Na panelu dotykowym Wszystko da się zrobić, ale czy na pewno? I skąd ten brak tolerancji dla innych rozwiązań?
Back to inne#81 nuno69
Nie wiem, mi nigdy się nic ni zawiesiło, a nie raz, nie dwa nie trzy dzwoniłem o banku czy urzędu gdzie było wybieranie tonowe.
#82 dariusz.1991 Archived
To sprawdź a potem się wypowiesz. Ok?
-- (zywek):
Chyba można, jeszcze nie sprawdziłem.
--
#83 misiek
Np ja.
#84 papierek
Nawet z fletem to trochę głupia idea. Mówimy o realnych działaniach.
#85 dariusz.1991 Archived
Dokładnie. A ty Papierku ogarniasz temat trzymając telefon przy uchu, albo powiem tak, trzymając w taki sposób, żeby nikt nie słyszał komunikatów ani tego co wpisujesz?
#86 balteam
Ja ogarniam jeśli chodzi wam o wpisywanie np. podczas rozmowy z konsultantem, trzymam go trochę bokiem i czujnik wtedy mi nie przeszkadza.
#87 dariusz.1991 Archived
Na każdym telefonie Ci się to udało? teraz masz chyba nokię, a kiedyś?
#88 balteam
xiaomi mi6, na nim też, wcześniej galaxy s4, ale to dawno było, obstawiam, że też, ale pewien nie jestem.
#89 nuno69
Jarobiłem tak na kilku aparatach\
SMG903F, Huawei P9 Lite 2017, Xiaomi Redmi NOte 4, Huawei Mate 10, iPhone Se2020 i teraz Xiaomi Mi11
#90 dariusz.1991 Archived
Z tego wynika, że jednak zachwalana przeze mnie wielokrotnie xperia miała jedną poważną wadę.
#91 tomecki
Mnie też wychodzi, a dotykowców używam od 2014 roku. Miałem tych smartfonów w sumie sześć i rzadko się zdarzało, że miałem większy problem.
#92 dariusz.1991 Archived
Ok. Przyjmuję wasze argumenty. Wygląda na to, że xperia sobie z tym nie radziła.
#93 Snajper22
Ja mam xperię i jak do tąd rzadnych problemów z nią nie miałam.
Cormac McCarthy, "Droga"
#94 tomecki
Coraz bardziej chciałbym mieć przy kompie ekran dotykowy, oczywiście jako alternatywę w przypadku niektórych rzeczy, bo tam zwyczajnie sięgnę sobie w miejsce, w którym pamiętam, że jest np. przeglądarka i już. Na stronach podobnie. Po lewej menu, po prawej jakiś pasek informacji, artykuł na środku więc palcem gdzieś tam można w ten artykuł stuknąć i przewinąć się jakimś skrótem do początku czasem jest łatwiej niż szukać tekstu w gąszczu różności na stronie. Przez chwilę w pracy miałem takie coś i myślę, że gdybym tylko miał nieco więcej czasu, zacząłbym korzystać. Oczywiście nie jako zamiennik dla klawiatury tylko dodatek, ale jednak.
#95 dariusz.1991 Archived
Tomecki, Jako zamiennik oczywiście, że tak. Popieram ten pomysł.
#96 balteam
@Dariusz, albo twoja xperia nie była taka ok, albo po prostu nie ogarnąłeś tego, bo ktośtrochęinaczej robi, a ty na to nie wpadłeś, no albo po prostu nie jest to dla ciebie możliwe, to tak jak z pisaniem jedną ręką na telefonie na klawiaturze googlowej, ja chyba bym nie potrafił, a trochę osó umie to zrobić.
#97 dariusz.1991 Archived
Dokładnie Balteam. Nie poradziłem sobie z adaptacją i tyle. Inni sobie radzą. Ja nie.
#98 pates
Tomku, miałem w rękach taki laptopik z dotykowym ekranem i działało to całkiem dobrze, ale wnerwiały mnie przypadkowe dotknięcia matrycy przez cienkie ramki.
#99 zywek
Ja mam taki laptopik na co dzień.