Dzięki
Edited
Mam w folderze 3 pliki
ggml-large-v1.bin
whisper.exe
i whisper dll
Otwieram ten folder w terminalu.
No i wpisuję co axm04 pisał na przykład, wyskakuje mi:
whisper.cpp.exe : The term 'whisper.cpp.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or opera
Pytanie proste, co robię nie tak? :D
ggml-large-v1.bin
whisper.exe
i whisper dll
Otwieram ten folder w terminalu.
No i wpisuję co axm04 pisał na przykład, wyskakuje mi:
whisper.cpp.exe : The term 'whisper.cpp.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or opera
Pytanie proste, co robię nie tak? :D
najlepiej utworzyć w folderze whisper-a folder "models" lub coś podobnego, tam przekopiować model jakiego chcesz użyć, a potem tylko w lini z parametrami dopisujesz:
"-m /.bin"
-- (balteam):
Mam w folderze 3 pliki
--
"-m /.bin"
-- (balteam):
Mam w folderze 3 pliki
--
Może nie jesteś w tym folderze?
Wpis cd żeby sprawdzić, albo dir/b do wylistowania plików.
Wpis cd żeby sprawdzić, albo dir/b do wylistowania plików.
Jak wpisuję cd to mam
PS C:\Users\budyn\Favorites\whisper.cpp\whisper.cpp>
natomiast dir/b wyrzuca też info is not recognized
PS C:\Users\budyn\Favorites\whisper.cpp\whisper.cpp>
natomiast dir/b wyrzuca też info is not recognized
Dobra, plik wav jeszcze tak łopatologicznie proszę jak ma wyglądać
mono,
rate 16 khz
bitrate jakie?
Pajper pisał, ale nie rozszyfrowałem wszystkich skrutów, więc no :D
mono,
rate 16 khz
bitrate jakie?
Pajper pisał, ale nie rozszyfrowałem wszystkich skrutów, więc no :D
Czy mogę mu zadeklarować 2 języki i poprawi to rozpoznawanie np. niektórych słów lub zdań w drugim języku?
Edited
gold vawe nie ogarnia tych wytycznych dźwiękowych, ale na stronie
https://audio.online-convert.com/convert-to-wav
można konwertować.
eh 14 na 16 rdzeni, szybkie pisanie ma czasem lagi, jedna minut z 6 minut się konwertuje, ciekawe o ile szybciej jak bym large dał na 16 rdzeni.
https://audio.online-convert.com/convert-to-wav
można konwertować.
eh 14 na 16 rdzeni, szybkie pisanie ma czasem lagi, jedna minut z 6 minut się konwertuje, ciekawe o ile szybciej jak bym large dał na 16 rdzeni.
Edited
Nie, jednak za długo w 30 minut 4 minuty, a ja myślałem o przemieleniu 1,5 godz :D
Teraz wpisy eltenowe polskie w jakim modelu są robione? Chyba niestety na medium będę musiał przejść.
dlaczego nie mam pl znaków mimo, że wybrałem pl język czyli na koniec dodałm -l pl?
[00:04:29.400 --> 00:04:32.400] ostatecznie sko┼äczy si─Ö tym, ┼╝e zostan─ů prowadzone takie
Teraz wpisy eltenowe polskie w jakim modelu są robione? Chyba niestety na medium będę musiał przejść.
dlaczego nie mam pl znaków mimo, że wybrałem pl język czyli na koniec dodałm -l pl?
[00:04:29.400 --> 00:04:32.400] ostatecznie sko┼äczy si─Ö tym, ┼╝e zostan─ů prowadzone takie
Hej, dzięki za uznanie, to ja pisałem ten artykuł. Jakby co, wklejam dla Ciebie, Numernabis, pełną wersję, w której masz wszystko opisane. Niestety, ja w pełnej wersji wszystko opisałem, ale mi nie pozwolono wkleić całości do czasopisma, musiałem zatem skrócić.
Fajnie jak by komuś się chciało i przekleił najważniejsze info do pierwszego postu, albo dał ten artykół Mateponczasa.
Ps. large 9 minut w 1,5 godz, a medium w 30 minut, no różnica ogromna, szkoda, że nie mam 32 rdzeni :D
Ps. large 9 minut w 1,5 godz, a medium w 30 minut, no różnica ogromna, szkoda, że nie mam 32 rdzeni :D
Jeśli ktoś chce korzystać z cpp to ta instrukcja Mateponczasa nie do tego.
Wgl gdzie się zapisują wyniki skryptowanego pliku?
W folderze gdzie jest plik wejściowy.
Co do pliku:
wav, mono, 16khz, 16bit
-- (balteam):
--
Co do pliku:
wav, mono, 16khz, 16bit
-- (balteam):
--
no to u mnie jest tyle plików co było i żaden nie doszedł, na bank nie ma w folderu wejściowym, może muszę coś wpisać jeszcze w konsoli, albo no nie wiem, zamknąć ją najpierw
Przydałaby się taka łopatologiczna instrukcja do urzywania tego cpp. Jak modele dobrać, jak odpalić. Wszystko.
A w lini wywołania whisper.cpp.exe zawarłeś paramert -otxt?
-- (balteam):
no to u mnie jest tyle plików co było i żaden nie doszedł, na bank nie ma w folderu wejściowym, może muszę coś wpisać jeszcze w konsoli, albo no nie wiem, zamknąć ją najpierw
--
-- (balteam):
--
Nie chciał bym się powtarzać, bo jak wywołać wszystko już pisałem, a skąd pobrać modele się również pojawiło.
Pliki potrzebne do wywołania znajdują sie w załączniku w jednym z poprzednich wpisów pajpera.
-- (matius):
Przydałaby się taka łopatologiczna instrukcja do urzywania tego cpp. Jak modele dobrać, jak odpalić. Wszystko.
--
Pliki potrzebne do wywołania znajdują sie w załączniku w jednym z poprzednich wpisów pajpera.
-- (matius):
--