iwkan — Post 1 of 107
2017-04-07 17:44
Właśnie mam ochotę na dobrą kawę więc postanowiłamutworzyć nowy temat. Dzielcie się tutaj ciekawymi przepisami na smaczną kawę. to dla tych, którzy jak ja lubią kawę.
Слава Україні! Sława Ukraini!
Nieraz do kawy dodawano mi miodu i przypraw kożennych - smaczne to to. Lepsze niż z cukrem.
a/12a LINE
• 2-6 łyżeczki masła klarowanego • 1-2 łyżeczki oleju kokosowego • 2 filiżanki parzonej gorącej kawy. • szczypta cynamonu, kardamonu • opcjonalnie mleko kokosowe do smaku Wszystkie składniki zblendować – wytworzy się lekka pianka. Możesz też mleko kokosowe spienić na cappucino.
a/12a LINE
iwkan — Post 4 of 107
2017-04-07 22:34
Och super!
misiek — Post 5 of 107
2017-04-07 23:17
A ja tam najbardziej lubię- najzwyklejszą, prawdziwą siekierę sypaną. Cukier może być w ostateczności.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
iwkan — Post 6 of 107
2017-04-07 23:19
Taka siekiera też jest dobra, ale czasem warto poprubować czegoś innego, zobaczyć jak inni przyrządzają kawę. np. kawa z kardamonem, albo po irlandzku
misiek — Post 7 of 107
2017-04-07 23:23
Szczerze- nawet nie wiem co to jest. Generalnie nie piję kawy rozpuszczalnej.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
misiek — Post 8 of 107
2017-04-07 23:24
Raz że nie przepadam, 2 nie pobudza w żaden sposób.
iwkan — Post 9 of 107
2017-04-07 23:24
Nie, ja mówię o kawie naturalnej lub z ekspresu. A kawa po irlandzku to kawa z whisky, piłam kiedyś w kawiarni. super.
To niezły odlot musi być po wypiciu.
Zwłaszcza, że kawa kopie na swój sposób i alkochol na swój.
iwkan — Post 12 of 107
2017-04-07 23:28
Nie, wszystko jest ok a smak świetny
Czyli tylko taki aromat dodany tak?
iwkan — Post 14 of 107
2017-04-07 23:31
Nie, tam jest prawdziwa whisky nie aromat
Ale chyba odrobina?
iwkan — Post 16 of 107
2017-04-09 05:31
Oczywiście, że odrobinę.
Może to nie koniecznie do tematu ale w temacie kawy się obraca: Pewna osoba, powiedziała mi dziś, że mają automaty z kawą, która jest ciepła. Jak to się dzieje, że ta kawa jest wciąż w nich ciepła, bo przecierz chyba nie ma tam poboru ciepłej wody, bo coś musiało by ją przegotowywać
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Więc tak. U mnie w ekspresie do kawy jest tak, że nalewasz wodę do takiego fikuśnego pojemniczka, a następnie podłączasz ekspres do prądu, wciskasz przycisk i czekasz aż ekspres sam naleje Ci kawę. Dlatego ta kawa jest ciepła bo ten ekspres wode gotuje sam tylko po cichu.
a/12a LINE
A w automatach jak jest
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
To jest automatyczny ekspres do kawy czyli automat.
a/12a LINE