Thunderbird
Back to Oprogramowanie#281 balteam
Wracam na thunderbirda, niektóe wiadomości na poczcie windowsowej się nie pokazują i nie ma info od razu czy to załącznik, ale mam pytanie w związku z tym, nvda jakieś wtyczki posiada, jakiejś warto użyć? Głównie chciałbym szybko chodzić między kontami, jak mam 4 czy 5 kont dodanych, to wolno się strzałkuje.
#282 MrT
Ja używam wtyczki Mozilla Apps Enhancements.
Najważniejsze foldery oznaczyłem sobie jako ulubione i w widoku
ustawiłem aby pokazywało tylko ulubione Wtedy lista jest dużo mnijesza.
Mam wiele kuont i jak szukam konkretnego to zwijam strzałką w lewo zamiast przesuwać się strzałkami góra / dół.
#283 Numernabis
Czy jest jakaś możliwość żeby uruchamiając thunderbirda otwierał się od razu w skrzynce odbiorczj, ale żeby dodatkowo był otwardty jeszcze jeden katalog?
Ewentualnie czy da się jakoś zrobić skrót do danego katalogu z thunderbirda np. na pulpit, że jak kliknę to się otworzy zawartość tego właśnie katalogu.
#284 Numernabis
Jak w Thunderbird wyświetlić jedynie nieprzeczytane wiadomości?
Da sie w ogóle?
#285 MrT
Spróbuj na wyświetlonym folderze uruchomić szybkie filtrowanie skrótem CTRL + SHIFT + K, a później strzałką w dół przejść do opcji "Nieprzeczytane" i kliknąć na niej ENTER.
#286 Numernabis
W nowym thunderbirdzie domyślnie nie widać listy wiadomości danej skrzynki po kliknięciu tabulatorem rpzechodzimy po przyciskach, jak wyświetlić listę wiadomości tak jak to miało miejsce w starszej wersji.
#287 zywek
f6, ja tylko tak to umiem na razie obejść.
#288 DJGraco
Ciekawe rzeczy piszecie. Jaką wersję posiadacie?
#289 zywek
115.coś tam
#290 Numernabis
Jest jakiś sposób, aby nie wyskakiwało powiadomienie o dostępności aktualizacji w TB? Dość często to się pojawia, a ja ne chcę aktualizować.
#291 DJGraco
A to ja mam wersję
102.14.0 (64 bity) etykieta
#292 DJGraco
Ja mam teraz 115 i normalnie mi się wyświetla lista wiadomości. Tylko wygląd się zmienił na minus, dodali wywalone na wierzch więcej przycisków. Chyba trza się będzie na coś innego powoli przesiadać, ale ni jak nie umiem ogarnąć becky jestem na to za głupi. Albo muszę chwilkę poświęcić.
#293 Paulinux
Co zrobić jak Mozilla enhancements nie radzi sobie z nowym interfejsem Thunderbirda i mówi że nie znajdujesz się na liście wiadomości?
#294 Numernabis
a po wyłączeniu dodatku?
#295 Paulinux
Chodzi o to że lista wiadomości nie jest parsowana przez dodatek
#296 Numernabis
Bo dodatek nie jest jeszcze dopasowany do nowej wersji, autor dodatku pracuje nad tym
#297 djdenismusic
A ja mam inny problem. Od jakiegoś czsu thunderbird strasznie woln reaguje podczas pzemieszczania się po liście/otwierania wiadomości.
Ktoś wie, co można by powyłączać/zmienić, żeby to to przyspieszyć?
Już awno przesiadł bym się na natywnego klienta mailowego wbudowanego w windowsa, ale tam skolei nie mogę się zalogować na żadne konto w gmailu.
#298 lalar123
Ja mam inny problem kiedyś mogłm normalnie korzystać zprogramu dzisiaj gdy chciałem zobaczyć wiadoości pojawiły mi się z nikąd ustawienia i nie mogłem przejść do wiadomości. Teraz mam tak dziwnie że miast normalnej lity wiadomości pod tabem po wybraniu na drzewku odebranych on mi chce zmusić bym czegoś szukał jakieś szybkie filtrwanie trzeba się przedzierać zanim normalnie pokarze się lista wiadomości. Wie ktoś może czy outlook w microsoft edge jest dostępny? albo czy można zdobyć microsoft outlook z 2016? Bo nie umiałem mimo wielu prób włączyć pop smtp. do oe classica.
#299 Numernabis
@djdenismusic, wyłącz panel podglądu wiadomości, wciśnij F8.
@lalar123
Do listy wiadomości dostaniesz się wciskając jeden raz F6, powrót do drzewa folderów to Shift+F6.
To samo po otwarciu programu 3 razy F6 i jesteśmy na drzewie folderów.
Spacja przenosi nas do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości.
#300 djdenismusic
@numernabis, problem w tym, że panel podglądu wiadomości mam wszędzie wyłączony, a tylko na jednym komputerze program chodzi okropnie wolno. Paradoks jest taki, że to moja najmocniejsza maszyna.