Gdzie można kupić kostkę rubika dla niewidomych oprócz Altixu?
Back to Na zakupach#1 markus1234
Witajcie.
Chciałbym sobie kupić kostkę rubika, ale mam jedno pytanie. Czy gdzieś indziej, niż w Altixie, można dostać kostkę rubika dla niewidomych?
Jedyne kostki rubika, które znalazłem, to są w Altixie. Podam na wszelki wypadek linki:
Kostka 1:
http://www.sklep.altix.pl/pl/kostka-rubika-wersja-dla-niewidomych-3-x-3-x-3
Kostka 2:
http://sklep.altix.pl/pl/dotykowa-kostka-rubika-mensa
Żeby nie było, do firmy Altix nic nie mam. Jak nic się innego nie znajdzie, to najwyżej kupię W Altixie. Tylko nie wiem, czym te dwie kostki się różnią, chyba tylko ceną.
#2 piecberg
Sam sobie zrób. Kup zwykłą kostkę i niech ktoś widzący lakierem do paznokci zrobi ci kropki na poszczególnych płaszczyznach. od 1 do 6 kropek. Innym rozwiązaniem jest zrobić dziurki i już.
#3 MarOlk
Ewentualnie drukarka 3D, sześć grup różnych kształtów, trochę kleju, osoba widząca i viola.
#4 markus1234
Niestety drukarki 3D nie mamy w domu. No nic, coraz bardziej mnie kusi, żeby jednak zamówić sobie tą kostkę z Altixu, tylko nie wiem, którą wybrać. Tą pierwszą kiedyś widziałem, bo mi ją pokazywali, a tej drugiej w ogóle nie widziałem, więc nie wiem, jak ona wygląda. Tylko jedna jest droższa, druga jest tańsza, i nie mogę się jakoś zdecydować.
#5 Pitef
Pierwszą bierz.
#6 daszekmdn
Ogarnąłem sobie kostkę kropkując, ogarnąłem sobie karty Uno podpisując je. Trochę więcej czasu, jedna osoba do pomocy, a ile pieniędzy zaoszczędzone, to moje :).
#7 markus1234
Dzisiaj pytałem mojej mamy, pokazując jej te dwie kostki Rubika. Moja mama jest zdania, że ta pierwsza będzie dobra, bo ta druga miała jednolity kolor, była cała czarna, i mogłaby być dla mnie trudniejsza. Także zamawiam tą pierwszą, tylko nie wiem, jak z dostępnością tych kostek w Lublinie. Niestety na stronie Altixu nie idzie sprawdzić, czy dany produkt jest dostępny w wybranej siedzibie, nad czym ubolewam.
#8 papierek
A co dla ciebie ma za znaczenie, czy ona jest cała czarna, czy w pól czarna?
#9 markus1234
Dla mnie nie ma żadnego znaczenia, ale po prostu ta druga kostka by była trudniejsza, bo miała jakoś inaczej pooznaczane te ścianki.
#10 Zuzler
Ja tylko chciałabym poinformować, że na Allegro można kupić kostki Rubika, co prawda tylko 3x3x3, ale można. Kosztują 59,99 na obecną chwilę, a takich aukcji znajdziecie kilka, gdy wpiszecie w szukajkę hasło typu "kostka rubika dla niewidomych".