Messenger i Windows
Back to Oprogramowanie#1 nuno69
Dobra, ja szybko bo czasu nie mam: jak mogę używać messengera na windzie? Wiem, że jest ta antyludzka appka, ale ja się boję że klikając z ocrem zainstaluję sobie jakąś przystawkę, której potem nie będę w stanie pożreć. Wiem, że jest miranda, ale działa to tak że lepiej żeby nie działało wogóle. Więc, jest coś co mnie ratuje czy psik na OSXa?
#2 pajper
Ja używam Messenger for Desktop i jestem bardzo zadowolony.
Prócz tego i Mirandy... Nie znam niczego dostępnego.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#3 nuno69
Ale powiesz mi jak mam to zainstalować w taki sposób żeby mi się nie doinstalowało coś?
#4 pajper
Nie pamiętam, przyznaję, jak to instalowałem.
Mam wrażenie, że instalator był całkiem dostępny, ale od tego czasu sporo minęło.
Ew. Mogę wygrzebać tą instalkę, a ty już zaktualizujesz z poziomu programu.
Ale to dopiero jak wrócę do Polski.
#5 nuno69
OK. Dzięki
#6 nuno69
O, jest Caprin, fajny klient :)
#7 balteam
Jeśli ktoś nie chce instalowaać nic a ni zależy mu na rozmowach głosowych, no to spoko opcja to opera, gdzie odświerza w czasie żeczywistym konwersacje, nie wem, pewnie na chromie też tak jest, na mozilli niet, jakoże mam telefon zawsze obok siebie, to wiem, jak ktoś do mnie napisał w konwersacji.
#8 nuno69
Tak, ale wiesz, ta strona skacze jak głupia na Windowsie.
#9 balteam
a nie, mi działa ok, no ale swoje wady ma, jakby każda konwersacja w kliencie ty twoim czy tej apce messenger dawała inny dźwięk na nową konwersacje a inny na pisane wiadomości w tej pierwszej to by było git.
#10 cinkciarzpl
mbasic.facebook.com nie skacze
#11 nuno69
A odświerza się samoczynnie?
#12 balteam
ta witryna jest nie osiagalna
Nie udało się znaleźć adresu IP serwera ze stroną basic.facebook.com.
#13 pajper
mbasic, przez m na początku.
#14 balteam
oo, dzieki, nie zauwazylem.
#15 balteam
no niestety mbasic nie odswierza sie na operze gdzie m.facebook juz tak, takze pewnie jakby m.facebook tak samo wygladal na mozilli to tez by sie odswierzal.
#16 cinkciarzpl
Ale najwygodniejsza. Choć mogłoby się faktycznie odświerzać samo i teraz jak zadzwoni messenger to nie bardzo wiadomo kto pisze :P
#17 balteam
no na operze mi nie skakało nic po stronie, jak byłem przy polu edycji i ktośpisał to nie skakało w każdym razie.
#18 hryniek
Mi na chrome też chyba nie skacze, najlepiej to działało i działą pod Pidginem i Linuksem, o Macu się nie wypowiadam nie znam. Mogą sobie pisać, mogę być wręcz na jakimś czacie, a ja mogę wszystko nadrobić co było. Tych stronek używać się da... ALe jak ktoś powiedział: Przyzwyczajenia to druga natura człowieka i do póki będzie się dało będe trzymał się klientów typu Miranda.
#19 Celtic1002
@Pajper, to ja też za tą instalkę będę wdzięczna.
Anna Frankowska
#20 talpa171
A czemu nikt nie używa messenger.com?
To jest mój jedyny sposób pracy z Messnegerem już od dwóch lat. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. ;)
Dostępne, nic nie skacze, odświeża się w czasie rzeczywistym... Tylko używać.