Cześć, ktoś ma tutaj doświadczenie choć niewielkie z programowaniem na Androidy? Prosiłbym o trochę wiedzy od bardziej doświadczonych w tym temacie - Od czego wogule zacząć, czego się uczyć i jakie narzędzia instalować co by dostępne były z NVDA?
Języków tyle, co kwiatów na wiosnę. Jest dedykowana Java, są rozwiązania crossplatformowe w rodzaju Fluttera, Maui, NativeJS... Można sporo o tym poczytać w sieci.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Teraz właśnie podobno najlepszy jest Flutter. Język dość nowy, dość szybko się rozwijający, z dużą społecznością. Niestety obiektowy, co mnie zniechęca.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Nie ma czegoś takiego, jak nalepszy język. Może być ulubiony przez danego programistę, ale tylko tyle. Ja osobiście za Flutterem nie przepadam, a znam ludzi, którzy bardzo go sobie cenią.
#StandWithUkraine
Chodzi o to że Flutter ma za sobą chyba największą społeczność na ten moment. Dla mnie React Native to ciężka wydmucha (co by tu nie klnąć), a MAUI wciąż musi jeszcze trochę dojrzeć.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
To zależy konkretnie od Frameworka, choć na początek często to i przysłowiowy Notatnik, choć może z dwoma plusami na koniec, wystarczy. Ja używam VS Code.
#StandWithUkraine