Amica.
Back to Firmy elektroniczne#1 johnson
Siema. Kojażę, że dawno dawno temu mieliśmy jej lodówę do zabudowy. Działała jak na ten czas nawet dobrze. Warto coś od nich dzisiaj brać? Wiele robi się w Chinach, ale czy mają jakiś procent polskiej praktyki, czy raczej to tylko teoria? Jeżeli tylko w większości to jakiś montaż, to czy mają jakieś sprzęty, nad którymi możemy mieć panowanie, a nie w większości oko, albo OCR?
#2 misiek
Raczej nie, Amica i Beco to jedne z gorszych sprzętów. Raczej patrz Na Whirlpoola, Samsunga, ale nie rtv, czy Lg ze wskazaniem na Whirlpoola.
#3 Adasadula
Obiło mi się o uszy, chociarz niekorzystałem.
#4 misiek
Co ciekawe najwięcej sprzętu obu firm od lat jest na śmietnikach i elektroodpadach. No jeszcze wcześniej prym w tym wiodło Daewoo.
#5 zywek
Myśmy miel mikrofalówkę, lodówkę. wszystko bangla. Mówię teraz, w poprzednim mieszkaniu.
#6 pates
Mikrofala stoi, piekarnik też i oba działają. Zamrażalnik Beco też żyje i nie zamierza umierać, działanie poprawne jak najbardziej.
#7 Kat
O proszę, że też się w tym wątku nie wypowiedziałam. Z Amiki posiadam lodówkę, piekarnik, płytę gazową i czajnik bezprzewodowy, który działa ponad 7 lat i jakoś nie chce się popsuć, choć aktualnie został wymieniony na coś innego.
Ogólnie na te sprzęty narzekać nie mogę, każdy z nich spełnia swoją funkcję. Ktoś we wcześniejszym poście pytał, czy cokolwiek Amica produkuje w Polsce. Spieszę z odpowiedzią - kuchenki i piekarniki. Źródło wiedzy pewne, wszak moja teściowa pracowała w Amice przez wiele lat i o ile inny sprzęt z produkcją przeniósł się do Chin, o tyle piekarniki, płyty i kuchenki wolnostojące nadal są produkowane w Polsce, a konkretnie we Wronkach.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("