Pozostałe

pozostałe pytania dotyczące gry crazy party

Started by bratczyk96 29 posts last post 1 month ago Page 1 of 2

Witam serdecznie Państwa! W tym wątku zadawajmy sobie pytania dotyczące gry crazy party, które nie będą pasować do innych forów w grupie poświęconej grze crazy party. Pierwsze pytanie odemnie. Mianowicie: Czemu podczas uruchamiania gry wyskakuje komunikat o błędach diagnostycznych, a po chwili wyskakuje mi ostrzeżenie o potencjalnym wirusie? Czy u was też to jest to samo i jak z tym sobie poradzić? Czy to wina gry czy może systemu? Mówimy o wersji 77. System z którego korzystam to windows 10. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Wina tego, że gra jest programowana w przestarzałym i nierozwijanym języku programowania BGT (Blastbay Game Toolkit), który na dodatek jest mieszanką elementów ówczesnych języków programowania np. C++, Javy, Angela i prawdopodobnie jeszcze wielu innych. System i antyvirusy nie wiedzą, jak to interpretować
W antywirusie trzeba dodać folder z grą do wykluczeń ze skanowania.
Można by też zgłosić do microsoftu, że gra to false positive, ale potem trzeba byłoby to odnawiać po wydaniu aktualizacji, więc to jest niezalecane.
Wolę ciebie wolność!

g data bardzo nie lubi uznaję ze to jest trojan musę dodawać do wyjonskuw :(

Cześć cześć. Czy w ogóle ktoś jeszcze w to gra xd? Przychodzę z małym pytankiem: jakie są dane do polskiego srv?

ja czasami
nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.

Ja też dość często gram.
May the force be with you!

Dzień dobry! Czy można się spodziewać w kolejnych wersjach przetłumaczonych nazw kart i gier oraz ich opisów z angielskiego na polski?
Pozdrawiam

Witam serdecznie! Mam następujące pytanie: Czy po zmianie komputera po ściągnięciu najnowszej wersji gry da się jakoś odzyskać swoje odblokowane pliki?
Pozdrawiam

Jeśli nie skopiowałeś pliku który zwie się save, to nie.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Witam serdecznie! Po zmianie komputera straciłem wszystkie swoje dane z gry crazy party, lecz powoli je odzyskuje, więc stąd moje następujące pytanie: Jaki świat muszę przejść, aby odblokować pokój zabaw?
Pozdrawiam

Fabrykę. Z Fabryki dostaniesz się do Pokoju zabaw.
Give me a sign.

Dobry wieczór! Czy u was też w crazy party nie działają teraz sztrzałki, iż w większośc gier nie da teraz się grać?
Pozdrawiam

Damian, może masz inaczej ustawione klawisze? Wciśnij F10 i sprawdź.
Give me a sign.

Witam serdecznie! Jakiś czas temu włączył mnie się tryb autoenteru, gdyż chyba niechcący kliknąłem przycisk f11. Jak chce go teraz go wyłączyć to mi nie działa. Jest może jakiś inny sposób na wyłączenie funkcji autoenteru?
Pozdrawiam

Dziwne, u mnie normalnie da się to wyłączyć.
Give me a sign.

Jesteś pewien że jakiś skrót NVDA ci tego nie mapuje? Naciśnij nvda+F2 a potem f11, może to tego wina

-- (bratczyk96):
Witam serdecznie! Jakiś czas temu włączył mnie się tryb autoenteru, gdyż chyba niechcący kliknąłem przycisk f11. Jak chce go teraz go wyłączyć to mi nie działa. Jest może jakiś inny sposób na wyłączenie funkcji autoenteru?

--

Dziękuję za pomoc. Faktycznie pomogło.
Pozdrawiam

Dzień dobry! Jak już wcześniej pisałem po zmianie komputera straciłem wszystkie dane z gry. Z tego powodu moje pytanie dzisiaj brzmi: Czy ktoś sie orientuje ile w obecnej wersji trzeba zebrać klejnotów, aby aktywować niestandardowe ustawienia dla minigier? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam

Chyba 500 Gemów.
Give me a sign.

Cześć wszystkim!

Nie chcę mnożyć wpisów, więc zadam swoje pytania w jednym.

1. Do czego służą monety, skoro nie można za nie niczego kupić, a z tego co się orientuję odpowiadają one za liczbę punktów doświadczenia?

2. Czy można gdzieś znaleźć jakąś rozpiskę, który świat odblokowuje jakie? Na przykład dolina odblokowuje zamek, zamek odblokowuje las, miasto i plaża, miasto odblokowuje podziemia i tak dalej. Chciałabym się dostać do pokoju zabaw, ale przez regulację generatorów nie mogę przejść dalej, a pozostałe gry w świecie fabryka doprowadziły mnie do świata cyrk. Czy do pokoju zabaw można dostać się jeszcze inaczej niż poprzez fabrykę?

3. Jak należy regulować te generatory? Czy klawisze f i r trzeba trzymać dłużej, czy wystarczy klikać po razie i jak daleko trzeba być od generatora, który chce się ustawić? Póki co u mnie wszystko zawiodło, może ktoś podpowie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.