Szukam całkowicie dostępnego nowego Androida na 2021.
Back to android#141 pates
Ale jak wyżej pisałem, brak wejścia na micro sd już odczuje, znam takich.
#142 papierek
To jest jeden z minusów, ale to już personalne, bo jedni potrzebują karty micro i jacka, inni nie, znam wielu, którzy używają tylko chmury i bt
#143 mucha
Ja troszkę nie rozumiem jak zapełnić 256 giga pamięci. Znam wiele osób widzących, które mówią, że 128 nie ma jak zapełnić. Po za tym wielu widzących trzyma zdjęcia na Snapie i w tych czasach nie ma znaczenia, czy ten telefon ma to wejście na karty, czy też nie ma. Wskaż mi chociaż dwie osoby, które w pełni wykorzystują pamięć oferowaną w dzisiejszych smartwonach.
#144 guliwer
Pates jak Ty sięjarasz osiągami z benchmarkach to nie mam pytań, dla mnie się liczy użytkowanie a nie cyferki.
Miałem S21 ze snapem, slotem na kartę i co? Przy 256 pamięci na cholere to, w działaniu pewnie bym nie poznał czy to Exynos czy Snap.
Tak, tak 1 tera na fotki:) Pokaż mi niewidomego który trzyma tyle fotek.
Wiadomo muzyka czy książki to co innego.
Poza tym jak ktoś chcę słuchać muzyki w dobrej jakości z tel, to kupi jakiegoś przenośnego Daca pod usb-c, a nie będzie słuchał z g... wyjścia w tel.
Dawaj inne minusy, ale takie jakieś mega ważna a nie takie żeby się przyczepić na siłę.
#145 mucha
@ Guliwer ja nawet napisałem jak to wygląda ze strony osób widzących. Teraz taka prawda, że słuchawki przewodowe idą do lamusa tak samo jak kiedyś kasety czy nawet płyty
#146 Numernabis
Kto ma Androida 11 lub 12, chodzi mi o TalkBacka, czy ma on gesty jedno, dwu, trzy i czteropalcowe? Pytam bo w S21 TalkBack oprócz klasycznych gestów lini prostych i łamanych został wzbogacony o gesty te o które pytam, to tak jakby połączył się Voice Assistant z TalkBackiem w jedno.
#147 guliwer
Mucha to wiadomo.
Mam dwie pary TWS Samsunga Buds Pro i Jabre Elite 75t. Różnią się brzmieniem, ale obie pary są bardzo dobre.
Wiadomo nigdy nie dorównają przewodowym za kilka stówek, ale pod warunkiem że będziemy ich słuchać z dobrego wzmacniacza a nie z telefonu.
#148 guliwer
Ja miałem na Samsungu 11 i z tego co mi się wydaje były tam te gesty, chociaż głównie używałem CSR.
-- (Numernabis):
Kto ma Androida 11 lub 12, chodzi mi o TalkBacka, czy ma on gesty jedno, dwu, trzy i czteropalcowe? Pytam bo w S21 TalkBack oprócz klasycznych gestów lini prostych i łamanych został wzbogacony o gesty te o które pytam, to tak jakby połączył się Voice Assistant z TalkBackiem w jedno.
--
#149 Monia01
Słuchawki przewodowe, których sama ostatnio znowu zaczęłam używać, mają tę zaletę, że nie generują opóźnień przy pisaniu brajlem.
🇺🇦 🇵🇱
#150 Numernabis
Dzięki, ale chodzi mi o telefony oprócz Samsunga bo ciekaw jestem czy to jest TalkBack zmodyfikowany przeznaczony dla Samsunga czy to już jest dostępne w każdym modelu androidowym
#151 pates
Nie generują żadnych opuźnień, nigdy.
@Guliver ja myślałem, że te różnice w działaniu są zaóważalne. Piszę co słyszałem. Ale slotu na kartę im nie odżałuję. Tu nie chodzi o zapełnienie całej pamięci, a o wygodę. Masz na karcie powiedzmy bibliotekę muzyczną. No i po co masz się bawić chmurami, wystarczy wsunąć kartę w slot i pyk.
#152 pates
@Numernabis, ale va już nie ma
#153 Monia01
W innych przypadkach te opóźnienia mi nie przeszkadzają :)
🇺🇦 🇵🇱
#154 pates
Mi przeszkadzają zawsze, bo wywołuje to wrażenie ślamazarności telefonu. Ponad to, słuchawki na kablu wystarczy podłączyć i już, a na bt, może i się czepiam, ale jednak weźmy sytuację, że coś na szybko musimy sprawdzić. Mi wygodniej podpiąć wtyczkę, niż grzebać się z włączaniem słuchawek, byćmoże potwierdzeniem połączenia, a niektóre modele mają jednak problemy z połączeniem, albo zrywają zasięg.
#155 balteam
No dobra, znamy te różnice, tak czy tak przez to, że większość ma do tego stosunek ambiwalentny, złącza znikają. Jeśli ludzie w dupie będą mieli ładowanie po kablu, to dostaniemy telefony bez żadnych otworów, jedyna zaleta to wodoszczelność.
#156 Numernabis
Pates, wiem, że nie ma, ale właśnie nowy TalkBack w Samsungu S21 ma gesty wszystkie z VA i dlatego pytam o jakiś inny telefon z androidem 11 lub 12 czy również i w nim nowy TalkBack ma te wszystkie gesty, od tego między innymi zależy jaki telefon kupię w przyszłości.
TalkBack z gestami od VA jest naprawdę świetny w obsłudze, ma tych gestów naprawdę sporo i każdy z gestów jest konfigurowalny, jak to w TalkBack, można do każdego z gestów przypisać wybraną akcję.
#157 pates
Krystian, ładowanie indukcyjne jest baaaaaardzo ekonomiczne.
#158 guliwer
Ja wyciągam słuchawki z etui, zaraz po wyciągnięciu się włączają a sekunde po włożeniu do ucha są połączone.
Nie wiem pewnie na jakiś słuchawkach są opóźnienia, na obu moich nie ma. Bez problemu pisze brailem i reszta też działa bez opóźnień.
Poza tym gniazdo na słuchawki zazwyczaj jest na górnej albo dolnej krawędzi, teraz pewnie na dolnej częściej, w sumie nie wiem.
Magicy ciekawe jak chwytacie telefon z podłączonymi słuchawkami między dłonie jak chcecie pisać brailem:) Chyba że jedną opieracie na wtyku od słuchawek to powodzenia ile wam taki wtyk wytrzyma.
#159 balteam
Ja po prostu mam boczną krawędź przy sobie i nie przeszkadza mi, że jest podłączony, co do lagów, to każde jakieś mają, tylko na takim csr to mniej widać niż np. na talkbacku.
#160 pates
@Guliver chwytam telefon tak, że jack jest po między palcami najczęściej środkowym i serdecznym lewej ręki. Ja jakoś nie mogę się przekonać do tych pchełek. Mam, czasem użytkuję realme buds air 2, ale jakoś dokanałówki nie są dla mnie superwygodne.