No tak, ale nie mogę tego tam snaleść :)
No mam, znalazlem i działa, wprawdzie nie wszystkie skróty z dodatku działają jak opisali, ale spoko, do ogarnięcia, znacznie lepiej niż jakiś czas temu.
Ja ostatnio zainstalowałem Whatsappa na Windows. Z nowości to nie trzeba już logować się kodem QR, tak jak w Unigramie podajemy numer telefonu, wpisujemy kod, ale odwrotnie, bo w telefonie z komputera a nie z telefonu tak jak to bobimy w Unigramie i heja banana, działa.
Edited
Testuję od wczoraj i potwierdzam błąd z niedochodzącymi powiadomieniami na komputer jak przyjdzie wiadomość. Nie mam tegow ogóle. No chyba, że muszę to gdzies włączyć, aele w systemie mam włączone powiadomienia od aplikacji whatsapp więc nie wiem co jest nie halo.
Edit, a jednak nie, doszły tym razem.
Problem inny jest taki, że nie mogę zminimalizować appki do zasobnika by sobie siedziała w tle. Czy też tak macie? Chyba po prostu nie ma tej opcji.
Edit, a jednak nie, doszły tym razem.
Problem inny jest taki, że nie mogę zminimalizować appki do zasobnika by sobie siedziała w tle. Czy też tak macie? Chyba po prostu nie ma tej opcji.
OK, jest już od jakiegoś czasu wersja webowa, jak t wygląda u Was, bo u mnie np. nie mam informacji o dostarczonej wiadomości czy odczytanej, mam tylko do kogo i godzinę i nic poza tym.
A ja dodam że ta wersja nie jest taka zła, no poza jakością audio bo tu jest zdecydowanie gorzej.
Polecam wejść w ustawienia i dokładnie przez nie przejść, a odkryjecie coś dzięki czemu obsługa nie będzie taka zła jak się może wydawać.
Polecam wejść w ustawienia i dokładnie przez nie przejść, a odkryjecie coś dzięki czemu obsługa nie będzie taka zła jak się może wydawać.
Przeszedłem przez ustawienia i nic takiego nie odkryłem.
Owszem, dotarłem do skrótów i niewiele to pomogło, bo tak jakby nie działały.
Owszem, dotarłem do skrótów i niewiele to pomogło, bo tak jakby nie działały.
czat
CtrlAltN
Następny czat, a skrót ten wywołuje literkę ń
AltS zamiast uruchomić ustawienia uruchamia wyszukiwarkę.
AltR, to niby odpowiedz, w ogóle nie reaguje na ten skrót,
Otwórz czat
Ctrl1..9
takie pierwsze przykłady, które nie działają.
Mam więc inne zdanie na temat skrótów.
CtrlAltN
Otwórz czat
Ctrl1..9
Jak ktoś się pochyli i skrobnie dodatek dla NVDA na modłę poprzedniego dodatku dla natywnej wersji wówczas będzie na pewno łatwiej i wygodniej.
Coś pomieszałeś, chociaż błędy w skrótach też są.
-- (Numernabis):
czat
CtrlAltN
Powinno być ctrl n to jest nowy czat
Następny czat to ctrl]
Uruchamia wyszukiwarkę w ustawieniach czyli dobrze.
jak uruchomisz skrót jedź tabem, wszystko działa.
Mi reaguje pamiętaj że to lewy alt.
Otwórz czat
Ctrl1..9
Mi działa przeskakuje normalnie na czaty wg kolejności od 1 do 9
--
-- (Numernabis):
czat
CtrlAltN
Powinno być ctrl n to jest nowy czat
Następny czat to ctrl]
Uruchamia wyszukiwarkę w ustawieniach czyli dobrze.
jak uruchomisz skrót jedź tabem, wszystko działa.
Mi reaguje pamiętaj że to lewy alt.
Otwórz czat
Ctrl1..9
Mi działa przeskakuje normalnie na czaty wg kolejności od 1 do 9
--
A mi właśnie dziś przyszła aktualizacja starego Whatsappa. Dalej działa, choć zgodnie z komunikatem który dostałem niedawno, od 4 dni powinien już być web.
niektórzy mają szczęście :)
A może jest jakiś spsrawdzony sposób na zablokowanie aktualizacji WhatsApp?
Nawet jeśli by był, to stara wersja prędzej czy później zostanie ubita. Stawiam, że raczej prędzej.
no właśnie szukałem, ale to jest chora strona, nigdzie nie widzę ustawień
niestety muszę sprostować to co napisałem.
Microsoft nie był by microsoftem, gdyby nie dodał jakieś wspaniałości nie mówiąc o tym.
otóż niestety nie wyłączymy już aplikacji w sklepie windows store a jedynie jak w przypadku windows update jest możliwe odłożenie ich na okres do dwóch tygodni.
Przysięgam że jeszcze parę miesięcy temu miałem to jako normalny przełącznik.
Tak więc u mnie się whatsapp aktualizował w tle, ale nadal posiadam tą klasyczną apke.
Microsoft nie był by microsoftem, gdyby nie dodał jakieś wspaniałości nie mówiąc o tym.
otóż niestety nie wyłączymy już aplikacji w sklepie windows store a jedynie jak w przypadku windows update jest możliwe odłożenie ich na okres do dwóch tygodni.
Przysięgam że jeszcze parę miesięcy temu miałem to jako normalny przełącznik.
Tak więc u mnie się whatsapp aktualizował w tle, ale nadal posiadam tą klasyczną apke.