Inne

garageband na macu- zmienianie tonacji podkładów muzycznych

Started by jaga1998 25 posts last post 3 years ago Page 2 of 2

rozumiem, mnie zainspirowała aplikacja garageband na iphonie, dlatego chciałam również sprobować sił w tej na macu

Moim zdanie taki garageband na iphone ma sens w przypadku większych ekranów. Na moim maleńkim se 2020 ciężko było co kolwiek sklecić na tej małej klawiaturce ;)

to prawda, ale pomysł na aplikacje super

zdaje się że jest w garage bandzie dostępna ścieżka zmmiany tonacji czy coś takiego, w każdym razie jest to dla nas niedostępne, kiedy ja się tym bawiłem na wirtualnej maszynie to poprostu zaznaczałem wszystkie ścieżki, zmieniałem tonację naciskając bodajrze command i strzałkę w górę bądź w duł. Niestety skutkowało to tym, że ścieżka perkusji również zmieniała swoją tonację i wychodziło dziwne cuś, więc ostatnią rzeczą było przywrócenie tejże ścieżki do wcześniejszego stanu, czyli jeżeli np. na wszystkich ścieżkach robiłem 3 półdźwięki w dół to na perkusji robiłem 3 półdźwięki w górę - no i tak, tpza było sobie obliczać tonacje po półdźwiękach - mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem, jak ktoś zna lepszy sposób to oczywiście proszę mnie oświecić

#25 Edited

Jerzeli kumam o co chodzi to jest wtyczka do tego, pitch shifter chyba? Jeszcze zobaczę ale jest ona tam gdzie wszystkie applowskie wtyczki. Edit, chodziło mi o vocal transformer, w nim mamy parametr pitch i możemy tam zmieniać.