EltenLink

Czy istnieje możliwość usunięcia konta i/lub wszystkich swoich wpisów?

Back to Pytania i odpowiedzi

#121 magmar Archived

Czyli użycie wobec użytkownika epitetu "nienawistny dupek", uwaga cytuję po wielokrotnym ostrzeżeniu dotyczącym braku kultury słowa jest w porządku tak?

2022-07-23 18:34

#122 magmar Archived

To nie pierwszy wyskok tego użytkownika.

-- (Monia01):
Zostało to zagwiazdkowane. Wpis Miśka przeedytowałam, jeszcze jakiś, w którym Dariusz poczuł się obrażony, również został zmodyfikowany

--

2022-07-23 18:36

#123 Monia01

Nie, dlatego wpis został zmodyfikowany, o co prosiła osoba, której bezpośrednio dotyczył.

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 18:36

#124 magmar Archived

Ale ja za neutralny kontekst dostałam ostrzeżenie, dlaczego?

2022-07-23 18:37

#125 Monia01

Temat został już wyjaśniony, zresztą sama przyznałaś, że liczyłaś się z ostrzeżeniem. Nie będę więc wracać do sprawy.

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 18:41

#126 magmar Archived

No tak, ale wtedy myślałam, że wszyscy to wszyscy, okazuje się, że Rada STarszych jednym pozwala na więcej, drugim na mniej.

2022-07-23 18:42

#127 Monia01

Pamiętaj też, że wtedy nie obowiązywał ten punkt przytoczony przez Pajpera, więc faktycznie, wtedy było tak, że wszyscy to wszyscy

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 18:44

#128 magmar Archived

Prawo nie dziala wstecz.
Wtedy był konkret, a teraz znowu jednym wolno, drugim nie.

2022-07-23 18:47

#129 Monia01

No nie, nie działa. Dlatego wtedy nie miałam nawet możliwości nie dać ostrzeżenia. Teraz mam

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 18:48

#130 magmar Archived

Czyli rozumiem, że zgadzacie się na przeklinanie, a owa warunkowość będzie zależała od potencjalnej sympatii/antypatii Rady Starszych i moderatorów grup wobec użytkowników. Przynajmniej mam to napisane.

2022-07-23 19:07

#131 Monia01

Rozumiemy, że czasem nie ma innych sposobów na wyrażenie swoich emocji. Swoją drogą, osoba potencjalnie zainteresowana wpisu nie zgłosiła jako obraźliwy

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 19:11

#132 magmar Archived

Czyli podsumowując Jeśli ktoś działa wg Was na szkodę Eltena, można bezkarnie użyć słowa pier...lić, albo synonimów, bo ze względu na szczególne okoliczności trzeba użyć mocniejszych środków wyrazu, biorąc pod uwagę wszelkie możliwe zaangażowanie w kwestie związane z platformą Elten.
Daszek mówił coś o dobrym smaku, zapomniałabym.

2022-07-23 19:11

#133 Monia01

Czyli, podsumowując, Rozumiemy, że czasem nie ma innych sposobów na wyrażenie swoich emocji, ale jeśli będziesz używać ich agresywnie lub obraźliwie wobec innej osoby, po dwukrotnym ostrzeżeniu zostaniesz zbanowany. Osoba zainteresowana nie zgłosiła, że czuje się tymwpisem obrażona. Co do dobrego smaku, zachowanie dariusza omawiane w tym wątku niewiele miało z nim wspólnego.

🇺🇦 🇵🇱
Edited 2022-07-23 19:14

#134 magmar Archived

Przynajmniej mamy jasność.

2022-07-23 19:15

#135 daszekmdn

Monia w punkt. Zgłoszenia nie było, więc nikt się najwyraźniej obrażony nie poczuł.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2022-07-23 19:15

#136 magmar Archived

Macie swoje argumenty, jednak uważam, że w regulaminie powinni być jasno określone, że wpisy nie podlegają usunięciu.

2022-07-23 20:32

#137 tomecki

//Wpis edytowany przez administrację, usunięty fragment dotyczący innego wątku. //
https://www.eporady24.pl/forum_dyskusyjne_usuwanie_konta_i_postow_bylego_uzytkownika,pytania,17,110,4229.html
Pamiętam, że kiedyś przetoczyła się tutaj dyskusja odnośnie tego czy w razie czego użytkownik może domagać się usunięcia danych wszelakich i o ile pamiętam stanęło na tym, że w sumie to chyba nie, bo to prywatne jest. Od jakiegoś czasu Elten jest chyba pod skrzydłami fundacji, więc możliwe, że w razie czego kwestia ta może być ciut poważniej potraktowana. Aha, ten link znalazłem w jakieś pół minuty od uruchomienia przeglądarki więc zakładam, że temat jest dość popularny i wiele osób w razie czego może to znaleźć. Ciekawe kto pójdzie dalej i zamiast utworzyć temat tutaj, pójdzie sobie gdzieś tam do ważnych państwa, którzy takimi rzeczami się zajmują zawodowo.

Edited 2022-07-24 11:19

#138 pajper

Rozmawiałem o takim scenariuszu w maju zeszłego roku z prawnikiem.
W jego interpretacji zastosowanie ma tu art. 89 RODO:
Jednym z wyłączeń stosowania RODO jest Przetwarzanie do celów archiwalnych w interesie publicznym, do celów badań naukowych lub historycznych.
Tu zastosowanie ma pierwsza sytuacja. Wpisy na forum mają charakter archiwalny.

RODO dotyczy przede wszystkim danych osobowych: imienia i nazwiska i tak dalej. I usunięcie tego wszystkiego jest jak najbardziej możliwe z poziomu profilu.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-07-24 12:16

#139 zvonimirek222

O ile pamiętam, kiedyś, jak to byłem moderatorem na forum PSE, to twierdziłeś inaczej,
bo kont i profili usuwać się nie da, bo zrobiłoby to zamęt w bazie danych.
-- (pajper):
Rozmawiałem o takim scenariuszu w maju zeszłego roku z prawnikiem.
W jego interpretacji zastosowanie ma tu art. 89 RODO:
Jednym z wyłączeń stosowania RODO jest Przetwarzanie do celów archiwalnych w interesie publicznym, do celów badań naukowych lub historycznych.
Tu zastosowanie ma pierwsza sytuacja. Wpisy na forum mają charakter archiwalny.

RODO dotyczy przede wszystkim danych osobowych: imienia i nazwiska i tak dalej. I usunięcie tego wszystkiego jest jak najbardziej możliwe z poziomu profilu.

--

Student studentowi wszystko
2022-07-24 12:53

#140 pajper

Bo to prawda. Usuwanie kont zrobiłoby zamęt w bazie danych, ona nie jest do tego dostosowana.
Pojawiłyby się problemy z wiadomościami i masą innych rzeczy.

Tylko tu ważniejsza była kwestia wpisów na forach i głównie do nich się odniosłem.

Natomiast profile usuwać można jak najbardziej.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-07-24 12:55