Inne

Jak radzicie sobie ze stresem.

Started by olastenka 69 posts last post 4 years ago Page 4 of 4

#61 1 like

Dobra książka .
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#62 1 like

Oooo, słuchanie muzyki przy jednoczesnym machaniu kończynkami na orbitreku - o tym zapomniałam. Jednym słowem, dobry trening, najlepiej z muzą.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

jak widać z kilku powyższych przykładów, ruch jest potrzebny i skuteczny. ;)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Na orbitreka trzeba mieć miejsce.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#65 1 like

Tak, mocno się przytulić też warto. No i ASMR, oczywiście. Kurcze, nawet nie wiedziałam, że tyle tego. Inna sprawa, że jak przyjdzie co do czego, to i tak jest panika.
-- (lwica):
Chociaż zdarzają się sytuację, kiedy lepiej czuję się w sytuacji stresowej mając kogoś obok siebie. Do sposobów radzenia sobie zaliczam też różne dziwne ruchy, które wykonuje podświadomie.
np. Kręcę sobie pokrowcem od telefonu/bransoletką/opaską na palcu. :)

--

#66 1 like

Żona.

#67 1 like

Oczywiście, że trzeba. Napisałam, co sprawdza się mnie. Inny może tańczyć, kręcić hula-hop, uprawiać jogę...
-- (mustafa):
Na orbitreka trzeba mieć miejsce.

--

@Juitka mam tak samo, jeśli coś mnie bardzo stresuje, wymienione wyżej sposoby działają na chwilowe odwrócenie uwagi, ale gdzieś tam z tyłu i tak cały czas plączę się mysl o tym stresującym wydarzeniu.
A gdy dochodzi do konkretnej trudnej sytuacji, bywa bardzo ciężko z ogarnięciem. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#69 1 like

Ostatnio w szafie znalazłam worek treningowy. Pomaga, co prawda tylko na chwilę, ale jednak...
"Gdy się ucieka, ucieka się jak wilk. Nigdy po ścieżkach, którymi się kiedyś chodziło".