Na zakupach

Waga muwiąca, zwłaszcza w Lidlu

Started by Ewelina92 124 posts last post 8 days ago Page 5 of 7

Ja jakoś w tamtym roku, albo rok wcześniej kupiłem, ale tylko online z lidla po w stacjonarnym sklepie ie było.

Jako pierwsze źródło w jakim szukałam był Lidl online. Kurde, w tatmym roku były, trza było kupować, ale to było na zasadzie: A, się zamówi. :D Ali średnio umiem obsługiwać. :)

A ja tam kupiłem sobie xiaomi smart scale 2. Waga zarówno do ciała jak i produktów kuchennych
Wyniki odczytujemy przez aplikację mi fit.

Jakoś takim gadżetom z apką nie wierzę, ale dzięki za racenzję.

A czemu nie wierzysz? Zbiera pomiar jak każde inne urządzenie tego typu. Wszędzie teraz masz elektronikę. Jak chcesz wiedzieć co ci w środku siedzi i jak waży to kup sobie taką wagę jak to kiedyś mieli w przychodniach, to były chyba wagi szalkowe, o ile czegoś nie pokręciłem :P W każdym razie wtedy będziesz wiedziała jak to działa i napewno sobie elegancko z tym poradzisz.

--Cytat (Milena132):
Jakoś takim gadżetom z apką nie wierzę, ale dzięki za racenzję.

--Koniec cytatu
A posiadasz telefon komórkowy?
Posiadasz komputer wpięty do sieci?
Posiadasz TV z kablówki lub satelity?
Myślisz, że co te wszystkie urządzenia robią oprócz tego, że służą do prowadzenia rozmów i oglądania programów czy surfowania po internecie?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

My też mamy xiaomi smart scale, ale pierwszej geberacji
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ja uważam, że waga jest do ważenia, tak samo glukometr do mierzenia cukru, a te api do mnie nie przemawiają i tyle. Może dojrzeję kiedyś do kupna takiego czegoś.

A telefon tylko do dzwonienia :P
Mnie tylko ciekawi na ile dokłądnesą te wagi na przykład xiaomi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

--Cytat (Milena132):
Ja uważam, że waga jest do ważenia, tak samo glukometr do mierzenia cukru, a te api do mnie nie przemawiają i tyle. Może dojrzeję kiedyś do kupna takiego czegoś.

--Koniec cytatu
Ale tutaj nadal waży waga, apka podaje jedynie wynik jaki jest przesłany po bluetooth.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

No tak, właśnie tak. I co w tym dziiwnego? Niech każdy sobie myśli jak chce, a nie się z innych naigrywa. A tak swoją drogą, patrzyłam wzoraj na te wagi z Xiaomi i no... Kusi mnie z lekka, ale temat jeszcze do naysłu.

#92 1 like

Raczej dokładne. Koleżanka ma tą od xiaomi i zwykłą i robiła testy. Okazało się, że ta od xiaomi podaje czasami dokładnejsze rezultaty, niż tradycyjna.
-- (balteam):
A telefon tylko do dzwonienia :P
Mnie tylko ciekawi na ile dokłądnesą te wagi na przykład xiaomi.

--

Po mojemu te inteligentne wagi mają jedną, niezaprzeczalną zaletę. Są duużo, duużo tańsze od tych dedykowanych dla nas. Nie wiem jak z ich dostępnością, jednak jeśli mogę zapłacić zamiast pięciu stówek jedną to raczej skłonny będę wybrać tę drugą możliwość. Tak na prawdę współczesne wagi to i tak urządzenia elektroniczne. Różnica polega wyłącznie na tym, że wynik zamiast wyświetlać się na wbudowanym ekraniku, wysyłany jest via BT.

Ja tam też ten cały smart home uważam za niemoją bajkę ;) zastary już na to jestem mentalnie haha.
Aplikacja w telefonie, w telewizorze. Od aplikacji mam komputer, a telefon to i często zapomnę naładować.
Jak natomiast chodzi o Silver crest, to nigdzie indziej niż w lidlu tego raczej nie dostaniesz, bo to jest firma robiąca pod lidla. Swoją drogą ich sprzęty są całkiem spoko. Radio miałem, nawet dwa i grały jak przystało na cenę.
Trzeba gazetki śledzić, ale nawet nie wiem gdzie i jak, i za podpowiedź byłbym wdzięczny. Czasem bym sobie poprzeglądał co ciekawego ma sklep x czy y, a czarnodrukowych nie będę przecież skanował.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

eee pewnie gazetki właśnie w aplikacji sklepowej danej firmy, chociaż są też takie apki zbierające wszystkie gazetki ale nie wiem, które dostępne,, w google pewnie tego trochę znajdziesz, więc jak ci się nudzi to potestuj, bo chwilę ci to zajmie raczej.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#96 1 like

Lidl ma dostępną apkę, no przynajmniej w miarę dostepną. Biedronka też. Polecam, ciekawe promocyjki tam są i oferta na każdy tydzień jak najbardziej czytelna.

A coś na pc?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie ma nic takiego, wszystko to to mobilne jest, haha. :D

Niestety, do mobilności zmierza ten świat, a to błąd.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#100 1 like

Oj tam, błąd. Błąd to tylko dla tych, kto nie chce uczyć się czegoś nowego.