Zewnętrzna karta dźwiękowa, jaką kupić?
Back to Komputery i akcesoria#1 matius
Cześć,
Przychodzę do was z takim oto pytaniem, jaką zewnętrzną karte dźwiękową kupić? Nie ma mieć niewiadomo ile bajerów. Chce po prostu na słuchawki puścić mowę,na karte, aby się nagrało jakąś gre, albo muzę.
#2 pates
Myślę, że creative sound blaster play! 3 wystarczy.
#3 Pitef
A ja myślę że jak ma to to być tylko do podstawowych rzeczy/ przekierowań, to Unitec 247 albo ten z A na końcu. Inna sprawa, że to to lepiej chyba na dźwiękownię :)
#4 pates
Piotrze, tylko pamiętaj, że on ma wejści monofoniczne jako input, to tak średnio. Wersja 248 ma za to odwrócone kanały po mimo line in.
#5 matius
Chcę, aby było stereo na każdym wyjściu i wejściu.
#6 Pitef
hm. To do 100 coś trza szukać
#7 daszekmdn
Kup sobie lepiej w tedy jakiś prosty mikser. Karty dźwiękowe są nieopłacalne.
#8 pates
Creative sound blaster play! 3 spokojnie ci wystarczy. Jest mały, lekki, mocny i ma konkretne bebechy, około 120 zł kosztuje takie coś.
#9 DJGraco
Pates, ale Matius napisał coś takiego
Chcę, aby było stereo na każdym wyjściu i wejściu.
A ta karta nie ma stereo mikrofonu
#10 pates
No jak nie ma jak ma? Play ma liniowe wejście.
#11 DJGraco
Co ty za bzdury opowiadasz?
Podaj mi proszę źródło
#12 pates
Czekaj. To w takim razie robi się jeszcze ciekawiej. Bo mam coś, co w systemie przedstawia się jako play 3, na aukcji było opisane jako play 3, a ma liniowe. Poduba?
#13 DJGraco
Ja teżmam coś co przedstawia się w systemie jako play3, i ma to wejście mikrofonowe mono.
#14 pates
Ciekawa sprawa. Może któraś to podruba, bo sam nie wiem. Mogę pokazac.
#15 markus1234
Witajcie. Poszukuję zewnętrznej karty dźwiękowej na USB. Będzie ona używana z nowym laptopem Lenovo, żebym mógł nagrywać jakieś prezentacje urządzeń, i żeby było słychać mnie i mowę z danego urządzenia. Obecnie laptopy mają tylko i wyłącznie wejście kombo, więc to nie zda egzaminu, dlatego poszukuję karty zewnętrznej. Jedynym parametrem, który jest dla mnie istotny to to, aby ta karta dźwiękowa miała wejście mikrofonowe stereofoniczne. Mam co prawda dwie zewnętrzne karty dźwiękowe na USB kupione w sklepach komputerowych, ale one mają niestety wejście mikrofonowe monofoniczne, a mi jednak zależy na stereofonii. Co moglibyście polecić? Cena tak od 100 do 500 zł.
#16 DJGraco
Polecam Axagon ADA17. Będziesz zadowolony. Ma wejście mikrofonowe stereo
Ma bardzo małe szumy na wejściu mikrofonowym.
Jeśli chcesz używać gniazda jako liniowe musisz w systemie suwak głośności mikrofonu ustawić na zero.
A jeśli potrzebujesz wejścia stricte liniowego to Audiotrack Maya U5
https://allegro.pl/oferta/ada-17-zewnetrzna-karta-dzwiekowa-usb-2-0-17482257111
#17 Pitef
Albo prosty mixerek Behringera z kartą dźwiękową wbudowaną, i już coś tam można.
#18 daszekmdn
Axagon ADA17. Nawet jest mój podcast na jej temat w Tyflopodcaście:
https://tyflopodcast.net/axagon-ada-17/