Czy warto kupić Apple Watcha i Macbooka?
Back to Komputery i akcesoria#1 Krzysztof
Zastanawiam się nad kupnem nowego sprzętu dla osób niewidomych. Konkretnie chodzi mi o przesiadkę z Windowsa na iOS. Mam już iPhone'a, a co sądzicie i czy polecacie Apple watch i Macbook?
#2 cinkciarzpl
Applewatch raczej tak, ludzie sobie bardzo chwalą. Co do macbooka ile osób, tyle opinii ale przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka a pod względem interfejsu i sposobu obsługi jest to zupełnie inny system, z innymi komendami, inną logiką i masą totalnie innych niż Windowsowe skrótów klawiszowych do przyswojenia, wychodzi też na to, że nie jest to często takie szybkie w realnym życiu jak Windows, zwłaszcza w internecie. Polecam posłuchać tyflopodcastu na ten temat. Długi ale można sobie opinię wyrobić.
#3 Krzysztof
Ale można się wszystkiego po kolei nauczyć. Na naukę nigdy nie jest za późno.
#4 misiek
Jak chcesz się przesiąść na inny system i wiesz z czym to się wiąże, albo na zmianę chcesz używać Maca i Windowsa to jaknajbardziej. Co do Applewatcha ja bym nie kupił. Stanowczo za drogie jak na zegarek i jeśli inni mówią, że po trzech latach im to się wiesza niemiłosiernie to tym bardziej dla mnie nieporozumienie, że zegarek kosztujący już w tysiącach po kilku latach jest trupem.
#5 pajper
W MB z ARM nie uruchomi się już natywnie Windowsa. Więc to teraz już niestety decyzja windows albo Mac.
Obydwa systemy mają swoje zalety i wady.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#6 misiek
Nie to miałem na myśli. Ja używam na zmianę Maca i Windowsa na osobnych komputerach do troszkę innych zastosowań.
-- (pajper):
W MB z ARM nie uruchomi się już natywnie Windowsa. Więc to teraz już niestety decyzja windows albo Mac.
Obydwa systemy mają swoje zalety i wady.
--
#7 Krzysztof
A co do Apple watcha: czy podczas aktualizacji oprogramowania system Watch OS będzie się tak aktualizować jak w iPhone? Obecnie mamy w iPhone system iOS 15.3.1. A co z systemem Watch OS?
#8 EugeniuszPompiusz
Aktualizacja Apple Watcha jest bliźniaczo podobna do aktualizacji IOS, wystarczy, by był pod ładowarką, i w zależności od ustawień albo aktualizacja zrobi się sama, albo z aplikacji Watch na Iphonie sparowanym z zegarkiem można tę aktualizację pocisnąć
#9 mustafa
W grudniu kupiłem Macbooka w lutym apple watcha i jestem zadowolony. Bez apple watcha obyć się już nie umiem, jeśli chodzi o MB, no cóż, część rzeczy jeszcze robię na windowsie, ale z każdym tygodniem coraz mniej.
#10 pates
Ja też wszędzie z zegarkiem chodzę, no kurcze, to jest take niby niepotrzebne, a jednak
#11 Krzysztof
A co sądzicie o bezprzewodowych słuchawkach AirPods?
#12 mustafa
Najlepsze słuchawki. Do MB i do IP lepszych nie znajziesz
-- (Krzysztof):
A co sądzicie o bezprzewodowych słuchawkach AirPods?
--
#13 Krzysztof
A czym jest Homepod? Czy to radio od Apple'a?
#14 pates
Głośnik.
#15 mustafa
Głośnik? Bardziej chyba takie centrum zarządzania domem.
Pewnie funkcje głośnika to ma, ale bardziej chodzi o to, że jest on takim sterownikiem do smart domu.
-- (pates):
Głośnik.
--
#16 Krzysztof
Coś takiego, jak kiedyś reklamowałem?
#17 mustafa
Kolego, a skąd ja amam wiedzieć co reklamowałeś.
Tak na prawdę, to nie wiem kim jesteś.
#18 Krzysztof
Reklamowałem właśnie tego rodzaju inteligentne produkty.
Teraz uczę j. Angielskiego.
#19 Krzysztof
Dlaczego Apple Watche ładują baterie tylko do 80%?
#20 mustafa
Ładują do 100.