Thunderbird
Back to Oprogramowanie#221 magmar Archived
WItajcie, co zrobić, żeby po dtabulatorem w nowym TB były wysyłane załączniki? Albo jak się do tego dokopać?
#222 nuno69
SHIFT+TAB w wiadomości. Jest przycisk bez etykiety, spacja rozwijalistęzałączników. Tak jest przynajmniej z jedynie słusznym ZD.
#223 magmar Archived
Proszę przetestuj to na NVDA.
Tam nie ma żadnego przycisku.
#224 nuno69
A, wysyłane. Twu. Sorry, top z pod mychy.
#225 daszekmdn
A to nie jest shift+Tab albo CTRL+Tab? U mnie zawsze działało.
#226 magmar Archived
Zobacz czy teraz działa.
#227 magmar Archived
Kiedyś działało
#228 zywek
Działą, shift+tab
#229 magmar Archived
U mnie nie działa.
#230 mojsior
sprawdź czy czasem nie masz włączonego jakiegoś shitu typu kalendarz lightning, albo może w meni widok masz powłączane jakieś śmieszne paski narzędzi, które to lubią ze screenreaderami zachowywać się kapryśnie.
Ja również wyłączam w ustawieniach ogólnych pokazywanie strony startowej.
Czasem takie powyłączanie pewnych rzeczy sprawia, że korzysta się z programu lepiej.
#231 magmar Archived
Dziwne, bo kiedyś to działało.
#232 Numernabis
Są dwa sposoby na przeglądanie załączników.
Sposób 1.
Wciskamy lewy alt, strzałką przechodzimy do pozycji "Wiadomość", rozwijamy listę i tutaj mamy coś takiego jak "Załączniki" - to jest rozwijame i można odczytać listę załączników i je zapisać
Sposób 2:
Trzeba zainstalować dodatek dla NVDAMozilla Apps Enhancements
Teraz żeby odczytać listę załączników otwieramy wiadomość i wciskamy skrót Ctrl+Shift+a
#233 magmar Archived
Chodzi o załączniki, które ja dołączam nie ma ich pod tabem.
#234 Numernabis
Jest.
Jak jesteś w polu wiadomości klikasz shift+tab, dochodzisz do pola nadawca i następny shift+tab to pozycja "Wyczyść zaznaczenie lista 6 Attachments
"
6 to liczba załączników.
Tutaj można poruszać się strzałkami góra, dół, lewo, prawo, po tych załącnzikach
#235 magmar Archived
WItajcie, Mam dwa kolejne dość nietypowe zapytania:
jak blokuje się niechcianych nadawców?
Gdy włączyłam filtr niechcianych wiadomości primo nie umiem tego wyłączyć, a secundo przy każdej wiadomości dopisuje się cyfra 0 jak to wyłączyć?
#236 DJGraco
Tego zera to chyba się nie da wyłączyć to jest błąd dostępnościowy, ale nie jestem w 100 procent pewny
#237 magmar Archived
Przecież było wyłączone wcześniej. Jak to przywrócic?
#238 DJGraco
No właśnie nie wiem od czego to zależy. U mnie to było tak, że to zero się samo włączyło po jakiejś aktualizacji thunderbirda. Natomiast jak zainstalowałem thunderbirda na nowo z konfiguracją to aktualnie nie mam zera przed wiadomością. Dlatego myślę, że to błąd dostępności. Jaką wersję tb posiadasz?
#239 Numernabis
Jak w thunderbird ustawić wiadomości według daty i potem tak żeby najnowsza wiadomość była na samej górze?
#240 piter9521
Jak jesteś w skrzynce odebrane
Otwierasz menu altem
widok/sortowanie/wedłóg/daty
potem
widok/sortowanie/malejąco
-- (Numernabis):
Jak w thunderbird ustawić wiadomości według daty i potem tak żeby najnowsza wiadomość była na samej górze?
--