Rozważałeś opcję jakiegoś mikroserwisu po stronie Eltena zajmującego się konwersją audio z i na formaty wspierane przez urządzenia klienckie, zamiast bawić się w implementację opusa?
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
Tak, nawet dość długo. Ale to byłoby ryzykowne. Jedna, dwie, pięć osób nie problem, ale podejrzewam, że Elten Mobile to nie pięć, a pięćdziesiąt albo i więcej urządzeń już w dniu premiery. A ostatnie czego chcę, to setki procesów konwertujących opusa na mp3 i vice versa na serwerze.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
a konwersja z cacheowaniem czego tam się da, zwłaszcza rzeczy publicznych? Za drogie jeżeli chodzi o dyski?
Tak z innej beczki, rozważałeś trzymanie wszelkich dużych assetów typu rzeczy głosowe i awatary na jakimś s3 w kwestii ceny? Pewien nie jestem ale coś mi się tak widzi, że to by tańsze i bezpieczniejsze było niż na dysku na serwerze.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
Dokładnie, tu problemem, niestety, dysk. Rozważałem kilkukrotnie, ale... za każdym razem dochodziłem do wniosku, że to mija się z celem. Nie, nie byłoby to tańsze. Mogę dokupić 200GB do serwera, i to SSD, za 300zł rocznie, Amazon za 1TB ściąga 700zł, a jego dysk nie jest SSD.
#StandWithUkraine
No, czyli według tego za 1tb zapłąciłbyś z 1500zł, czyli 2 razy tyle ponad, co w Amazonie, a fizyczny dysk fizycznym dyskiem, to jest od chmury mniejsze i łatwiej temu paść. Wiadomo, można robić backupy gdzieś tam, osobno, ale to znowu kolejne zajęte miejsce. S3 eliminuje w pewnym sensie te problemy.
Nie ufałbym S3 we względzie niebackupowania. Tzn. Serwer Eltena ma fizyczną kopię robioną co godzinę, na trzy inne dyski, w innych miejscach, więc tu ryzyko zniszczenia jest minimalne. Mimo to ja wykonuję we własnym zakresie kopię. Bardziej prawdopodobne jest, że z takiej czy innej przyczyny straciłbym dostęp do backupu, niż to, że ktoś naprawdę by zrobił krzywdę takiemu dysku.
#StandWithUkraine
I... działa, sprawdziłem właśnie przykładowe wpisy Eltenowe, na razie odtwarzane co prawda w konfiguracji pt. podłączony iPhone do Macbooka i wystukiwane polecenia w replu, ale... Teraz to trzeba przepisać tylko w odpowiednich miejscach kodu. :D
#StandWithUkraine
ale rosjanie zrobili mobilną appkę blind kamasutra. przecież to ci sami deweloperzy od blinddroid walletu --Cytat (mikolajholysz): ludzie, co za chwile? Ze społeczniósciówki chcecie zrobić czytnik ksiażek i odtwarzyacz, co następne? poradnik kamasutry dla niewidomych?