EltenLink

Ehhh, nie wszystko jest dostępne

Back to Związki i seks [18 plus]

#81 kamil33

moim skromnym zdaniem. Kobieta, ma jakąś swoją fantazję którą po mimo swojej sytuacji, że jest niewidoma chce poprostu spełnić. Poprostu kręci ją coś takiego jak klapsy, to ma prawo tego chcieć sprubować. Moim zdaniem wystarczyła by do tego poprostu dłoń.
-- (gadaczka):
Cześć
Przeglądając listę typhlos natrafiłam na pytanie niewidomej kobiety o spanking. Opisywała ona swoje i partnera trudności w jego zastosowaniu, a uczestnicy listy ją wyśmiewali. Nie złamała regulaminu, bo jej post był związany z tematyką listy i szukała odpowiedzi w jaki sposób po niewidomemu mogą z partnerem stosować spanking. Uświadomiłam sobie, że nie wszystko, niestety, w intymnych poczynaniach jest dostępne dla niewidomych, choć mogłoby się wydawać, że skoro są sprawni ruchowo to nie powinno być żadnych problemów.

--

#82 Zuzler

Właśnie... Hm, jeśli ona się wręcz zastanawiała, jak to ogarnąć po niewidomemu, to tu już o zwykłe klapsy ręką raczej nie szło, a co za tym idzie, krzyki i posądzenia, acz nie na miejscu, miały jakieś podstawy o tyle, że takie akcje już mocno haczą o bdsm, a zatem cóż...

2022-10-13 12:59

#83 kamil33

owszem masz rację, dla tej kobiety klapsy dłonią mogły być za mało. A no i może chciała w miarę możliwości swoich, wejść w klimat bdsm.
-- (Zuzler):
Właśnie... Hm, jeśli ona się wręcz zastanawiała, jak to ogarnąć po niewidomemu, to tu już o zwykłe klapsy ręką raczej nie szło, a co za tym idzie, krzyki i posądzenia, acz nie na miejscu, miały jakieś podstawy o tyle, że takie akcje już mocno haczą o bdsm, a zatem cóż...

--

#84 zywek

czy zerżnąć to słowo dopuszczone jako słowo do normalnego użytku w miejscu oficjalnym?

Edited 2022-10-14 11:20

#85 kamil33

moderacja musiała by się wypowiedzieć.

#86 Zuzler

Jeśli pragniesz poprowadzić, kolego, dyskusję na ten temat, to nie śmieć tutaj, tylko utwórz wątek na odpowiednim forum.

2022-10-14 11:36

#87 kamil33

zgadzam się z tobą u niewidomych jest ciężko..trudniej trafić tam gdzie się chce konkretnie. ale to moje zdanie

#88 misiek

Mów za siebie kolego.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-10-15 00:53

#89 daszekmdn

Toć mówi...

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-10-15 03:19

#90 kamil33

powiedziałem to czysto ogólnie i nie trzeba się od razu mnie czepiać, miałem tu na myśli bardziej swoją osobę a że to było przez ze mnie uogólnionę to już inna kwestia. No bo jak mieć pewność że trafia się tam gdzie się chce trafić.

-- (misiek):
Mów za siebie kolego.

--

#91 cinkciarzpl

Ee? Gdzie tu problym? On jest w głowie głównie. Wiem, przerabiałem i to długo po rozprawiczeniu jeszcze. To głupie, ale tak było. Aż trafiłem na partnerkę, która generalnie miała wyjebane, nieoceniała, zero spiny. i samo się stało. Nawet pewnie niewie, że to dzięki niej pozbyłem się lęków. Wcześniej, aż wstyd się przyznać, zaczynałem zwykle na dole żeby po prostu sobie usiadła, albo coś takiego. Wstyd, zupełnie nieuzasadniona obawa przed fuckupem są tu na prawdę niepotrzebne. Najlepiej na początek przygody z pływaniem się po prostu ustawić tak aby penis był pod kątem prostym do wejścia, chwycić go za koniec tak aby mieć podgląd ręką na cel i jazda. To nic strasznego ani problematycznego i nie trzeba ludzi krytykować za brak doświadczenia.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2022-10-15 14:00

#92 kamil33

NO JA BYM SIĘ OBAWIAŁ ŻE NIE TRAFIĘ W POŚLADEK..NP TYLKO GDZIEŚ INDZIEJ..MÓWIĄC WPROST.

-- (cinkciarzpl):
Ee? Gdzie tu problym? On jest w głowie głównie. Wiem, przerabiałem i to długo po rozprawiczeniu jeszcze. To głupie, ale tak było. Aż trafiłem na partnerkę, która generalnie miała wyjebane, nieoceniała, zero spiny. i samo się stało. Nawet pewnie niewie, że to dzięki niej pozbyłem się lęków. Wcześniej, aż wstyd się przyznać, zaczynałem zwykle na dole żeby po prostu sobie usiadła, albo coś takiego. Wstyd, zupełnie nieuzasadniona obawa przed fuckupem są tu na prawdę niepotrzebne. Najlepiej na początek przygody z pływaniem się po prostu ustawić tak aby penis był pod kątem prostym do wejścia, chwycić go za koniec tak aby mieć podgląd ręką na cel i jazda. To nic strasznego ani problematycznego i nie trzeba ludzi krytykować za brak doświadczenia.

--

#93 kamil33

a no problem jest oczywisty, gdy oboję nie widzą to moim zdaniem trudno wyczuć gdzie trafia te uderzenie, i podkreślę odrazu że mówię tu teraz bardziej o tych nie doświadczonych w tej kwestii, tak jak ta kobieta.
-- (grzegorzm):
@Gadaczka
Raczej ich problem, ponieważ niewiem w sumie jaki w tym po niewidomemu może być problem.

--

#94 kamil33

zgadzam się z tobą że po widomemu jest zdecydowanie łatwiej.

#95 misiek

Bredzisz bzdury, jak małoktóry.
-- (kamil33):
a no problem jest oczywisty, gdy oboję nie widzą to moim zdaniem trudno wyczuć gdzie trafia te uderzenie, i podkreślę odrazu że mówię tu teraz bardziej o tych nie doświadczonych w tej kwestii, tak jak ta kobieta.
-- (grzegorzm):
@Gadaczka
Raczej ich problem, ponieważ niewiem w sumie jaki w tym po niewidomemu może być problem.

--

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-10-17 15:57

#96 Zuzler

Mogłeś to ująć... Mniej dosadnie, ale, prawdę mówiąc, zgadzam się, ze to założenie kolegi jest całkowicie mylne. :)

2022-10-17 15:59

#97 kamil33

-a tylko wyrażam swoją opinie na ten temat i nic więcejj (Zuzler):
Mogłeś to ująć... Mniej dosadnie, ale, prawdę mówiąc, zgadzam się, ze to założenie kolegi jest całkowicie mylne. :)

--

#98 kamil33

to mam się w ogólę nie udzielać ? no bo na to by wychodziło...nadal uważam że osoby widzące mają trochę łatwiej napewno, co nie znaczy że niewidzące osoby mają duży problem
-- (misiek):
Bredzisz bzdury, jak małoktóry.
-- (kamil33):
-- (grzegorzm):
@Gadaczka

--

--

--

#99 Zuzler

Ale dlaczego masz się nie udzielać? TO, że ktoś się z Tobą nie zgadza, nie znaczy, że masz milczeć. Tu po prostu uważamy, że nie masz racji sądząc, że widzący łatwiej trafi gdzie trzeba tylko dlatego, że widzi i to tyle. W końcu widzącym kobieta też nie zapala światełka w środku, żeby trafił. ;)

Edited 2022-10-17 16:30

#100 kamil33

no wiem że mogę i będę się udzielać no ale bardziej chodziło mi o to, że jednak naprzykład ja bym bał się stosować tą technikę o której mowa od początku ...bo obawiał bym sie nie trafienia tam gdzie to konieczne.
-- (Zuzler):
Ale dlaczego masz się nie udzielać? TO, że ktoś się z Tobą nie zgadza, nie znaczy, że masz milczeć. Tu po prostu uważamy, że nie masz racji sądząc, że widzący łatwiej trafi gdzie trzeba tylko dlatego, że widzi i to tyle. W końcu widzącym kobieta też nie zapala światełka w środku, żeby trafił. ;)

--