tekściarze
Back to Muzyka#41 Zuzler
A co w tym wypadku z dorabianiem muzyki do wierszów już istniejących?
#42 magmar Archived
Nie zgadzam się z tym, potem pojawiają się takie lansowane gnioty jak np. Sanah.
WOlę wyjść z cudzym tekstem, niż z takim badziewiem.
-- (daszekmdn):
Jak dla mnie zawód Tekściarz nie powinien istnieć. Każdy powinien pisać sobie utwory sam, bo muzyka jest od tego, aby nią siebie wyrazić. Uważam wykonawców którym ktoś pisze teksty za mniej wartościowych. Już lepiej, by tekst nie był jakoś hiper mocny, ale własny.
--
#43 Monia01
A co z osobami, które świetnie piszą, ale same nie chcą wykonywać? Ile genialnych piosenek byśmy stracili
🇺🇦 🇵🇱
#44 Zuzler
I co z ludźmi, którzy potrafią tworzyć piękną muzykę, ale z tekstami poza "Wlazł kotek na płotek" nie dają rady wyjść?
#45 magmar Archived
A przecież wielu artystów korzystało z usług tekściarzy typu Osiecka, Młynarski czy ich dorobek nie jest wartościowy?
Tak, lepsza Sanah.
#46 wredny
Osiecka owszem , pojawiała się na koncertach ale nigdy nie śpiewała o
#47 magmar Archived
WRedny, wiem o tym, widocznie niezbyt precyzyjnie się wyraziłam.
AA więc doprecyzujmy np. lubiana przez CIebie Maryla Rodowicz korzystała z w pewnym sensie usług wielkich tekściarzy, nie wiem czy sama coś popełniła, Ty to wiesz, jednak niektóre jej piosenki nie przeminą nigdy.
To była odpowiedź na wpis 40, traktujący o tym, że zawód tekściarza nie powinien istnieć.
Jeśli tekściarz potrafi śpiewać tak jak Młynarski, tym większa chwała dla niego.
Czy już teraz rozumiesz?
-- (wredny):
Osiecka owszem , pojawiała się na koncertach ale nigdy nie śpiewała o
--
#48 magmar Archived
Jedni wolą Sanah, która sama se coś napisała i se zaśpiwała, mi bliżej do Kofty, Osieckiej, Młynarskiego itd.
rzecz gustu.
#49 lwica
Młynarski, Osiecka, Przybora, Andrus i mało doceniana w tej akurat dziedzinie Maria Czubaszek. :)
#50 wredny
nie tylko oni Grażyna Orlińska , , Magda Czapińska ,justyna Holm ,andrzej Bianusz ,Andrzej Mogielnicki