Mieszamy

reaper na MacOs

Started by jaga1998 13 posts last post 4 years ago

hej, czy ktoś korzysta z reapera na macu, albo wie gdzie znaleźć listę skrótów? Jak np. dojść tam do listy ścieżek i jak przewijać odtwarzanie? Z góry dziękuję

na windowsie ogarniam już trochę, bo słuchałam tyflopodcastu :), a teraz muszę uczyć się wszystkiego od nowa :).

#3 1 like

Coś kiedyś słyszałem, że Reaper na Maca nie jest dostępny, ale nie wiem. Nie chcę wprowadzić w błąd.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

wydaje się być dostępny, tylko obsługa jakaś taka dziwna. Widzę, że tutaj chyba nikt nie korzysta?

Może w grupie dźwiękownia coś się dowiesz, albo już tam jakiś temat podobny istnieje.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

szukałam, ni ma

#7 1 like

Balteam, tylko, że to jest właśnie dźwiękownia... xD
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#8 1 like

Podbijam temat, bo też chcę wiedzieć, ale od razu powiem, że na maca też instalujemy osarę, też instalujemy sws do skrótów klawiaturowych i dużo skrótów rzerzucamy z windy na mac, w sensie wiadomo, to co tam z ctrl, to tu z cmnd, ale skróty sięzgadzają. Np. przewijać strzałkami da się. Ale chętnie wyruszę z tobą w tę niezbadaną trasę, bo sama chcę wiedzieć
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

aaa, widzisz, też osarę instalujemy, to ja to pominęłam, myślałam, że to tylko na windowsie, dzięki, wiele mi ppomogłaś.

#10 1 like

Na zdrowie.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

fajnie jest sobie przestawić również w Macu tryb ostatniego rządku klawiszy zmultimedialnych na klawisze funkcyjne.
wtedy bez problemu można będzie korzystac z niemal dokładnie tych samych skrótów.
Jedynym dużym problemem na Macu na jaki napotkałem był niedobór niektórych efektów znanych z windowsa.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

a spoko to mam tak ustawione

@Daszek, kurcze, shift enter robi robotę :P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.