Muzyka zagraniczna

Queentake my breath away

Started by magmar 10 posts last post 3 years ago

Sylwetki Freddiego chyba nie trzeba ludziom przypominać.
Oto jedna z piękniejszych ballad.
Utwór pochodzi z płyty
"A Day at the Races".
z 1976 r.

https://www.youtube.com/watch?v=v_wLNqUz7pM
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Ładne, lubię ich, chodź muszę mieć odpowiedni dzień. A Bohemian rhapsody uważam za mistrzostwo świata.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Zaczynam po latach doceniać, choć był moment gdzie nie miałam siły tego słuchać, bo mi się ograło.

#4 1 like

Take my breath away to jeden z najpiękniejszych utworów Queen. Po śmierci Freddiego wielu utworom zrobiono krzywdę zażynając co niektóre przez stacje radiowe. Niestety Bohemian też to dopadło. Wczoraj odbył się w Radio 357 top Queen, zwyciężyło Bohemian a Take my Breath away zajęło 37 miejsce, dobrze, że się wogóle w czterdziestce pojawiło.
-- (misiek):
Ładne, lubię ich, chodź muszę mieć odpowiedni dzień. A Bohemian rhapsody uważam za mistrzostwo świata.

--

Zgodzę się z tobą przez wiele lat do pewnych piosenek nie wracałem, Take my breath away nigdy mi się nie znudzi, świetny tekst i brawurowe wykonanie.
-- (magmar):
Zaczynam po latach doceniać, choć był moment gdzie nie miałam siły tego słuchać, bo mi się ograło.

--

Zaraz kilka perełek Queen zapodam, coby je ocalić od zapomnienia, to będą rzeczy podobnie jak Take my breath away, które się nigdy nie nudzą.

przesłuchałam i jakoś tak nie wpadło mi w ucho. Znajduję to miłym, ale nijakim.

Ok, zrobimy sobie top.

-- (Lipad):
Zaraz kilka perełek Queen zapodam, coby je ocalić od zapomnienia, to będą rzeczy podobnie jak Take my breath away, które się nigdy nie nudzą.

--

Pamiętam, jak zawsze mówiłaś, że Freddie nie robi na tobie wrażenia, wówczas trudno cokolwiek polubić. Jeśli jakiegoś wykonawcy nie lubię żadko coś mi wpadnie w ucho, ale pewnie są wyjątki od regół, pomyślę, bo narazie trudno mi przytoczyć jakiś żywy przykład na pokrycie. W przypadku tej piosenki rozwalił mnie tekst pod wzgkędem poetyki.
-- (Zuzler):
przesłuchałam i jakoś tak nie wpadło mi w ucho. Znajduję to miłym, ale nijakim.

--

Ja? Ja mówiłam, że Freddie nie robi na mnie wrażenia? No chybaś się przesłyszał. :) Po prostu nie tym razem.