Thunderbird
Back to Oprogramowanie#321 zywek
No dobra, przecież Ci nic nie zabraniam.
#322 Numernabis
Nowy Thunderbird informuje o podwojonej ilości nieodebranych wiadomości.
Kiedy konto jest zwinięte mamy informację o nieprzeczytanych wiadomościach i ta informacja podaje dwukrotność nieodebranych wiadomości.
Nieodebrane mam w folderze skrzynka odbiorcza i innych podfolderach, i łącznie jest ich przykładowo 20 to info o nieodebranych podaje 40 i po przeczytaniu tych dwudziestu info pokazuje 20 nieodebranych i te są w folderze "Wszystkie", ale to są właśnie te, które przeczytałem i co ciekawe są jako przeczytane.
Co z tym fantem zrobić, jakieś ustawienie, które nie będzie dublowało nieprzeczytanych pokazując je w folderach i tym folderze "wszystkie"?
#323 Numernabis
Nikt nic, a może w takm razie wie ktoś czy da się po prostu wyłączyć folder "Wszystkie", to by rozwiązało problem.
#324 Julitka
@Numernabis spróbuj na Typhlosa napisać w tej sprawie, tam mi podpowiedzieli, jak to włączyć. Możesz na pewno pogrzebać w menu Widok/foldery.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#325 Numernabis
O, dzięki, super, było w widoku, że też nie pomyślałem żeby tam sprawdzić, ale nie sądziłem, że to będzie takie proste :)
#326 Numernabis
No nie, kurde to nie to, to nie ta opcja :(
#327 KaelaMensha2000
Witajcie,
Mam najnowszą wersję thunderbirda, nvda i windows 11.
Kiedy jestem w koszu i chcę zaznaczyć dużo wiadomości shiftem i strzałką w dół program mi tak zwalnia, że nie mogę przejść do kolejnych wiadomości.
Co to może być?
#328 Numernabis
U mnie pod jedenastką również Tunderbird muli i to nie tylko w koszu.
Nie zaznaczaj elementów do usunięcia z kosza tylko jak jesteś na koszu to menu kontekstowe i tu jest opcja "Opróżnij kosz"
#329 KaelaMensha2000
A jak w koszu wyszukać wiadomości od konkretnego nadawcy żeby upewnić się, że czegoś nie usunęłam?
#330 misiek
U mnie Thunderbird i mulił na 10, więc raczej wina programu, bo on od dawna zamulony.
#331 Numernabis
u mnie pod dziesiątką działa sprawnie, a pod jedenastką mimo, że sprzęt mocniejszy to muli
#332 balteam
wpadliście na to jak zrobić na thunderbird aby nvda czytał treść tworzonej wiadomości? Na pewno jak odpowiadam komuś, to nvda nie czyta co piszę i strzałkami mam tylko pusta, pusta.
#333 matius
Ciekawe, bo u mnie tak się nie dzieje.
#334 Numernabis
U mnie tak się dzieje losowo, bywa, że jak piszę to właśnie nic nie czyta i też mam pusta, pusta, częściej mi się to przytrafia kiedy mm w ustawieniach, że wiadomości otwierają się w nowym oknie, kiedy mam ustawione, że w nowej zakładce dzieje się tak rzadziej.
Upierdliwym sposobem jest zamknięcie okna odpowiedzi, zamknięcie TB i ponowne otwarcie TB i tej wiadomości na którą chcemy odpowiedzieć.
#335 Julitka
Nie mam tak, ale jeśli mam, to mi pomaga minimalizacja i przywrócenie okna.
-- (balteam):
wpadliście na to jak zrobić na thunderbird aby nvda czytał treść tworzonej wiadomości? Na pewno jak odpowiadam komuś, to nvda nie czyta co piszę i strzałkami mam tylko pusta, pusta.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#336 Numernabis
a z tym minimalizowaniem okna nie próbowałem, muszę sprawdzić czy to zadziała.
#337 piter9521
Ja restartuję, bo mi też czasami tak się dzieje. Czasami jest dobrze do czasu dołączenia załącznika, a potem nie widać sygnatury podpisu.
#338 balteam
hm, teraz jak wchodzę w tworzenie nowej wiadomości, mówi mi pasek narzędzi i nie widzę pola do wpisania odbiorcy, tak samo tematu, w treść jak coś wklejam lub piszę, nie czyta mi nic i nie wiem czy tam jest coś w polu odbiorcy
#339 balteam
Ciekawe, że zdsr nie ma tego problemu.
#340 Numernabis
To wygląda na problem NVDA, bo kiedy tak się dzieje wystarczy zrestartować NVDA i przeczyta wiadomość