Elten Mobile - betatesty dla systemu iOS
Back to Pozostałe platformy#161 daszekmdn
Ludzie, tylko się zapytałem. Weźcie się też uspokójcie bo rzucacie się jak wściekłe psy.
#162 nuno69
Ktoś tu jest jednym słowem rozgoryczony że się nie dostał, i bynajmniej nie mówię tu o Daszku
#163 misiek
I po co to wielkie halo? Chłopak tylko zapytał, nic więcej. Nie robił wielkiego problemu z niczego jak wy i nie miał żadnych pretensji. Profesjonalizm profesjonalizmem, ale zawsze może być taka sytuacja, że Dawid jeszcze będzie potrzebował do testów jedną, lub nawet kilka osób, albo ktoś odpadnie, bo sobie nie radzi. Różnie to bywa.
#164 EugeniuszPompiusz
No dobra: wszyscy mają Mam B, czy jakoś tak to było. Zresztą w tym momencie to jest jedyna moja droga dostępu do tego programu formie innej niż strona internetowa. O ile ja i mój komputer wróciliśmy do domu w całości, otyle moja ładowarka już nie. Co do testowania i wersji Beta: uważam, że trzymanie betatestów w takiej formie, jak jest to teraz, kompletnie nie ma sensu. Najpierw trzeba przejść tę formę testów, Ale gdy już program będzie w kilku 10% gotowy, gdy się tylko będzie dało, uważam że przejście na platformę test flight jest jedyną słuszną opcją. Zatem jeszcze raz, żeby było jasne, nie neguje faktu, że w tym momencie testy prowadzone są w taki sposób, jednak po cichu zachęcam Dawida, żeby mimo wszystko jeszcze raz zdał test flight podszedł, gdy będzie już na to gotowy
#165 EugeniuszPompiusz
No to jeszcze drugi, post formie suplementu: jak już zdążyliście zauważyć, wykazuje się totalnym Niewidomych stwem i lenistwem, dyktując obydwa powyższe posty na dowód tego, że korzystam z wersji mobilnej.
#166 patrykkubaszczyk Archived
a kiedy na androida będzie, bo nie mam iphonea
#167 Zuzler
Człoowieku, przecież na Iphonea ledwie się robi, jakby nie było, Dawid to jednak również student, syn, brat i współlokator :D
#168 zvonimirek222
a student studentowi wszystko!
--Cytat (Zuzler):
Człoowieku, przecież na Iphonea ledwie się robi, jakby nie było, Dawid to jednak również student, syn, brat i współlokator :D
--Koniec cytatu
#169 zywek
Przecież możnaby spróbowac z flutterem i generować jdnocześnie tu i tam. Wyszła przecie wersja stabilna.
#170 monstricek
Oczywiście, że można wszystko, ale pamiętajcie, że autor jest sam. Zamiast mówienia, co można, a co nie, lepiej pomóżcie Auto rowi zrobić projekt i na Androida. Mówić każdy potrafi. Ciągle widzę, że ludzie piszą, co można, co trzeba, ale żadnego konstruktywnego czegoś nie widzę. A szkoda.
#171 zywek
Monstricek przepraszam bardzo, ale bardzo ciężko się współpracuje z kimś, kto nie ma zamiaru udostępniać ajkiegokolwiek kodu czegokolwiek, dopóki tonie zostanie niemalże w pełni udostępnione.
#172 zywek
Ukończone miało być. Oczywiście ze strony posta nie umiem edytować.
#173 monstricek
A czy niema u eltena otwartego api z ktorym mozna pracowac?
#174 nuno69
Jest, ale nie udokumentowane. API PHPowskie nie jest zbyt przyjemne w obsłudze.
#175 monstricek
A, nu to wtedy rozumiem, dla czego ludzie sa tak wkurzeni.
#176 pajper
Zacznijmy od faktu, że:
1. API phpowskie, znajdujące się na Githubie, jest wyłącznie pisane na potrzeby klienta desktopowego, co z resztą jest wyjaśnione w komentarzach.
2. API JSON, pisane w celu obsługi aplikacji mobilnej i innych aplikacji obsługujących Eltena, nie jest udokumentowane z tej prostej przyczyny, że nie jest ukończone.
Rozwija się ono, i zmienia, wraz z aplikacją na iOS, a w fazie jest tak wstępnej, że jego dokumentacja mija się z celem, szybko bowiem jej połowa może okazać się nieaktualna.
Obiecałem udostępnienie wglądu do jego struktury wraz z kodem aplikacji mobilnej.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#177 pajper
A co do Fluttera, nie.
To, co już jest gotowe, trzebaby zacząć od początku. I nie dotyczy to tylko aplikacji mobilnej, a sporych partii kodu.
Flutter jest frameworkiem dla języka C++, Elten jest pisany w Rubym, Mobile również.
Dzięki temu spore części kodu są wspólne.
#178 zywek
Ło bosz, jak zwykle, no tak... Jak zwykle coś nie tak.
Ale w tkaim razie, jak ktokolwiek ma zacżąć jakąkolwiek współpracę iedykolwiek, gdy prace na bierząco nie są gdziekolwiek udostępniane?
#179 pajper
Kod desktopowy na Githubie jest aktualny, zawsze wrzucam przy premierze nowej bety. A aplikacja mobilna będzie, jak nad nią prace rozwinę do sensownego poziomu.
#180 zywek
No Cóż, ja w takim razie już nic nie mówię.