EltenLink

PiS planuje wprowadzić podatek katastralny.

Back to Wątki archiwalne

#101 balteam

@Łowca, to że jest przeciwny pisowi nijak nie znaczy, że popiera platformę, no ale jak tam uażasz.
Co do ezrobocia, nie wiem jak to wygląda teraz, prawie pewien jestem, że czytałem o tym, że jakiś fajny myk był stosowany przy obliczaniu bezrobocia, gdzie w realu było wyższe, może dokopięsię jak będzie mi się nudzić.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-16 15:16

#102 magmar Archived

Jest jeszcze specjalny wątek gdzie można obstawić datę i wygrać pakiety.
Jak macie potrzebę pospekulować moze los się do Was uśmiechnie.

2021-11-16 15:36

#103 Lowca_Androidow

-- (balteam):
A tak w sumie kto w tym wątku pisał, że pis jest do dupy, a platforma taka fajna? Łowca tak piszesz jak by kilka osób coś takiego pisało, a nie przypominam sobie, ale wpisów trochę jest. Dużo jest mówiących, że Pis jest dnem, no ale platformy specjalnie nikt nie wychwalał.

--
A w którym miejscu napisałem, że PO jest wychwalane? cytat:
A najbardziej mi się podobają przeciwnicy, ci zagorzali PiSu, którzy bardzo chętnie i co miesiąc pobierają 500 plus, który nie jest narzucony, trzeba było składać wniosek i wówczas im nie przeszkadza aktualna władza.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-11-16 16:23

#104 Lowca_Androidow

A co do wcześniejszego wpisu to nie twierdzę w nim, że ktoś lubuje się w PO, ale jakoś nie widzę złożeczenia na tą władzę mimo, że sprzedali Polskę.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-11-16 16:27

#105 Anderson22

grzegorzm, we Włocławku.

2021-11-16 22:47

#106 Anderson22

grzegorzm, kontrkat z NFZ

2021-11-16 22:49

#107 magmar Archived

Anderson, też ktoś mito powiedział, jeśli chcesz odpowiedzieć komuś wciskasz control d.

2021-11-16 22:50

#108 Anderson22

Magmar jestem zalogowany przez stronę.

2021-11-16 22:56

#109 Anderson22

mustafa, Ale Ty nie jesteś jednostką tylko częścią pwenej grupy ludzi

Edited 2021-11-16 23:00

#110 Anderson22

mustafa, Takich jak Ty ślepaków jest więcej i zrozum to że to nie ma nic wspólnego z inflacją bo nas jest za mało na cały świat.

2021-11-16 23:04

#111 mustafa

Ślepaków może i jest mało, ale jak dodasz te wszystkie rodziny gdzie na każde dziecko masz 500 to już nie jest tak mała grupa. I mówimy o Polsce, nie o całym świecie.

-- (Anderson22):
mustafa, Takich jak Ty ślepaków jest więcej i zrozum to że to nie ma nic wspólnego z inflacją bo nas jest za mało na cały świat.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2021-11-17 08:25

#112 balteam

chodziło mi Łowca o twój wcześniejszy wpis, tu specjalnie nikt nie ceni po, a przynajmniej o tym nie pisze, więc nie ma co na siłę wstawiać, że jak ktoś jest przeciwko pis, to był za po. No, ale jak ci trochę nie o to chodziło, to spoko.
eh, nie mogę go skopiować fajnie, wpis 77

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-17 12:50

#113 Anderson22

mustafa, Co tam niewidomi w tym kraju mamy 460 posłów i 100 senatorów, z których każdy może co roku wziąć naewt 300 tysięcy PLN zwrotu za paliwo bez faktur. Kiedyś jeden poseł nie miał samochodu ale kasy od Państwa wyłudził tyle że wystarczyłoby na okrążenie kuli ziemskiej.

2021-11-17 20:39

#114 mucha

mnie to rozwala takie piepszenie na pis popatrzcie sobie na ceny paliw teraz a jakieś 11 lat temu i popatrzcie jeszcze na to ile zarabiano te 11 lat temu

2021-11-19 01:23

#115 magmar Archived

Mucha specjalnie dzięki takim dyskutantom stworzyłam odpowiedni wątek w Polskiej społeczności ELtena na forum inne.

2021-11-19 07:46

#116 Lowca_Androidow

Wystarczy spojrzeć na standard życia jaki aktualnie jest w Polsce, a jaki był, mimo wzrostu cen.

2021-11-19 15:22

#117 mucha

ja uważam, że po mimo wszystko ludziom się lekko poprawiło

2021-11-19 16:39

#118 Lowca_Androidow

Oczywiście, że tak. Mogę coś o tym powiedzieć, bo pamiętam jak było kiedyś, jak było później i jak jest teraz

2021-11-19 16:45

#119 piecberg

W odniesieniu do pojawiających się informacji medialnych dotyczących tego, że w Ministerstwie Rozwoju i Technologii prowadzone są prace nad podatkiem katastralnym informujemy, że takie prace nie były i nie będą prowadzone. W MRiT monitorujemy sytuację na rynku mieszkaniowym i analizujemy różne rozwiązania. W zakresie swojej właściwości potwierdzamy, że dostrzegamy problem tzw. pustostanów, czyli mieszkań kupowanych wyłącznie w celach inwestycyjnych, które nie są przez nabywcę ani zamieszkiwane, ani wynajmowane. Analizujemy też kwestię tzw. flippingu, czyli nabywania mieszkań w celu ich szybkiej sprzedaży po wyższej cenie. Nie ma jednak żadnych planów wprowadzania podatku katastralnego.
Źródło: Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej

Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
2021-11-25 15:33

#120 mustafa

Poczym poznać, że polityk kłamie?
...................................................................................................
...................................................................................................\
...................................................................................................
Rusza ustami!

-- (piecberg):
W odniesieniu do pojawiających się informacji medialnych dotyczących tego, że w Ministerstwie Rozwoju i Technologii prowadzone są prace nad podatkiem katastralnym informujemy, że takie prace nie były i nie będą prowadzone. W MRiT monitorujemy sytuację na rynku mieszkaniowym i analizujemy różne rozwiązania. W zakresie swojej właściwości potwierdzamy, że dostrzegamy problem tzw. pustostanów, czyli mieszkań kupowanych wyłącznie w celach inwestycyjnych, które nie są przez nabywcę ani zamieszkiwane, ani wynajmowane. Analizujemy też kwestię tzw. flippingu, czyli nabywania mieszkań w celu ich szybkiej sprzedaży po wyższej cenie. Nie ma jednak żadnych planów wprowadzania podatku katastralnego.
Źródło: Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2021-11-25 22:36