Mieszamy

Kontroler DJski

Started by DJGraco 187 posts last post 1 year ago Page 7 of 10

CD. joggów, tu akurat słyszałem bardzo pozytywne opinie. Tak btw nwm co się stało z moim VDJ ale przestał wykrywać lokalną muzykę :O, odświezyłem dysk ale mimotego nic

-- (djdenismusic):
kurde. Nie chcę wieszać skróry na niedźwiedziu, ale osobiście mam uraz do takich tanich kontrolerów. Nawet mój hercues, mimo, że tani i mobilny, wkurza mnie pod pewnymi względami, chociaż by małe jogi, na których ciężko scratchowac i robić backspiny.

--

#122 Edited

Hmm. A spróbuj na folderze z muzyką naciskać ctrl+alt+e aż nie usłyszysz recurse folder. Następnie potwierdzasz operacje samym klawiszem e.
Ewentualnie wywal folder virtual dj, który stworzy się w głównym folderze, gdzie były skanowane pliki.

#123 Edited

Recurse próbowalem, ne działało, cd wywalnia folderu obaczę i dam znać

-- (djdenismusic):
Hmm. A spróbuj na folderze z muzyką naciskać ctrl+alt+e aż nie usłyszysz recurse folder. Następnie potwierdzasz operacje samym klawiszem e.
Ewentualnie wywal folder virtual dj, który stworzy się w głównym folderze, gdzie były skanowane pliki.

--

coś się chyba porządniej zjebało... Nowe powiadomienie od Controls the LoopBe1 internal MIDI port., MIDI Feedback! (Shortcut), Error: Do not connect MIDI OUT and MIDI IN of LoopBe1 within a single Application!.

No włąśnie lepiej instalować loop midi nie ten be1 bo z nim są problemy

Dokładnie. Wywal loopbe 1 i zainstaluj loop midi. po pierwszym uruchomieniu wciskasz plusik, i wsio.

Ok, tak zrobię :D

Mallmuzik teraz przy pierwszym uruchomieniu pyta, czy pobrać loop midi. Ale to działa tylko w przypadku konfiguracji na świeżo.

Ok, może lepiej będzie zrobić reinstall wszystkiego, mam na myśli mall music, bo coś chyba namieszałem :D

#130 Edited

Update, chyba jestem za głupi co by to ogarnąć. Teras ma jakiś problem ze sterownikami, nwm. Edit: zaktualizowalem DLLKi i narazie działa. Pozostaje jednak problem z indeksowaniem muzyki. Uparcie wyszukuje tylko jeden kawałek

W ogóle Toie nie widzi dysków czy jak?

Pokazał bym to może na jakimś nagraniu. Tzn widzi dyski i foldery ale w wyszukiwarce pustki oprucz jednej piosenki :D. Kontroler przyszedł.Jest malutki, nawet mniejszy niz się zpodziewałem, taka 2oktawowa mała klawiaturka midi. Scratchuje się fajnie, backspinny jak na rozmiar joggów robi się świetnie.

-- (DJGraco):
W ogóle Toie nie widzi dysków czy jak?

--

@adula spróbuj z akcji wybrać add to search db na danym folderze. Choć to dziwe, bo dyski powinny indexować się z automatu.
Możrsz ewentualnie dodać folder do ulubionych, wtedy też dodaje sę do tej bazy wyszukiwania.

I to i to robiłem

-- (djdenismusic):
@adula spróbuj z akcji wybrać add to search db na danym folderze. Choć to dziwe, bo dyski powinny indexować się z automatu.
Możrsz ewentualnie dodać folder do ulubionych, wtedy też dodaje sę do tej bazy wyszukiwania.

--

kiedyś był też taki błąd, że do póki po wpisaniu szukanej frazy nie nacisnąłeś tabultora, nie były odczytywane wyniki.
Ale z tego co ogarniam ten problem został już rzwiązany.
Ps. Czy po plikach poruszasz się encoderem na kontrolerze, czy klasycznie strzałkami na klawiaturze?

Tylko że widzisz mi wyszukuje tylko jedną piosenkę z nwm ilu zaindexowanych :D

-- (djdenismusic):
kiedyś był też taki błąd, że do póki po wpisaniu szukanej frazy nie nacisnąłeś tabultora, nie były odczytywane wyniki.
Ale z tego co ogarniam ten problem został już rzwiązany.
Ps. Czy po plikach poruszasz się encoderem na kontrolerze, czy klasycznie strzałkami na klawiaturze?

--

a gada ci jakiś status po naciśnięciu ctrl+alt+spacja?

ahaa, system unstable because of crack installed xd.

Ale w sumie z tego co zprawdziłem zalezy to tylko od tego czy vd jest zblokowany w firewallu czy nie. Usunąłem wpis z zapory i mimo tego nic się nie stało poza zniknięciem tego komunikatu so to nie to

yyy! Że wtf?
Nigdy nie miałem takiego komunikatu XD
Skąd ty pobierałeś tego vdj?
Jak chcesz, mogę ci zdalnie ogarnąć ten pierdzielnik od samego początku.