EltenLink

#321 zywek

No dobra, przecież Ci nic nie zabraniam.

2023-12-15 17:03

#322 Numernabis

Nowy Thunderbird informuje o podwojonej ilości nieodebranych wiadomości.
Kiedy konto jest zwinięte mamy informację o nieprzeczytanych wiadomościach i ta informacja podaje dwukrotność nieodebranych wiadomości.
Nieodebrane mam w folderze skrzynka odbiorcza i innych podfolderach, i łącznie jest ich przykładowo 20 to info o nieodebranych podaje 40 i po przeczytaniu tych dwudziestu info pokazuje 20 nieodebranych i te są w folderze "Wszystkie", ale to są właśnie te, które przeczytałem i co ciekawe są jako przeczytane.
Co z tym fantem zrobić, jakieś ustawienie, które nie będzie dublowało nieprzeczytanych pokazując je w folderach i tym folderze "wszystkie"?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-05-21 16:34

#323 Numernabis

Nikt nic, a może w takm razie wie ktoś czy da się po prostu wyłączyć folder "Wszystkie", to by rozwiązało problem.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-07-10 12:05

#324 Julitka

@Numernabis spróbuj na Typhlosa napisać w tej sprawie, tam mi podpowiedzieli, jak to włączyć. Możesz na pewno pogrzebać w menu Widok/foldery.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-07-10 16:19

#325 Numernabis

O, dzięki, super, było w widoku, że też nie pomyślałem żeby tam sprawdzić, ale nie sądziłem, że to będzie takie proste :)

2024-07-10 16:39

#326 Numernabis

No nie, kurde to nie to, to nie ta opcja :(

2024-07-10 16:51

#327 KaelaMensha2000

Witajcie,
Mam najnowszą wersję thunderbirda, nvda i windows 11.
Kiedy jestem w koszu i chcę zaznaczyć dużo wiadomości shiftem i strzałką w dół program mi tak zwalnia, że nie mogę przejść do kolejnych wiadomości.
Co to może być?

2024-07-28 10:20

#328 Numernabis

U mnie pod jedenastką również Tunderbird muli i to nie tylko w koszu.
Nie zaznaczaj elementów do usunięcia z kosza tylko jak jesteś na koszu to menu kontekstowe i tu jest opcja "Opróżnij kosz"

2024-07-28 11:43

#329 KaelaMensha2000

A jak w koszu wyszukać wiadomości od konkretnego nadawcy żeby upewnić się, że czegoś nie usunęłam?

2024-07-28 12:32

#330 misiek

U mnie Thunderbird i mulił na 10, więc raczej wina programu, bo on od dawna zamulony.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-07-28 18:53

#331 Numernabis

u mnie pod dziesiątką działa sprawnie, a pod jedenastką mimo, że sprzęt mocniejszy to muli

2024-07-28 23:11

#332 balteam

wpadliście na to jak zrobić na thunderbird aby nvda czytał treść tworzonej wiadomości? Na pewno jak odpowiadam komuś, to nvda nie czyta co piszę i strzałkami mam tylko pusta, pusta.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-11-18 13:43

#333 matius

Ciekawe, bo u mnie tak się nie dzieje.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-11-18 14:31

#334 Numernabis

U mnie tak się dzieje losowo, bywa, że jak piszę to właśnie nic nie czyta i też mam pusta, pusta, częściej mi się to przytrafia kiedy mm w ustawieniach, że wiadomości otwierają się w nowym oknie, kiedy mam ustawione, że w nowej zakładce dzieje się tak rzadziej.
Upierdliwym sposobem jest zamknięcie okna odpowiedzi, zamknięcie TB i ponowne otwarcie TB i tej wiadomości na którą chcemy odpowiedzieć.

2024-11-18 15:36

#335 Julitka

Nie mam tak, ale jeśli mam, to mi pomaga minimalizacja i przywrócenie okna.
-- (balteam):
wpadliście na to jak zrobić na thunderbird aby nvda czytał treść tworzonej wiadomości? Na pewno jak odpowiadam komuś, to nvda nie czyta co piszę i strzałkami mam tylko pusta, pusta.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-11-18 15:40

#336 Numernabis

a z tym minimalizowaniem okna nie próbowałem, muszę sprawdzić czy to zadziała.

2024-11-18 16:46

#337 piter9521

Ja restartuję, bo mi też czasami tak się dzieje. Czasami jest dobrze do czasu dołączenia załącznika, a potem nie widać sygnatury podpisu.

2024-11-19 11:11

#338 balteam

hm, teraz jak wchodzę w tworzenie nowej wiadomości, mówi mi pasek narzędzi i nie widzę pola do wpisania odbiorcy, tak samo tematu, w treść jak coś wklejam lub piszę, nie czyta mi nic i nie wiem czy tam jest coś w polu odbiorcy

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-11-21 21:05

#339 balteam

Ciekawe, że zdsr nie ma tego problemu.

Edited 2024-11-21 21:13

#340 Numernabis

To wygląda na problem NVDA, bo kiedy tak się dzieje wystarczy zrestartować NVDA i przeczyta wiadomość

2024-11-26 18:24