Zuzler — Post 181 of 206
Samodzielnościowe forum mieszane
Dobry wieczór Jakiś czas temu mówiłem, iż w Bielsku rzecz jasna podlaskim wspominałem pojawił się MPEG elektryczny Jeździ wprawdzie on na trasie jedynki tak normalnej jedynki ale z oznaczeniem 1E że elektryczny jeśli pojechałem do Bielska bardziej kupić mleko ale żeby nie przebiegać ale żeby nie przebiegać przez przejście to podjechałem właśnie MPEGiem i trafiłem na właśnie udźwiękowiony już MPEG i udało mi się nawet nagrać spróbuje go otworzyć z dyktafonu mam nadzieję, że będzie słychać mam nadzieję, że będzie słychać mam nadzieję, że będzie słychać zrobiłem dwa nagrania zrobiłem dwa nagrania spróbuje otworzyć według mnie ten lepszy tak to właśnie zapowiada w Bielsku podlaskim
I jeszcze jedno, przepraszam za jakość nagrania, ale autobus był w ruchu i ja tu odstałem, bo w tym autobusie był tylko jeden głośnik. Pozdrawiam!
Ale fajnie to zapowiadasz. Szczerze powiedziawszy bardzo mi się to podoba i akurat tak się składa, że mimo to, że stałeś, bardzo wyraziście było to słychać.
Witam serdecznie. Będąc na konferencji REHA Regionalnej Podlaskiej w Białymstoku jednym z prelegentów był sam pan dyrektor Białostockiej Komunikacji Miejskiej, chociaż ja już wcześniej zauważyłem tą zmianę. Chcieli, aby nowszą wersję tego głosu Ewa. Już firmy Microsoft i Wone się dowiedziały, że nie ma. Wykupiło to Google. I teraz jest ten amerykański głos Paulina. Zapowiada przystanki w białostockich MPK-ach oraz na tablicach elektronicznych. Jest ich już całkiem sporo. Ale ja z tej zmiany nie jestem zadowolony, Gdyż niestety ten głos jak wszyscy wiemy zniekształca wyrazy. I na przykład, pierwszy przykład, W tamtym roku jeszcze jeżdżąc do Oszą na ulicę Produkcyjną, ostatni przystanek przed Oszą nazywa się Produkcyjna Saturna. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański, mówi. Głos ten, amerykański. nie mówi Saturna tylko mówi Setenę w ogóle nie podobny na przykład też jak jest czytałam kiedyś na linie 104 do Juchnowca i miała być wydłużona trasa Dziesiątki bo co kilka tam południowo raz na godzinę jeździ właśnie kolonia Koplany Dziesiątka to ten głos amerykański nie mówi kolonia Koplany tylko kolonia Kapiany w ogóle bez sensu i niestety bardzo często ten głos jest bardzo cicho ledwie co słyszalny raz zainterweniowałem to na jakiś czas niektórzy kierowcy zrobili głośniej ale niestety już sporo kierowcy ściszają ten głos i od nowego roku u nas w Białymstoku jeździ kolejne nowe trzy linie z czego najzimniejszą linią jest linia 113 bo tylko jeździ od ponaddziałku do piątku i tylko raz
Przepraszam, nie zmieściłem się, kontynuując właśnie te trzy linie, linia, najdziwniejszą linią właśnie jest 113, z tych trzech nowych linii, które jeżdżą od nowego roku. Jest to linia, która jeździ tylko z przystanku Aleje Jana Pawła do Choroszczy i tylko od poniedziałku do piątku i tylko z samego rana po piątek, tylko raz dziennie. Już kolejne linie 123 i 126 już trochę są lepsze. To takie właśnie zmiany zaczęły, ja zastanawiam się, a i te tablice elektroniczne, o których mówiłem w swoim poprzednim wpisie, również są strasznie cicho. Jeszcze po biedy, jak jest samego rana, jak jest mały ruch, natomiast już w środku dnia, gdzie ruch jest naprawdę potężny, ledwo co można go usłyszeć. Więc tak to wygląda, zastanawiam się. Zastanawiam się, czy nie będę interweniować w tej sprawie. To na razie tyle. Pozdrawiam.
Witam serdecznie. Nie wiem, czy ja tutaj mówiłem, ale jeszcze raz się powtórzę, że syntezator mowy Paulina mi się w ogóle nie podoba. I fakt faktem, moim zdaniem, zniekształca niektóre wyrazy. Najlepszym syntezatorem, jak dla mnie do tej pory, jeżeli chodzi o zapowiedzi, czy to w komunikacji miejskiej, czy to na przystankach, no to jest Ania. Jak na razie nic jej póki co nie przebija. Tyle. Pozdrawiam.
Witam. No to jestem w szoku, bo ja głosu Ania to nie słyszałem i jestem ciekaw bardzo jak on brzmi. Czy gdzieś na internecie można znaleźć jego punkty głosu? Właśnie chyba będę interweniował, bo jeszcze teraz przetestowałem na swoim komputerze głos Magda z RH Voice i głos Paulina. Więc będę interweniował w sprawie komunikacji miejskiej. Ale o tym głosie Ania to nie słyszałem. Pozdrawiam.
No jestem w szoku szczerze powiedziawszy, że nie słyszałeś o tym głosie, no ale no dobrze, taki głos, znaczy ten głos możesz usłyszeć w Warszawie chyba zachodniej, bo jak mi nie myli pamięć, bo na centralnym jest Ewa, ale wiem, że chyba albo zachodnia, albo wschodnia Warszawa ma ten syntezator mowy i tutaj jak ktoś to nie poprawcie, a poza tym przeszukaj sobie YouTube, tam czasami ktoś coś wrzuci.
Witam serdecznie, jakiś czas temu przeglądając internet, nagrania, trafiłem na bardzo fajne, nietypowe nagranie. Nagranie te będzie moim kolejnym wpisem, a te nagranie jest zatytułowane nowe nagrania zapowiedzi głosowych na przystankach komunikacji miejskiej we Wrocławiu. No i tutaj będę prosił osoby, które są z Wrocławia o potwierdzenie lub zaprzeczenie, iż tak faktycznie zapowiadają, nie wiem czy to chodzi o tablice elektroniczne, czy o przystanki jak jedzie autobus. Bardzo bym prosił o... Potwierdzenie lub zaprzeczenie, czy faktycznie w taki sposób jest ogłaszany przystanek. Tam tylko kilka takich przystanków się znalazło. Mnie się bardzo spodobało nagranie, więc zaraz pokażę, więc jak ktoś jest z Wrocławia, to prosiłbym o powiedzenie. Czy tak faktycznie jest? Czy faktycznie spotkał się z takimi nagraniami? Pozdrawiam.
Krzyki Dworzec Główny PKP Plac Grunwaldzki Katedra Hala Targowa Psie Pole Stadion Wrocław Opera Stadion Wrocław Stadion Wrocław
Powiem szczerze, że naprawdę ktokolwiek to wymyślił, naprawdę to bardzo dobrze wymyślił, bo to takie fajne jest. Jeżeli to znalazłeś, to we Wrocławiu to musi być. Nie ma innej możliwości. Ale jeszcze raz powtórzę, naprawdę ktoś pomysłowo na to wpadł. Także no, tyle. Pozdrawiam.
Witam serdecznie. Chciałem się dopytać osób, które korzystają z komunikacji miejskiej, których obowiązują przystanki na żądanie. A pyta się teraz o to, to dlatego, że od 1 lipca i w białostockiej komunikacji miejskiej prawie 500 przystanków przychodzi na właśnie tak zwane przystanki na żądanie. I chciałem się dopytać, jak to w różnych miastach wygląda. Ja sobie z tym patrzę, czy sobie radzicie z tymi przystankami na żądanie. Czy też trzeba wklikać jakieś przyciski przy drzwiach, żeby kiedyś drzwi otworzyły, czy tylko stop nacisnąć, a przy wsiadaniu, to jak to też wygląda. Czy sam się teraz zatrzymuje, czy jak to w różnych miastach wygląda. I czy też na przykład jak mówi nazwę przystanku, czy jest informacja, czy jest, czy to jest na żądanie, czy nie, czy jest ta informacja. Jak to właśnie z waszych perspektyw wygląda. Ja jeszcze takiego się nie doświadczyłem, chociaż przycisk stop, to już na prośbę kierowcy autobusu, youtubera Białostockiego, wiem, zacząłem wcisnąć, wtedy mówię, że wtedy kierowca wie. Lecz jeszcze jak to będzie z tym wsiadaniem, to nie wiem, dlatego będę wiedział, jak to przy wsiadaniu i wsiadaniu, jak to w różnych miastach wygląda, jeśli możecie w różnych sytuacjach opowiedzieć, albo może Państwu nie wiem. Będę bardzo wierzył za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
Dobrze, ale wychodzi ten przycisk. Wychodzi to ten przycisk STOP, bo podobno ma być jeszcze dodatkowy przycisk przy samych drzwiach gdzieś naciskany. Przycisk STOP w autobusie to i teraz ja zacząłem naciskać. Ale podobno ma być jeszcze jakiś przycisk przy drzwiach do samego otwierania drzwi. Nie tylko żeby się zatrzymał tytuł. Mówimy o tym całym przycisku STOP, że jeszcze ktoś chce wysiąść, czy jeszcze jakiś dodatkowy przycisk. Bo tego właśnie nie bardzo ja rozumiem. Będę wytrzymywał za odpowiedź.