Miranda NG
Back to Oprogramowanie#41 zywek
ALbo chcecie mieć szyfrowane czaty albo nieszyfrowane, proste. PIN i szyfrowane, nieszyfrowane i historia rozmów u was na urządzeniach.
#42 Numernabis
Ale tu nie chodzi o szyfrowanie.
Nieszyfrowane są przechowywane na moim urządzeniu iwówczas nie mam na innych urządzeniach histori moich czatów, a mimo to nadal konwersacje są jako tajne i dlatego jest to lipa i nie jest to takie oczywiste jak to ujmujesz.
#43 Numernabis
Do tej pory, do niedawna jak chciałem mieć tajną konwersację z kimś to po prostu włączałem daną konwersację jako tajną, potem mogłem to wyłączyć, a teraz odgórnie wszystkie są jako tajne, no prawie bo nie wiedzeć czemu kilka nie jest tajnych.
#44 lukasz1993258
Nic to nie daje, bo nawet jak jest wyłączona pamięć to i tak jest szyfrowana konwersacja, więc czy mamy kod pin, czy go nie mamy, to na jedno wychodzi., no chyba tylko tyle to daje, że wmomęcie wpisania tego kodu pokazują się nam wszystkie konwersacje..
natomiast jerzeli ktoś nas zaprosi na fb, i zaakceptujemy te osobe, to przez jakiś czas konwersacja nie będzie szyfrowana, ale to trfa tylko krutki moment.
#45 DJGraco
Dokładnie jest tak jak pisze Łukasz, wiadomości są szyfrowane nie zależnie od włączonej bezpiecznej pamięci. Bezpieczna pamięć to tylko jest kopia zapasowa naszych wiadomości do synchronizacji z nowymi urządzeniami.
Działa to tak jak w whatsappie czy Signalu, tam jeżeli nie zrobimy kopii zapasowej to kaput, po zmianie na nowe urządzenie tracimy cały dorobek wiadomości. To są wady szyfrowanej komunikacji.
#46 Prof.Falkowicz
a co zrobić z mirandą na komputerze która mi nie działa?
#47 lukasz1993258
zalerzy co przez to rozumiesz
#48 lukasz1993258
wsęsie co sie dzieje konkretnie.
#49 misiek
Odinstalować, usunąć śmieci z Program files i appdata, wyczyścić temp.
-- (Prof.Falkowicz):
a co zrobić z mirandą na komputerze która mi nie działa?
--
#50 Prof.Falkowicz
tak tylko to nie jest wersja instalacyjna panowie a gdzie mam wejść w program files?
#51 daszekmdn
A ja mam coś dziwnego. W niektórych chatach na GG mam odwrotnie literki TJ wyświetlają mi się od prawej do lewej miast lewej do prawej. Co spieprzyłem i jak to cofnąć?
#52 daszekmdn
Mam problem. W jednej tylko konwersacji okno jest odwrotnie jakby od prawej do lewej mi się wyświetlają literki jak chodzę strzałkami. Ktoś wie jak naprawić?
#53 lukasz1993258
ja już nie, bo wogule defitywnie porzuciłem, i nie kożystam już wcale i to od dłuszszego czasu.
#54 daszekmdn
To skoro nie korzystasz i nie pomagasz to po co piszesz?
#55 Numernabis
A ja mam dziwny problem z jednym kontaktem, jak mi wysyła jakiś link to otrzymuję info:
UWAGA: W trosce o bezpieczeństwo, w wiadomości od Nieznajomych podejrzane treści zastąpiono ciągiem "[xxxxx]". Jeśli chcesz otrzymywać od Nieznajomego kompletne wiadomości - dodaj go do swoich kontaktów.
i zamiast linka mam same iksy, a gość przecież jest dodany do moich kontaktów.
Można to gdzieś wyłączyć?
#56 lukasz1993258
nie bardzo, jeśli to jest nr gg, to morze być kłopot, sam jak kożystałem z gg miałem kłopot z takimi typu wiadomościami.
sprubój na stronie gg jeszcze raz poprostu ręcznie dodać kontakt.