Ehhh, nie wszystko jest dostępne
Back to Związki i seks [18 plus]#21 cinkciarzpl
Chyba to:
1. Laskowskie wychowanie.
2. Średnia wieku tam, raczej jak mi się zdaje schyłkowa.
#22 grzegorzm
Wież, nie wszyscy są po szkole w laskach, chyba, że tą cechę ogólnie tak nazywasz to spoko, ale to się z czegoś bierze, ale pewnie z tego co i u widzących, wychowanie, brak edukacji i przekonanie, że zdobywanie wiedzy na własną rękę to coś conajmniej nie właściwego jak picie piwa w wieku nastu lat pod okiem wychowawców w internacie w ukryciu.
-- (cinkciarzpl):
Chyba to:
1. Laskowskie wychowanie.
2. Średnia wieku tam, raczej jak mi się zdaje schyłkowa.
--
#23 balteam
Moim zdaniem jeśli napiszecie takie rzeczy w grupie niezzwiązanej z seksem, tylko w jakiejś lokalnej dla widzących, to reakcja będzie podobna.
Co do samych zabaw, moim zdaniem po prostu trzeba zacząć ćwiczyć powoli.
#24 tomecki
Też mi się tak wydaje, zwłaszcza, że tutaj również jest kilka osób po Laskach i nawet w tym wątku się wypowiadają. Nie zauważyłem tu szczególnego obśmiewania.
#25 gadaczka
Hmmm, rozumiałabym, gdyby temat był nieodpowiedni w grupie na inny temat, nie związanej z seksem, ale u niewidomych te społeczności są inne. Obok siebie pojawiają się tematy o hobby, gotowaniu, podróżowaniu, a jak wchodzi temat seksu ujęty w mniej standardowy sposób to pojawia się święte oburzenie.
#26 papierek
To problem ludzi, a nie dostępności czy jego braku. Z resztą, można robić wiele innych rzeczy, podduszanie chociażby, można policzkować, można wcielać się w rolę, można pozorować gwałt, kurde, tyle pomysłów, ile ograniczeń w naszej wyobraźni i chęci u partnerów. A temat jak każdy inny.
#27 balteam
To idź na grupię widzących o wszystkim, napisz o seksie, też niektóe wpisy będą dziwne, podołączałem do kilku lokalnych grup, no i wcale tam nie ma lizania się po pyszczkach, a tylko u niewidomych ta zawiść.
#28 grzegorzm
Co się uczepiłeś grup nie związanych z tematem? Właśnie chodzi o grupy związane z tematem, bo to, że na tych nie związanych to zrozumiałe.
-- (balteam):
To idź na grupię widzących o wszystkim, napisz o seksie, też niektóe wpisy będą dziwne, podołączałem do kilku lokalnych grup, no i wcale tam nie ma lizania się po pyszczkach, a tylko u niewidomych ta zawiść.
--
#29 balteam
No, ale tyflos to nie grupa o seksie z tego co wiem.
#30 grzegorzm
To grupa z tak zwanym miszmasz z tego co się orientuję
#31 balteam
No to na misz masz tak o, niby sobie o seksie możesz pisać, ale to tak jak w grupie mieszkańcy Warszawa :P Niby też.
#32 grzegorzm
Ztego co gadaczka na pisała to nie odbiegało to od tematów na grupie więc ten, po za tym chyba nie tylko od niej słyszę o tym, że taka sytuacja dziwna miała miejsce i jeśli ktoś na pisał, że to znęcanie i jakieś takie rzeczy to znaczy o jego nie wiedzy i to jest temat, że ogółem niewidomi mają jakiś problem z tym co dotyczy seksu.
#33 balteam
No właśnie ci piszę, że to nie jest domena niewidomych, poczytaj komentarze na fb.
#34 grzegorzm
Nie rozumiemy się. Jeżeli piszesz coś na grupie dla niewidomych typu towarzyska czyli grupa miszmasz i zakładamy, że nie ma grupy niewidomi w sypialni to skoro towarzyska i rozmowy o wszystkim to i seks może być to samo jest z tyflosem grupa chyba nie precyzuje o czym jest więc takie pytanie może się trafić.
Jeśli takie pytanie trafiło by się na grupie tyflo info to można by protestować bo wiadomo, że to grupa tematyczna.
#35 balteam
Nie prawda, są tam osoby, które nie zakładają, że będą wątki o seksie, tak samo jak w grupie sąsiedzi rozmowy o wszystkim, teoretycznie też by można napisać o seksie, ale będą tam różne osoby.
Dla mnie przynajmniej jest to logiczne.
#36 balteam
To, że nie ma jakiejś grupy o seksie dla niewidomych, a w sumie taka jest, no ale jak by nie było, to nie oznacza, że w grupie rozmowy o wszystkim, będą ludzie faktycznie o wszystkim chcieli rozmawiać.
#37 grzegorzm
Pytanie czy pojawiały się już wcześniej takie tematy czy nie, jeśli tak to wiadomo.
#38 grzegorzm
Jak nie chcesz rozmawiać na dany temat to pomijaszproste generalnie i nie potrzeba krytykować.
#39 balteam
No nawet jeśli nie to co z tego, spaking nie jest mega popularny.
Skoro jest to grupa dla wszystkich, no to teraz wyobraź sobie, że spytasz sięswojego dziadka, babci, cioci, mamy, brata i siostry, co myślą o spankingu. Jak myślisz, jakie będą odpowiedzi?
#40 balteam
Ja wiem, że nie trzeba, nie wiem tylko dlaczego jest to takie dziwne, że w takich grupach ludzie krytykują. Podołączajcie na grupy dla widzących teoretycznie rozmowy dla wszystkich, zadbajcie o dużyj przekruj wieku, noi napiszcie potem jak wrażenia, moim zdaniem będzie podobnie jak u niewidomych na tyflosie.