EltenLink

propozycja - sposób na zwalczanie spamerskich kont

Back to EltenLink

#161 hryniek

ALe @Tomecki co jak co... Dobrze prawi, ale... Póki co to narazie wszystko jest teoretyzowanie na kiedyś tam do zrobienia. Narazie za wyjątkiem tego jednego razu to zapier**lu nie mieliśmy jako moderacja, z zakupem numerów o tyle jest dobrze, że ustawa antyterrorystyczna uniemożliwiłąby w ogóle zarejestrowanie więcej niż 10 nr, tutaj się mogę mylić, no, ale wiadomo, że jakby ktoś rejestrował ciągle to byłoby to podejrzane.
Jeej! Widzę jeden plus ustawy anty terroysycznej. :P
Reasumując: TO co napisał @Tomecki ma ręce i nogi i możnaby tak wszystkich zadowolić.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-08-12 00:00

#162 balteam

Na allegro zagrosze można kupić ful numerów, to tak tylko apropo sensutej ustawy

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-08-12 00:38

#163 misiek

Łowca- co do Fb nie zgodzę się z tobom: raz- Fb jest starszy niż Nk, 2- Fb to portal zagraniczny, więc z Nk nie ma i nie miał nic wspólnego, 3- nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś numer telefonu był opcjonalny, i nie służył do rejestracji. Teraz nie wiem jak jest.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-08-12 02:50

#164 hryniek

@Balteam: DLatego propozycja @Tomeckiego jest najsensowniejsza, bo mamy linię zabezpieczeń na wielu poziomach. Jak widać: Nawet moja wiedza nie jest pełna.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-08-12 04:10

#165 Julitka

Ta weryfikacja, nawet po 3, 7, 9 dniach też nie jest dobrym pomysłem, albowiem gdyż najpierw nie piszemy nic, a potem możemy spamować do woli i mamy taką samą sytuację, jak z limitem postów. Propozycja Tomeckiego wydaje mi się najrozsądniejsza.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-08-13 12:52

#166 Lowca_Androidow

Łysy nie do końca z NK,NK wzorował się na portalu Classmates.com z 1995 roku i stał się bardzo popularny, FB niby nic nie piszą, ale miał podobny charakter, o to samo chodziło, ale inaczej się nazywało, barziej ogólne, nieukierunkowane, choć sworzone dla studentów itp.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-13 13:15

#167 denis333

Propozycja tomeckiego to najlepsze, co możemy zrobić. A przynajmniej ja tak myślę.

Ps. Niektórzy powinni dostać ban za brak czytania ze zrozumieniem.

2018-08-13 16:09

#168 Julitka

@Denis
O nie! Wtedy to już byłaby dyktatura jakaś, a i tak się niezbyt pochlebne plotki szerzą o userach.
A wracając do tematu: Napewno coś trzeba z tym zrobić! Definitywnie! Bo jednak społeczność się rozrasta, a Lolek nie śpi (chyba)! Nie wiem, czy to możliwe programistycznie, ale może temu nawałowi aliasów kont e-mail możnaby zapobiec poprzez branie pod uwagę tylko pierwszej części maila, loginu, tego przed @? Bo chyba to co po @ można zmieniać (w sensie tworzenia aliasów), a to co przed - nie.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-08-13 16:33

#169 denis333

Juliko. Każde konto e-mail możesz sobie założyć gdzie bądź na dowolną nazwę/istniejącą domenę typu o2, wp, czy tam inny gmail. Za równo jedno jak i drugie jest zmienialne, więc średnio da się to ogarnąć.
Ja równie dobrze w mógł bym sobie założyć konto rampampampamjulitkajestfajna@gmail.com, przeszło by jak i kolejne inne różnorakie nazwy, bo domen aż tak dużo nie ma. Chyba, że wykupuje się własne.
Ale może ja źle rozumiem.
Co do czytania ze zrozumieniem: Popatrz sobie na posty coponiektórych i sama oceń zasadność moich słów w poprzednim poście.

2018-08-13 16:39

#170 Paulinux

domen jest od cholery, ja znam ponad sto więc wiesz...

Happy hacking
2018-08-13 18:32

#171 hryniek

A poza tym zawsze sobie można kupić, więc ten nooo.

2018-08-13 19:05

#172 Julitka

No wiem, ale generalnie mail to jest jednak ten środek komunikacji, którego przeciętny użytkownik Eltena będzie używał najczęściej. Częściej od Facebooka czy G+.

2018-08-13 22:52

#173 hryniek

Teoretycznie Julitko tak, bo bez maila nie możesz mieć fb, ale Email jest bardziej do komunikacji oficjalnej. Typu praca, szkoła, uczelnia.
fb... Praktycznie do wszystkiego. CHOciaż ja nie używałęm prawie logowania przez takie rzeczy, raz przez Google się zalogowałęm, bo chcialem gdzieś tam o cusik zadać pytanie.

2018-08-13 22:56

#174 daszekmdn

Ja staram sie nie logować FB czy czyms podobnym, unikam jak ognia, bo nie chcę by zewnętrzne appki miały dostęp.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-08-14 05:07

#175 denis333

Dla mnie to bardzo wygodna sprawa, a i jako jedna z metod, podkreślę tu może dla jara: Je, dna, z me, tod, weryfikacji usera było by to coś wspaniałego.

2018-08-14 08:50

#176 zywek

Ehh, Denis, Tego ostatniego to nie musiałeś pisać

2018-08-14 10:23

#177 hryniek

Daszekmdm: FB i tak i tak ma dostęp, jest taka stronka w sieci od nich, że CI pokazuje ogólnie gdzie wchodzisz, czym się interesujesz, oni wszystko wiedzą, oni wszystko CI wyświetlą. :P, więc ten dostęp to jest nic w porównaniu co oni zbierają chociażby przez przyciski lubię to, których nawet nie klikasz, może troszku mniej byłoby tego gdybyś się wylogował z przeglądarki, ale... I tak mają dojścia chociażby przez ciastka.

2018-08-14 10:43