Jak nazwalibyście swoje dzieci
Back to Integracja Eltenowiczów#1 djsenter
Elo elo 3.2.0, witam i zapraszam do dyskusji. Taki wątek już był na Klango, chciaż w sumie niewiem poco o tym piszę. Pytanie jestproste, więc zachęcam do dyskusji
#2 Julitka
Więc tak:
Róża, Laura, Oliwia, Aurelia, Gabriela, Rozalia, Małgorzata, Anna, Maria, Zuzanna.
Paweł, Tomasz, Jakub, Maciej, Karol, Piotr... i to tyle z męskich
#3 mucha
klaudia natalia gabryjela kasia ania, marta, julia, z męskich krzysztof, piotr, krystian, michał
#4 camila
Eliza, Edyta, Maja, Ewa. A jeśli chłop, to Tomasz, Kacper, Piotr, ewentualnie Rafał. DO każdego tego imienia mam spory sentyment więc wybór byłby bardzo trudny ;)
#5 daszekmdn
Kilka imion mógłbym wpisać, ale wolę się nie dzielić ze względów prywatnych :D ale wątek ciekawy.
#6 mucha
no ja jeszcze dopisuje do kobiet maje dominikę i edytę, kinga, emilka,
#7 misiek
Emilia, Edyta, Mateusz po moim ŚW pamięci bracie, może Maciej, lub Grzegorz, albo Miłosz.
#8 djsenter
Mnie raczej kręcą, i mam sętymęt do zagranicznych imion.
No to tak:
Z dziewczynek to Yuka, Ayaka, Ayano, Suzuka, Laura, AMy, Kyoko, Sakura, Lily, Kiriko, tak na sam początek.
Jeżeli chodzi o chłopców to jest też kilka imion.
James, jak ten z Cheruba, Martin, Paul, Maks, Mariusz, Klałdiusz, Andy albo też Marcus.
#9 misiek
Juka- no kurde znowu jak mojej ciotki pies.
#10 djsenter
Lol, ale to Yuka przez Y, zresztą to Japońskie imie:xd
#11 misiek
No ja nie wiem przez jaką literkę było wpisane w jej książeczce, bo już nie żyje. Swoją drogą żyła 22 lata.
#12 lwica
HI hi. Emilja, Agnieszka, Oliwia, Otylia, Pola, Nela. A z męskich to. Paweł, Gabriel, Robert. :)
#13 misiek
Agnieszka- tak jak najbardziej, Paweł- musiał bym się zastanowić, Gabryś- znam dwóch, i obaj mają duży problem z alkoholem: jeden- to okoliczny złomiarz i menel, drugi to mój kumpel, który żadnej imprezy nie ominie. Po za tym- jakoś bardziej podoba mi się Gabrysia dla dziewczynki. Robert- nieee nigdy w życiu.
#14 Julitka
Znam i Gabrysia i Roberta i obaj są spoko. Ale nie nazwałabym swoje dziecko Robert. Nad Gabrysiem bym się zastanawiała, bo kojarzy mi się raczej z Gabrysią i wydaje mi się przez to jakieś takie... kobiece.
#15 mucha
ja tesz bym gabryś synu nie dał
#16 Paulinux
A ja nie wiem z jakiego kurde powodu ale mam bzika na punkcie imion na m. Tak więc dziewczynkę bym nazwała Marta, Martyna, Maja, Matylda albo Milena, a z męskich imion to Mikołaj, Marcin, Maciek, Michał albo Mirek.
#17 tomecki
No to u nas Martynka już jest :d. Aktualnie siedem miesięcy.
#18 misiek
Nigdy w życiu nie dał bym Marta, ani Martyna.
#19 da_blindmasterz
No to teraz kolej na mnie. Syna nazwałbym Bartkiem, tylko nie wiem czy to ma być Bartłomiej czy Bartosz. No i jeszcze Antek, może Mateusz. Córce dałbym na imię:
Anna, Karolina, Milena, może jeszcze Monika, albo Emilia.
#20 da_blindmasterz
No i ewentualnie Patrycja albo Sylwia.