wasze opinie i doświadczenia po instalacji corocznych nowych wersji iOS. teraz 15
Back to iphone#1 pioter998
ja - nauczony negatywnymi i dokuczliwymi dla mnie niedogodnościami przez kilka lat - odradzam instalowanie iOS 15. poczekam może rok, albo 6 miesięcy, bo i mnie interesują nowości. zawsze na szybkim aktualizowaniu systemu od razu po wprowadzeniu źle wychodziłem. a to bateria mocno się grzała, albo z kolei szybko wyczerpywała, a to górny pasek nad ekranem był raz widoczny a raz nie, voice over gubił fokus, czyli ja wiedziałem, że jest np. na górze a w rzeczywistości był na środku ekranu, źle czytał czasopisma z ekiosku dla niewidomych robiąc co najmniej półminutowe przerwy między nagłówkiem artykułu a jego treścią... teraz obecny aktualny również iOS 14.8 po roku od wprowadzenia przez apple jest w miarę dopracowany i wygodnie mnie się z niego korzysta.
#2 misiek
A ja standardowo czekam do czwartej piątej aktualizacji. I liczę, że będziecie umieszczać info o wszelkich za i przeciw.
#3 Ryba
Witam ja znalazłem pierwszy błąd Zegar nie da się edytować budzika , na ios 15 pozdrawiam Karol
#4 patrykkubaszczyk Archived
hmm, u mnie to działa stabilnie.
#5 denis333
U mnie poza tym, że po dezaktywacji jakiegoś trybu skupienia nie klikają się wszystkie powiadomienia, a na ekranie czasem ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje jakiś przycisk dyktuj na kiju, nie zaobserwowałem większych błędów.
#6 Kat
Do wypowiedzi Denisa dodam, że wywala też z portwela, jeśli ktoś ma więcej niż 1 kartę, to może być upierdliwe, ale poza tym żadnych jakichś większych niedogodności nie zauważyłam.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#7 misiek
Denis, a jak z tym zegarkiem?
#8 denis333
@kat niezaobserwowałem. A mam podpięte dwie karty.
@misiek nie zauważyłem takiego błędu.
#9 pajper
U mnie (iPhone 8) błędy zauważyłem 2:
1. Czasem, ale tak raz na 10-20 uruchomień aplikacji, VoiceOver błędnie rozpoznaje paski z zakładkami. Wtedy pomaga restart VO albo rzeczonej aplikacji. Dotyczy wszystkich programów, raz myślałem, że coś się zwiesiło, ale ostatecznie udało mi się ten błąd kilkukrotnie odtworzyć, choć jest bardzo sporadyczny.
2. Na większych stronach gest trzykrotnego stuknięcia dwoma palcami spektakularnie wysypuje Voice Overa.
Innych nowych błędów na razie nie stwierdziłem.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#10 misiek
Ok, to czekam dalej.
#11 denis333
Dzisiaj płacąc kartą z poziomu zablokowanego ekranu faktycznie po wybraniu innej, niż domyślna okienko znika. Także @kat, błąd potwierdzony.
#12 Adasadula
Mi kursor trochę skacze. Po za tym nie widzę błędów.
#13 cinkciarzpl
Iphone X, na najnowszym ios kursor chyca nawet w aplikacji telefon. Stukasz kontakt X, dzwonisz do Y.
#14 kokos
zgadza się
#15 denis333
to nestety fakt. Chociaż powiem wam, że w betach już niektóre błędy zostały naprawione. także pozostaje czekać na is 15.2
#16 longshoot
nie wiem kiedy to sie pojawiło, ale teraz np jak jestem na teamtalku czy na jakiej kolwiek aplikacji, to mogą sobie odpalic youtube i normalnie słuchać, a kiedyś było tak, że się wyłączało tło z teamtalka czy z youtuba, jak chcieliśmy posłuchać wiadomości np głosowej. NIestety nie nie działa przycisk w słuchawkach do włączenia transmitowania.
#17 Zuzler
Transmitowanie musisz ustawić w Tt, w ustawieniach, w systemie dźwięku bodajże. Tak jest domyślnie w ostatniej wersji.
#18 longshoot
o nawet mi to namyśl jakoś nie przyszło.
Dzięki za podpowiedź.
#19 misiek
W 15.2 był mega irytujący błąd, że gdy dzwoniłeś do danej osoby, on dzwonił do kogoś innego. Całe szczęście, że akurat nie miałem w ostatnio wybieranych nikogo, do kogo niewarto dzwonić od tak sobie. Podobno w 15.4 zostało to poprawione. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
#20 pioter998
co do dzwonienia do innych osób to u mnie na iOs 15.4 nadal się to zdarza. niestety zaktualizowałem też ip 6s i na początku wolno chodził i miał zapchaną pamięć do końca a jak go na kilka dni używałem bez oszczędzania baterii to ilość wolnego miejsca zwiększyła się o ponad 1 giga. żałuję, bo książki na odtwarzaczu oline mniej przyjemniej się słucha gdyż powróciła męcząca mnie prawie zawsze we wszystkich wersjach iosa nieprzyjemna barwa głosu kiedy czytam książki na przyspieszonych obrotach. tylko w ios 14.7 do 14.8 i 14.8.1 dobrze odtwarzały mi się słuchane książki mówione. przypadkiem to raczej apple naprawił.jako plus zauważyłem dłużej działającą baterię w se 2020.