Forum

whatsapp beta na windowsa czy ktoś się tym bawił

Oprogramowanie

Poprzednia 2 / 4 Next

Numernabis

#21 ·

No tak, ale nie mogę tego tam snaleść :)
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Numernabis

#22 ·

No mam, znalazlem i działa, wprawdzie nie wszystkie skróty z dodatku działają jak opisali, ale spoko, do ogarnięcia, znacznie lepiej niż jakiś czas temu.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

DJGraco

#23 ·

Ja ostatnio zainstalowałem Whatsappa na Windows. Z nowości to nie trzeba już logować się kodem QR, tak jak w Unigramie podajemy numer telefonu, wpisujemy kod, ale odwrotnie, bo w telefonie z komputera a nie z telefonu tak jak to bobimy w Unigramie i heja banana, działa.

DJGraco

#24 ·

Edited
Testuję od wczoraj i potwierdzam błąd z niedochodzącymi powiadomieniami na komputer jak przyjdzie wiadomość. Nie mam tegow ogóle. No chyba, że muszę to gdzies włączyć, aele w systemie mam włączone powiadomienia od aplikacji whatsapp więc nie wiem co jest nie halo.
Edit, a jednak nie, doszły tym razem.
Problem inny jest taki, że nie mogę zminimalizować appki do zasobnika by sobie siedziała w tle. Czy też tak macie? Chyba po prostu nie ma tej opcji.

Numernabis

#25 ·

OK, jest już od jakiegoś czasu wersja webowa, jak t wygląda u Was, bo u mnie np. nie mam informacji o dostarczonej wiadomości czy odczytanej, mam tylko do kogo i godzinę i nic poza tym.

guliwer

#26 ·

A ja dodam że ta wersja nie jest taka zła, no poza jakością audio bo tu jest zdecydowanie gorzej.
Polecam wejść w ustawienia i dokładnie przez nie przejść, a odkryjecie coś dzięki czemu obsługa nie będzie taka zła jak się może wydawać.

Numernabis

#27 ·

Przeszedłem przez ustawienia i nic takiego nie odkryłem.
Owszem, dotarłem do skrótów i niewiele to pomogło, bo tak jakby nie działały.

guliwer

#28 ·

działają i to bardzo dobrze.

Numernabis

#29 ·

czat
CtrlAltN
Następny czat, a skrót ten wywołuje literkę ń
AltS zamiast uruchomić ustawienia uruchamia wyszukiwarkę.
AltR, to niby odpowiedz, w ogóle nie reaguje na ten skrót,
Otwórz czat
Ctrl1..9

takie pierwsze przykłady, które nie działają.

Mam więc inne zdanie na temat skrótów.

Numernabis

#30 ·

Jak ktoś się pochyli i skrobnie dodatek dla NVDA na modłę poprzedniego dodatku dla natywnej wersji wówczas będzie na pewno łatwiej i wygodniej.

guliwer

#31 ·

Coś pomieszałeś, chociaż błędy w skrótach też są.
-- (Numernabis):
czat
CtrlAltN
Powinno być ctrl n to jest nowy czat

Następny czat, a skrót ten wywołuje literkę ń
Następny czat to ctrl]

AltS zamiast uruchomić ustawienia uruchamia wyszukiwarkę.
Uruchamia wyszukiwarkę w ustawieniach czyli dobrze.
jak uruchomisz skrót jedź tabem, wszystko działa.

AltR, to niby odpowiedz, w ogóle nie reaguje na ten skrót,
Mi reaguje pamiętaj że to lewy alt.

Otwórz czat
Ctrl1..9
Mi działa przeskakuje normalnie na czaty wg kolejności od 1 do 9
takie pierwsze przykłady, które nie działają.

Mam więc inne zdanie na temat skrótów.

--

guliwer

#32 ·

Dla mnie dodatek jest totalnie zbędny bo wszystko działa dobrze.

cinkciarzpl

#33 ·

A mi właśnie dziś przyszła aktualizacja starego Whatsappa. Dalej działa, choć zgodnie z komunikatem który dostałem niedawno, od 4 dni powinien już być web.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Numernabis

#34 ·

niektórzy mają szczęście :)

Numernabis

#35 ·

A może jest jakiś spsrawdzony sposób na zablokowanie aktualizacji WhatsApp?

djdenismusic

#36 ·

Nawet jeśli by był, to stara wersja prędzej czy później zostanie ubita. Stawiam, że raczej prędzej.

guliwer

#37 ·

Pewnie będzie podobnie jak z mobilną wersją strony facebooka.

mojsior

#38 ·

no jest sposób w sklepie windows, tam gdzieś masz jego ustawienia.

Numernabis

#39 ·

no właśnie szukałem, ale to jest chora strona, nigdzie nie widzę ustawień

mojsior

#40 ·

niestety muszę sprostować to co napisałem.
Microsoft nie był by microsoftem, gdyby nie dodał jakieś wspaniałości nie mówiąc o tym.
otóż niestety nie wyłączymy już aplikacji w sklepie windows store a jedynie jak w przypadku windows update jest możliwe odłożenie ich na okres do dwóch tygodni.
Przysięgam że jeszcze parę miesięcy temu miałem to jako normalny przełącznik.
Tak więc u mnie się whatsapp aktualizował w tle, ale nadal posiadam tą klasyczną apke.
Poprzednia 2 / 4 Next