Licytacja charytatywna na rzecz Fundacji Prowadnica - podejście drugie
Back to Archiwum Eltena#221 tomecki
To jeszcze przydałoby się info jak zapłacić. Pewnie to w jakiejś wiadomości przyjdzie, ale wolę dopytać.
#222 pates
@Dash niech to eltenowi idzie na zdrowie!
#223 Julitka
Przepraszam Was, to ja byłam transportowana na SOR i spowodowałam to opóźnienie.
-- (pajper):
Bardzo przepraszam za powstałe opóźnienia. Pojawiła się u mnie bardzo nagła sytuacja z Sorem w roli głównej, nie chcę wchodzić w szczegóły, nie mnie dotyczyła, byłem tam z kimś.
Finał szczęśliwy, ale wyłączyła mnie wczoraj do późnej nocy z życia. Za kilka godzin ogarnę temat licytacji.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#224 pates
Spokojnie. Są zdażenia i Zdażenia. Jednych unikniesz, drugich, nie. A jeśli do akcji wkracza czyjeś zdrowie/życie, no to nie ma tematu. Takie jest moje zdanie.
#225 misiek
Wracaj do zdrowia, to najważniejsze.
#226 pajper
Na licytację trafiło 5 aukcji, a jeszcze kilka czeka w kolejce. :)
Co do płatności, po licytacji będą wszystkie informacje podane.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#227 pajper
Nawiążę do dyskusji o podporach, bo dosłownie na dniach w pewnym zakresie rozwiązaliśmy ten problem.
Nasza pracownia 3d zwana powszechnie pokojem... :) wzbogaciła się o MMU2S. Ta drukarka pozwala na drukowanie z nawet pięciu materiałów jednocześnie.
Dzięki temu możemy wykorzystać dedykowane do podpór materiały rozpuszczalne w wodzie. Wykonujemy druk, a następnie wkładamy go do wody i obserwujemy rozpuszczanie podpór.
Technologia ta ma jednak dwie wady. Pierwszą jest ogromne zwiększenie czasu druku, w przypadku Ciri 3-krotne.
Drugą jest koszt materiału rozpuszczalnego w wodzie. Stosowany przez nas w testach PVOH ma koszt 400 zł za szpulę 0,5 kg. Tym czasem sama Ciri zużyła 30 gramów tego materiału. Oznacza to, że koszt materiału na podpory wyniósł 24 zł.
#228 pates
Dawid, a czy to pozwala na np tworzenie, powiedzmy Vader z plastiku jako szkielet, ubranie z gumy i drewniana maska? Takie tylko pytanie, czy dobrze wszystko rozumiem.
#229 pajper
Teoretycznie można, ale generalnie to się raczej nie opłaca.
#230 Postukujacy
I tak to splatają się losy Ciri i aż trzydziestu gramów dobrego towaru ;)
#231 Paulinux
W aukcjach pojawiły się od Patesa nakładki na klawiaturę mechaniczną, ale niezbyt mam jak nawet zastanowić się czy takie chcę, bo nie wiadomo, do jakiego układu są te nakładki. @Pates, może się wypowiesz?
#232 Postukujacy
I całe pincet plus pójdzie na licytację, coś pięknego :)
#233 pates
@Paulinux standard oczywiście, zwykłe standardowe.
@Postukujący bywa. Ale jak coś, to więcej już nie daję. Jak ktoś przebije to tródno.
#234 pates
@Paulinux tak jeszcze mi się przypomniało, ani razu nie miałem jeszcze przypadku, w którym by nakładki nie pasowały na switcha. Chyba, że muwimy o optomechaniku, ale właśnie, tutaj mowa o mechaniku.
#235 Paulinux
Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?
#236 magmar Archived
Czyli masz niestandardową klawiaturę,
-- (Paulinux):
Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?
--
#237 pajper
Zwycięzcy wczorajszych aukcji:
| Michael C. Mellor, "Louis Braille – dotyk geniuszu", audiobook na płycie CD | EugeniuszPompiusz |
| Andrzej Bartyński, "Uczta motyla", wersja brajlowska | Tygrysica |
| Zestaw kabli | Zuza |
| Pakiet sponsorski na okres 5 lat | Zuza |
| Saphira | pates |
Dziękuję i gratuluję!
#238 balteam
O, za ile poszedł sponsor w końcu?
#239 pates
510 @Balteam.
@Paulinux chyba są tam 2, albo i 3 backslashe, ale to jest i tak niestandardowy układ. Czasami nie masz też dużego entera?
#240 Paulinux
Mam taki jakby krzywy pionowy, jeśli wiesz o co biega