Caliope nie odtwarza plików
Back to Problemy z oprogramowaniem#1 Numernabis
Musiałem przywracać system.
Po tym zabiegu caliope nie odtwarza mi plików mp3, klikam Enter, klikam Ctrl+P i równiez nic się nie dzieje.
Podgłaśniałem i nic.
W czym może tkwić problem?
#2 Numernabis
Dodam, że odinstalowywałem i instalowałem na nowo.
Nie odtwarza również tego co znajdzie w youtube.
#3 Numernabis
No chyba, że coś źle robię, zaznaczam plik mp3 i klikam Enter, nie odtwarza, skrót Ctrl+P również nie, spacją też próbowałem i nic.
Jest jakiś podcast po polsku o tym odtwarzaczu?
#4 Numernabis
Inaczej, gdzie ten program trzyma swoje ustawienia?
Po reinstalacji mam takie same ustawienia jak przed deinstalacją.
Nie ma właściwego katalogu ani w Local, ani w Roamin czy Program data, jedyny folder to w katalogu gdzie jest instalowany, ale ten znika po deinstalacji, ale gdzieś musi zostawiać jakieś pliczki konfiguracyjne skoro po ponownej instalacji pamięta ustawienia.
Nie widzę również w programie żadnej opcji resetowania ustawień.
Choć nie sądzę, aby to była kwestia ustawień, tam nie ma zbyt wiele do ustawiania, nic co miałoby wpływ na odtwarzanie.
#5 Numernabis
No i rozwiązalem problem.
Sama reinstalacja najnowszej wersji nic nie dawała mimo, że próbowałem trzykrotnie, wpadłem na pomysł i po odinstalowaniu najnowszej wersji zainstalowałem starszą wersję 3.4, warto czasem trzymać stare wersje softu, po zainstalowaniu program działał poprawnie, ale wołał o aktualizację przy każdym uruchomieniu, nie posiada opcji wyłączania sprawdzania aktualizacji, zaktualizowałem do najnowszej wersji i teraz działa.
#6 wredny
lepiej w takich razach sprzątnąć pozostałości revo uninstallerem
#7 Numernabis
Posprzątane było i nic to nie pomogło.