Jaki program do otwierania plików epub, mobi
Back to Oprogramowanie#1 DJGraco
Tak jak w temacie, mam pliki i nie mogę otworzyć.
#2 nuno69
Qread
#3 DJGraco
A czegoś darmowego nie ma?
#4 Lowca_Androidow
Balabolka
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#5 pajper
Pliki epub otworzy i Elten, można potem tekst przekleić do jakiego txt.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#6 szarka
Można otworzyć w Firefoxie, tylko trzeba zainstalować dodatek EPUBReader .
#7 mojsior
jest jeszcze adobe digital edition on zdaje się otwiera epub
#8 Celtic1002
Balabolka, popieram.
Anna Frankowska
#9 tomecki
Ja od jakiegoś czasu korzystam z płatnego Qread. O tyle to fajne, że łatwo można dostać się do spisu treści, sprawdzić, w którym miejscu książki jestem i parę innych przydatnych funkcji. Gdyby nie fakt, że Dawid ma co robić namawiałbym do wzbogacenia Eltena o takie rzeczy.
#10 rafalko112
Da się otworzyć epup w eltenie?
#11 misiek
Dawid pisał, że tak.
#12 zywek
Calibre jest dobre,i chyba nawet wreszcie się stąło dostępne
#13 balteam
hmm, ie można skopiowaać znaków z pliku w Eltenie?
Nie umiem zainstalować balabolki, bo jakiś syf chce dodatkowo też, więc epub najprościej przetwarzam, otwieram przez eltena plik, kopiuję zawartośći wklejam do notatnika, pytanie moje brzmi, jak dużo mogę naraz skopiować, bo chyba limity jakieś są?
Na przykład miliona znaków chyba z notatnika do Eltenowej wiadomości nie wkleję.
#14 Lowca_Androidow
a skąd Ty pobierasz balabolkę skoro che się jakiś syf pchać?
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#15 mojsior
możesz pobrać balabolkę portable,, być mozże producent balabolki wciska jakiś syf bo to darmowe jest, nie wiem nie używam.
Masz dwa sposoby na obejście tego pierwszy bez instalacji czego kolwiek.
Instalator balabolki o ile pochodzi ze strony producenta a nie zwe stron typu dp.pl odpal z wyłączonym internetem, z reguły taki reklamiarz wpycha się przez internet, ja tak instalowałem cdexa i żaden toolbar się nie wcisnoł, nawet nie było pytania o jego zainstalowanie.
Kolejny sposób to zainstalowanie softu o nazwie unchecky, to takie coś co odznacza checkboxy przy ofertach opcjonalnych, raczej powinno działać, ewentualnie możesz kupić malvare bytes w wersji pro które w czasie rzeczywistym blokuje takie coś.
Ku mojemu zdziwieniu ten soft jest w miarę dostępny
#16 mikolajholysz
Jak chcecie sobie coś tam poczytać od początku do końca to wam Balabolka wystarczy, ale do czegoś bardziej wymagającego tylko płatny qread niestety.
O rzeczach typu zakładki, przypisy, spis treści, numery stron, linki czy nagłówki w Balabolce zapomnijcie.
#17 mojsior
również qreada mogę polecić
#18 Lowca_Androidow
Ale wersja portable pod nową dziesiątką nibardzo :) Jest problem z otwieraniem plików przez CTRL+O, w wersji zainstalowanej jest w menu kontekstowym i to rozwiązuje problem.
#19 zvonimirek222
epub też jest otwierany przez takie coś, co zwie się biblos
#20 matius
Ja sobie chwale qreadera i jest świetny.