EltenLink

Ekspres do kawy

Back to W kuchni

#21 Numernabis

Z tego co się orientuję to nie, nie można w aplikacji, ale sam tryb odkamieniania można się nauczyć na pamięć, kwestia opanowania właściwych przycisków w odpowiedniej kolejności, niestety potrzebne oko do nauki tych kliknięć, ale do ogarnięcia.
Np. czyszczenie systemu mlecznego to po uruchomieniu ekspresu czekamy, aż się oczyści automatycznie, potem klikamy przyciskiem małym wąskimw prawo 3 razy, potem klikamy duży lewy przycisk górny, po nim klikamy duży przycisk w prawym dolnym rogu i zteraz znowu dwa razy ten malutki w prawym dolnym rogu, wcześniej sypiemy dawkę granulek do pojemnika do czyszczenia, expres napełnia wodą pojemnik z granulkami, zasysa ten przygotowany płyn i czyści system mleczny wylewając wodę do tego samego pojemnika, ale do innej przegrody.
Tak samo rzebiega odkamienianie, jeszcze się nie nauczyłem bo nie miałem okazji, ale wrzuca się kulkę tam gdzie sypie się kawę zmieloną i potem kombinacja klawiszy.
Narazie niewiele wiem co do apki, ale spora jej część jest dostępna.
Wszystko zależy czego oczekujemy, ale sam fakt obsługi przyciskami gdzie można przypisać aż 12 kaw to w zupełności dla mnie wystarczy, nie muszę uruchamiać apki żeby przygotowaćkawę.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-12-24 12:58

#22 zywek

A nie no, jak ma przyciski to spoko.

2024-12-24 14:36

#23 Numernabis

Tak, 4 przyciski konfigurowalne, jak pisałem, są 3 ekrany i na każdym można sobie do tych czterech przycisków przpisać kawę, czyli 4 kawy na każdy z trzech ekranów, razem 12 specjałów.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-12-25 14:45

#24 Numernabis

OK, komunikaty w apce się pojawiają.
Jeśli wymagane jest uzupełnenie wody stosowny komunikat jest w aplikacji. Nie jest on głównym komunikatem, TalkBack od razu go nie czyta, ale uruchamiając apkę i po połączeniu się z ekspresem mamy na głównej stronie komunikat, uzupełnianie wody i ekspres oczekuje na uzupełniene zbiornika, 1,9 litra ma ten zbiornik, jest z lewej strony ekspresu, płaski element obudowy, lekko w górę wyciągamy i gotowe, od góry zamykana klapka.
Trzeba brać to pod uwagę szykując miejsce na ten ekspres.
W aplikacji mamy informacje o konserwacji i statystyki zarówno konserwacji jak i wyknanych kaw.

2024-12-29 14:30

#25 Julitka

@numernabis z doświadczenia powiem, spróbuj połączyć się przez wifi. Wiem, że nie mogłeś, ale na dłuższą metę opłaca się, bo my mamy ekspres Delonghi łączony przez bluetooth i każda awaria prądu, każda jakaś tam zmiana w ustawieniach, jakiś konieczny reset, ba - dłuższy czas bezczynności powodują rozparowanie z telefonem. Z wifi nie ma takich problemów. Są inne, np. brak wifi, ale nie takie. ;)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-12-30 08:29

#26 Numernabis

Dzięki Julitka, ale już oddałem moduł Wi-Fi, tutaj trzeba dokupywać i koszt to 135 zł, nie mogliśmy się połączyć, to znaczy łączył się, ale wciąż był ekspres niedostępny, a tu pykło od razu.
Już po ptokach :)
Ale dzięki za zainteresowanie.

2024-12-30 09:29

#27 Numernabis

W każdym bądź razie nawet jak się rozparuje to ma przyciski i te do nich są przypisane specjały kawowe więc można bez problemu zrobić kawkę bez apki.

2024-12-30 22:02