Dzi ękuję,, jeszcze mam ostatnie pytanie w temacie: Czy da się mu zrobić przy odblokowaniu, że najpierw wciskam home, a potem FAce Id. Przypuśćmy, że chcę sprawdzić tylko godzinę, wtedy nie muszę pokazywać mu twarzy, a mimo to Iphone tego wymaga.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Znaczy, on ci powie godzinę przy wciśnięciu power i faktycznie będzie próbował wykryć twarz, ale jak mu wciśniesz power ponownie do zablokowania to nic się nie stanie.
Zgadzam się z Tobą Pates. Dlatego zrezygnowałam z płatności telefonicznych. Jeśli chcę gdzieś zapłacić, to albo kartą, albo blikiem. Człowiek telefon odblokowuje dziesiątki razy w ciągu dnia i wolę zrezygnować z Face ID niz się cały czas frustrować,
-- (pates): Jak dla mnie niewygodne jednak, bardziej czasochłonne od touchid, no ale problemów z tym specjalnie nie ma z tego co widywałem.
--
Ja daję radę bez problemu, więc się da. -- (magmar): Zgadzam się z Tobą Pates. Dlatego zrezygnowałam z płatności telefonicznych. Jeśli chcę gdzieś zapłacić, to albo kartą, albo blikiem. Człowiek telefon odblokowuje dziesiątki razy w ciągu dnia i wolę zrezygnować z Face ID niz się cały czas frustrować,
-- (pates): Jak dla mnie niewygodne jednak, bardziej czasochłonne od touchid, no ale problemów z tym specjalnie nie ma z tego co widywałem.
Wszystko się da, da się rónież z tego zrezygnować i inaczej dokonywać płatności.
-- (misiek): Ja daję radę bez problemu, więc się da. -- (magmar): Zgadzam się z Tobą Pates. Dlatego zrezygnowałam z płatności telefonicznych. Jeśli chcę gdzieś zapłacić, to albo kartą, albo blikiem. Człowiek telefon odblokowuje dziesiątki razy w ciągu dnia i wolę zrezygnować z Face ID niz się cały czas frustrować,
--
--
--
Rezygnację z Face Id, rozumiem, bo sam zrezygnowałem i nie kupiłem Iphonea z tą opcją, tylko z touch id, ale korzystać z kodu przy każdym odblokowaniu, oj to podziwiam. Co do płatności, czasem zdarza mi się płacić Iphoneem, np. jak nabijam sobie żappsy, bo już telefon wyciągnięty, ale więcej razy korzystam z Watcha, bo to serio mega wygodne. Trochę w temacie jednak było, a trochę offtopicznie, za co przepraszam.
-- (misiek): Kiedyś było normą wpisywanie kodu blokady przy odblokowaniu ekranu.
-- To chyba przespałem ten czas, bo odkąd miałem smartfony, były to i Androidy i Iphone, to kiedyś jeszcze nie było zabezpieczenia, przesówało się palcami po ekranie, żeby odblokować. Potem był odcisk i kod był potrzebny tylko wtedy, gdy nie dało się skorzystać z biometrii lub przy włączeniu telefonu. No teraz, jest i odcisk i twarz, zależy od modelu i systemu.