Witajcie tego pana uznaje się za ojca dzisiejszych horrorów. Tworzył na począdku XX wieku, dając "życie" "Wielkim Przedwiecznym" z własnej mitologi Ctulchu. Zapraszam do dyskusji. Ktoś z was zna, po za dwiema osobami, które znają napewno? :)
Oczywiście! Bez niego dzisiejszy horror nie byłby tym czym jest. Warto zapoznać się też z esejami, które pisał na temat literatury, którą Anglosasi nazywają Supernatural Fiction.
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."
Nuno: Fajnie miałeś, ciekawe prezenty. Dorkakrac: słyszałam, że jest też autorem esejów, lecz z żadnym jeszcze się nie zapoznałam, może euda mi się to zmienić, jak pojawią sie większe chęci.
Ja czytałem trochę opowiadań tego pana. Jestem jedną z tych dwóch osób, o których pisała Magda. Z twórczością Lovecrafta zetknąłem się po raz pierwszy na zajęciach koła miłośników gier RPG, organizowanych w mojej starej szkole w ramach zajęć pozalekcyjnych. Obecni na Eltenie Magda i Dawid też na te zajęcia uczęszczali. No cóż. Lubię sobie wracać wspomnieniami do tamtych zajęć.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin
Nawet nie wiedziałem, że z powieści Lovecrafta są jakieś słuchowiska. Chętnie kiedyś posłucham.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin