EltenLink

Licytacja charytatywna na rzecz Fundacji Prowadnica - podejście drugie

Back to Archiwum Eltena

#221 tomecki

To jeszcze przydałoby się info jak zapłacić. Pewnie to w jakiejś wiadomości przyjdzie, ale wolę dopytać.

2022-07-11 09:55

#222 pates

@Dash niech to eltenowi idzie na zdrowie!

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-07-11 11:25

#223 Julitka

Przepraszam Was, to ja byłam transportowana na SOR i spowodowałam to opóźnienie.
-- (pajper):
Bardzo przepraszam za powstałe opóźnienia. Pojawiła się u mnie bardzo nagła sytuacja z Sorem w roli głównej, nie chcę wchodzić w szczegóły, nie mnie dotyczyła, byłem tam z kimś.
Finał szczęśliwy, ale wyłączyła mnie wczoraj do późnej nocy z życia. Za kilka godzin ogarnę temat licytacji.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-07-11 11:26

#224 pates

Spokojnie. Są zdażenia i Zdażenia. Jednych unikniesz, drugich, nie. A jeśli do akcji wkracza czyjeś zdrowie/życie, no to nie ma tematu. Takie jest moje zdanie.

2022-07-11 12:00

#225 misiek

Wracaj do zdrowia, to najważniejsze.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-07-11 16:01

#226 pajper

Na licytację trafiło 5 aukcji, a jeszcze kilka czeka w kolejce. :)

Co do płatności, po licytacji będą wszystkie informacje podane.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-07-11 17:21

#227 pajper

Nawiążę do dyskusji o podporach, bo dosłownie na dniach w pewnym zakresie rozwiązaliśmy ten problem.
Nasza pracownia 3d zwana powszechnie pokojem... :) wzbogaciła się o MMU2S. Ta drukarka pozwala na drukowanie z nawet pięciu materiałów jednocześnie.
Dzięki temu możemy wykorzystać dedykowane do podpór materiały rozpuszczalne w wodzie. Wykonujemy druk, a następnie wkładamy go do wody i obserwujemy rozpuszczanie podpór.

Technologia ta ma jednak dwie wady. Pierwszą jest ogromne zwiększenie czasu druku, w przypadku Ciri 3-krotne.
Drugą jest koszt materiału rozpuszczalnego w wodzie. Stosowany przez nas w testach PVOH ma koszt 400 zł za szpulę 0,5 kg. Tym czasem sama Ciri zużyła 30 gramów tego materiału. Oznacza to, że koszt materiału na podpory wyniósł 24 zł.

#StandWithUkraine

2022-07-12 15:23

#228 pates

Dawid, a czy to pozwala na np tworzenie, powiedzmy Vader z plastiku jako szkielet, ubranie z gumy i drewniana maska? Takie tylko pytanie, czy dobrze wszystko rozumiem.

2022-07-12 16:33

#229 pajper

Teoretycznie można, ale generalnie to się raczej nie opłaca.

#StandWithUkraine

2022-07-12 16:36

#230 Postukujacy

I tak to splatają się losy Ciri i aż trzydziestu gramów dobrego towaru ;)

INFP
2022-07-12 19:54

#231 Paulinux

W aukcjach pojawiły się od Patesa nakładki na klawiaturę mechaniczną, ale niezbyt mam jak nawet zastanowić się czy takie chcę, bo nie wiadomo, do jakiego układu są te nakładki. @Pates, może się wypowiesz?

Happy hacking
2022-07-12 21:56

#232 Postukujacy

I całe pincet plus pójdzie na licytację, coś pięknego :)

INFP
2022-07-12 21:59

#233 pates

@Paulinux standard oczywiście, zwykłe standardowe.
@Postukujący bywa. Ale jak coś, to więcej już nie daję. Jak ktoś przebije to tródno.

2022-07-12 23:28

#234 pates

@Paulinux tak jeszcze mi się przypomniało, ani razu nie miałem jeszcze przypadku, w którym by nakładki nie pasowały na switcha. Chyba, że muwimy o optomechaniku, ale właśnie, tutaj mowa o mechaniku.

2022-07-12 23:30

#235 Paulinux

Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?

Happy hacking
2022-07-13 00:42

#236 magmar Archived

Czyli masz niestandardową klawiaturę,
-- (Paulinux):
Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?

--

2022-07-13 07:59

#237 pajper

Zwycięzcy wczorajszych aukcji:
| Michael C. Mellor, "Louis Braille – dotyk geniuszu", audiobook na płycie CD | EugeniuszPompiusz |
| Andrzej Bartyński, "Uczta motyla", wersja brajlowska | Tygrysica |
| Zestaw kabli | Zuza |
| Pakiet sponsorski na okres 5 lat | Zuza |
| Saphira | pates |

Dziękuję i gratuluję!

#StandWithUkraine

2022-07-13 08:22

#238 balteam

O, za ile poszedł sponsor w końcu?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-07-13 08:41

#239 pates

510 @Balteam.
@Paulinux chyba są tam 2, albo i 3 backslashe, ale to jest i tak niestandardowy układ. Czasami nie masz też dużego entera?

2022-07-13 11:43

#240 Paulinux

Mam taki jakby krzywy pionowy, jeśli wiesz o co biega

Happy hacking
2022-07-13 12:17