rozwiązane - Jak wyłączyć pocztę głosową w orange freee na kartę?
Back to inne#1 markus1234
Witajcie.
Poszukuję aktualnego sposobu wyłączenia poczty głosowej w orange freee na kartę. Mam taką kartę wsadzoną do mojego samsunga galaxy s6, bo był nam potrzebny Internet, żeby korzystać z nawigacji, więc w Orange zakupiliśmy taką kartę. I na tej karcie jest aktywna poczta głosowa, a ja z chęcią bym się tej poczty głosowej pozbył, bo nie jest mi ona potrzebna. W Internecie jest mnóstwo poradników, żeby dzwonić na gwiazdka 500, i tam można tą pocztę wyłączyć, niestety, ten sposób nie działa. Również jest możliwość wyłączenia poczty głosowej przez sms, niestety, na moim samsungu s6, po wysłaniu tego smsa wyskakuje błąd wysyłania wiadomości. Czy ktoś z Was jest w Orange na kartę i wie, w jaki aktualny sposób można tą pocztę głosową wyłączyć? Na moim głównym numerze na abonament udało mi się tą pocztę wyłączyć, a w Orange na kartę mi to nie wychodzi. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
#2 zywek
REZ pod 501. sms, 20 gr kosztuje, bo to normalny sms jest.
#3 markus1234
Acha, to chyba wiem, w czym jest problem. Tam nie mam w ogóle środków na koncie. Chociaż jak testowałem wysłanie smsa z tego numeru telefonu na swój numer, który jest na abonament, to sms normalnie doszedł. A tego smsa wyłączającego pocztę głosową mi wysłać nie chciało.
#4 balteam
A nie da się po prostu zadzwonić do konsultanta i poprosić? Kiedyś był numer 9 cyfrowy jakiś.
#5 zywek
płaci się złotówkę.
#6 zywek
Bo masz aktywny pakiet rozmów, smsów i internetu, dlatego da się smsy wysyłać na numer komórkowy np.
#7 markus1234
Acha, już rozumiem. Myślałem, że ten pakiet rozmów i smsów dotyczy również wyłączania poczty głosowej.
#8 pates
*501 zadzwon
#9 markus1234
Ale na tym *500 zgłasza się jakiś tam asystent Maxxx, który informuje o aktywnych środkach na koncie, oraz o aktywnym internecie. A o poczcie głosowej ni słowa. Dzisiaj rano to sprawdzałem, zanim wątek utworzyłem.
Edit:
To dotyczy numeru *500. Na *501 jest normalna poczta głosowa, nie można tego z poziomu tej poczty wyłączyć. Tam ustawiasz powitania, kody dostępu do poczty, i takie tam inne.
#10 pates
Ale po co ty chcesz to wyłączać?
#11 misiek
Niekażdy chce mieć pocztę głosową, w tym ja.
#12 markus1234
Nie chcę tracić czasu na odsłuchiwanie poczty głosowej, to stara archaiczna funkcja. Jak będę miał wyłączony telefon to przyjdzie mi powiadomienie o próbie połączenia przez SMSA.
#13 markus1234
Już pocztę głosową sobie wyłączyłem, wątek można zamknąć. Udało mi się doładować konto za 50 zł z mojego numeru na abonament, i bardzo dobrze, że taki sposób jest dostępny, bo te inne sposoby nie do końca byłyby dobre, bo nawet konta bankowego ani karty płatniczej nie mam, no może jeszcze kartą zdrapką bym mógł doładować, ale to bym był uzależniony od widzących, a chciałem załatwić tą sprawę samodzielnie.
#14 balteam
I jak to w sumie zrobiłeś w końcu?
Napisz, to wątek będzie oznaczony jako rozwiązany.
#15 markus1234
Pocztę głosową wyłączyłem przez SMS, ale musiałem wcześniej zasilić konto.
#16 Zuzler
SMS w końcu na jaki numer?
#17 markus1234
501, treść rez.
#18 magmar Archived
Czy w orange na abonament to też zadziała?
#19 zywek
Proponuję przez mój orange to zrobić.
#20 magmar Archived
Za dużo wymagasz, ta dama porusza się w przestrzeni analogowej.