Jak zrobić plik VCF z kontaktów w nokii e52
Back to inne#1 magmar Archived
WItajcie, jak w nokii e52 połączyć wszystkie kontakty w jedn plik o rozszeniu VCF.
#2 nuno69
NOkia Ovi Suite czy tam Nokia PC Suite i po kablu
#3 magmar Archived
Nuno, jeśli możesz proszę podaj instrukcję krok po kroku.
#4 nuno69
Panie, ja żech był szczylem jak się to robiło jeszcze na JAWS 10. Pamiętam jak przez mgłę.
#5 magmar Archived
Piszę do tych, którzy pamiętają, uśmiech.
#6 nuno69
Ten program był prosty jak budowa cepa z tego co pamiętam. Trzeba go z pod myszy obsługiwać ale sę da. Ni wiem nawet czy go gdzieś jeszcze znajdziesz w jakiejś normalnej, nie zawirusowanej wersji.
#7 magmar Archived
Tu chodzi o operację na DOsie.
#8 nuno69
CO?
#9 magmar Archived
Coś wpisywało się c:\
#10 tomecki
Nie pamiętam zbyt dobrze, ale zobacz czy nie da się wyeksportować kontaktów. Zdaje się, że Nokia tworzyła osobne pliki dla każdego kontaktu. Jeśli dobrze pamiętam wystarczyło po chamsku takie pliki scalić w jeden chociażby w wierszu poleceń. Nie jestem pewien czy dobrze piszę, ale wydaje mi się, że wystarczy skopiować takie pliki do wspólnego folderu, przy czym nie powinno tam być nic innego. W wierszu poleceń trzeba wejść do tego katalogu i wpisać copy *.* wybrananazwa.vcf
w wyniku tej operacji powinien utworzyć się plik o wybranej przez ciebie nazwie ze wszystkim w środku.
#11 magmar Archived
O to chodzi.
A mógłbyś to rozpisać krok po kroku?
#12 zywek
Przecież rozpisał krok po kroku. Wchodząc w kontkty gdzieś jest eksportowanie kontaktu, ja naewt nie pamiętm, czy przypadkiem nie da się wszystkich na raz i potem tylko wrzucasz te pliki i kopiujesz.
#13 magmar Archived
Dobrze ale jak wygląda komenda w wierszu poleceń jak tam wejść itd. proszę o instrukcję dla półidioty.
#14 nuno69
Naciskasz Windows +R. Komputer mówi ci "Uruchamianie dialog" wpisujesz trzy litery ("cmd") i naciskasz "Enter".
Otrzymujesz info coś w stylu "C:\users\magmar >"
Potem robisz sobie "cd mojzajebistyfolder" gdzie "mojzajebistyfolder" to nazwa folderu w którym są pkiki vcf. Jakby coś to CD to skrót od "Change directory" (zmień katalog).\
Następnie wpisujesz sobie copy *.vcf scalonekontakty.vcf co z Angielskiego na Polski a potem z Polskiego na nasze brzmi "skopiuj wszystkie pliki z rozszerzeniem .vcf do pliku scalonekontakty.vcf".
#15 zywek
Przecież komendę CI napisał.
W wiersz poleceń wciskasz win+r i wpisujsz cmd i enter
#16 magmar Archived
O to chodziło, dzięki.
Tylko uwaga załóżmy, że mój zajebisty folder zrobiłam sobie wcześniej to jak do jiego wejść z wiersza poleceń żeby zrobić mu kopię?
#17 zywek
Gdzie on konkretnie jest?
#18 magmar Archived
Załóżmy, że w dokumentach. i nazywa się kontakty
#19 zywek
cd %userprofile%\Documents\kontakty
#20 nuno69
To w takim razie cd absolutna\sciezka\do\mojego\zajebistego\folderu, czyli na przykład jak zrobiłąś go w dokumentach to wpisujesz cd %userprofile%\documents\mojzajebistyfolder, gdzie %userprofile% system sam rozwija na c:\users\Magmare na przykłąd.