego tak myslałem. A jakie to ma zalety nad Chrome?

2018-09-21 10:18

#19 mojsior

jedynie takie że jeżeli chcesz używać javy cxzy innych zewnętrznych rozszerzeń to masz basyliska.
Chrome bie obsługuje ani javy ani flasha, jak również dodatków które nie pochodzą ze sklepu google store czy jak mu tam jest

2018-09-21 11:13