Mieszamy

Kontroler DJski

Started by DJGraco 187 posts last post 1 year ago Page 2 of 10

A poza tym pokaż mi, w którym miejscu ja cokolwiek komukolwiek narzucam. Bo jak na razie stwierdziłm fakt, że w jednym sofcie jestmapka, podczas gdy w drugim takiej mapki na obecną chwilę nie ma. Reszta moich wypowiedzi była korekcją twoich bzdur, które akurat w tym przypadku wypada demaskować.

Bzdury jak dla kogo. Dla mnie np bzdura jest, że virtual jest lepszy, bo nie jest lepszy i na pewno dostępniejszy nie jest. Nic Ci nie będę nagrywał, tak jak Ty nie nagrywasz tego, że coś Tobie w Windowsie działa podczas, gdy komuś innego nie. Nie mam takiego obowiązku. U mnie działa, działało i będzie działać.

Różnimy sie tym, że ja w każdej chwili mogę nagrać porównanie obydwu rozwiązań, z uwzględneniem wszystkich za, i przeciw. Ty, chyba nie do końca masz pojęcie o czym piszesz.

A co dodostępności, to śmiem twierdzić, że na obecny moment vdj jest znacznie dostępniejszy niż mixxx. W mixxie chociaż by w wygodny sposób nie sprawdzisz sobie parametrów utworu typ aktualnie pozostały czas do ońca, aktualne bpm, etc. Nie masz wygodnego dostępu do biblioteki, bo wszystko mimo, iż dostępne, to lubi się mocno zamulić, w vdj mimo, że zrobione od strny programistycznej mocno na okrętkę, to po prostu działa bez zarzutu. A o efektywności vdj accessibility świadczy stale rosnąca baza użytkowników, co można stwierdzić po aktywności na grupie dyskusyjnej.

Tak, nie wiesz, jak dłuo taka aktywność się utrzyma. Ktoś pogra chwilę, stwierdzi, że jeden z drugim ameba zrobił tak, jak zrobił, niwelując możliwosć korzystana z skrótów klawiszowych wewnętrznych używanych przez program, akurat może nagle się okazać, że będą potrzebne i baju baj.

Zupełnie nie w tą stronę żywuś. Chodzi o to, że vdj możesz sobie oskryptowić, i to, za co odpowiada konkretna funkcja ustalasz sobie sam za pomocą odpwiednich skryptów. Nie będzie nigdy konfliktów, bo wiele funkcji można dopisać. Inna sprawa, że deweloper aktywnie rozwija rozszerzenie i co kilka dni wychodzą nowe wersje. Więc trudno tu mówić o jakiejś nekompatybilności. A w mixxxie jak nie było mapki do reloopa, tak nie ma. Odpowiedź na pytanie co lepsze jest chyba jasna jak słońce.

No mixxxa też sobie możesz oskryptowić przecież, więc argument średni.

Ale nie w ten sposób, żeby ci wszystko gadało.

Jak nie? A dlaczego?

Ehh.Ale ty ciężki jesteś. Choć by dlatego, że w mixxxie nie ma własnego języka skryptoweo, podczas gdy vdj script istneje, i ma sie dobrze.
Co za tym idzie w mixxxie nie zrobisz tak, żeby ci gadało załóżmy czas pozostały do końc utworu po wciśnięciu konkretnego klawisza.

Ah, oczywiście, że nie ma własnego języka skryptowego. BO ma javascript, który ma się całkiem dobrze.

No to zrób mi w java scripcie mądrusiu takie rzeczy jakie mam w vdj accessibility.

Nie zwykłem robić klona w klona.

A Ty mi zrób w vdj scripcie taką dostępnośc natywnie jaka jest w mixxxie.

Czyli pierniczysz. Kończę tę dyskusję, bopo 1. niczego sensownego mi nie powiedziałeś, a po drugie, w dalszym ciągu nie przkonałeś mnie co do słuszności swoich poglądów na temat vdj accessibility i mixxxa. A no i jeszcze jedno: W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś mi na pytanie dot. Efektów.

Została zrobiona taka, jaka jest możliwa. Dzięki temu jestem w stanie zrobić znacznie więcej niż w przypadku mixa.

#37 Edited

No i nie podesłał nagrań jak się u niego mixxx zachowuje.
Ja nie jestem w sumie ani po jednej stronie barykady ani po drugiej, bo jeszcze nie używałem vdj i nie mam porównania

Ja jak znajdę więcej czasu, to zrobię porównanie obydwu rozwiązań. Myślę, że zamknie to niektórym usta.

Oooo no to by było super.

No właśnie, djgraco, czyli nigdy niestety. DLatego powiedziałem, że żadnych nagrań nie będzie, bo ze strony Denisa też się n doczekasz.