Jak przymocować telefon aby dobrze pokazywać obraz w trasie
Back to inne#1 balteam
Bry, kiedyś Tomecki coś mówił na pewno o szelkach. Chodzi mi o to, czy da się jakoś fajnie i tanio przymocować telefon z przodu, aby na kamerce ktoś widział to co jest przed nami.
Jeśli te szelki to dobre rozwiązanie, to dzięki z góry jak ktoś napisze coś więcej.
#2 tomecki
U mnie to się sprawdzało chociaż trzeba to wypoziomować, bo tam jest taki dynks, którym regulujesz kąt nachylenia telefonu. Trzeba to dobrze ustawić i będzie w miarę. Raczej nie zrobisz z tego dobrej jakości filmu na YT, ale tak żeby ktoś widział, co przed tobą to chyba spoko.
#3 balteam
Gdzie to kupić i za ile? Różnią sięte szelki jakoś od siebie? W sensie są różne modele?
#4 tomecki
Owszem, różnią się. W pewnym sensie, bo generalnie występują ze dwa modele szelek jako takich, ze dwa modele mocowań do smartfonów i sprzedawane jest to w różnych kombinacjach. Przy najmniej tak wynika z tego, co widziałem, a zapewne nie widziałem wszystkiego. To, co ja mam to Maclean mc775.
#5 balteam
Mam na allegro np. to, jak byś zerknął Tomecki, z opisu wygląda ok.
https://allegro.pl/oferta/5w1-szelki-na-klatke-z-mocowaniem-adapter-telefonu-12328674153?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=NDY3OWVmZWEtYTg1Ny00MGY4LWE5NWItYjdmYWE0MTZjMWFjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3007ac12-4ef3-4129-89b8-ebe704635f0e