Elo elo 3.2.0, witam i zapraszam do dyskusji. Taki wątek już był na Klango, chciaż w sumie niewiem poco o tym piszę. Pytanie jestproste, więc zachęcam do dyskusji
Więc tak: Róża, Laura, Oliwia, Aurelia, Gabriela, Rozalia, Małgorzata, Anna, Maria, Zuzanna. Paweł, Tomasz, Jakub, Maciej, Karol, Piotr... i to tyle z męskich
Eliza, Edyta, Maja, Ewa. A jeśli chłop, to Tomasz, Kacper, Piotr, ewentualnie Rafał. DO każdego tego imienia mam spory sentyment więc wybór byłby bardzo trudny ;)
Mnie raczej kręcą, i mam sętymęt do zagranicznych imion. No to tak: Z dziewczynek to Yuka, Ayaka, Ayano, Suzuka, Laura, AMy, Kyoko, Sakura, Lily, Kiriko, tak na sam początek. Jeżeli chodzi o chłopców to jest też kilka imion. James, jak ten z Cheruba, Martin, Paul, Maks, Mariusz, Klałdiusz, Andy albo też Marcus.
Agnieszka- tak jak najbardziej, Paweł- musiał bym się zastanowić, Gabryś- znam dwóch, i obaj mają duży problem z alkoholem: jeden- to okoliczny złomiarz i menel, drugi to mój kumpel, który żadnej imprezy nie ominie. Po za tym- jakoś bardziej podoba mi się Gabrysia dla dziewczynki. Robert- nieee nigdy w życiu.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Znam i Gabrysia i Roberta i obaj są spoko. Ale nie nazwałabym swoje dziecko Robert. Nad Gabrysiem bym się zastanawiała, bo kojarzy mi się raczej z Gabrysią i wydaje mi się przez to jakieś takie... kobiece.
A ja nie wiem z jakiego kurde powodu ale mam bzika na punkcie imion na m. Tak więc dziewczynkę bym nazwała Marta, Martyna, Maja, Matylda albo Milena, a z męskich imion to Mikołaj, Marcin, Maciek, Michał albo Mirek.
No to teraz kolej na mnie. Syna nazwałbym Bartkiem, tylko nie wiem czy to ma być Bartłomiej czy Bartosz. No i jeszcze Antek, może Mateusz. Córce dałbym na imię: Anna, Karolina, Milena, może jeszcze Monika, albo Emilia.